Κινηματογραφος

Ο ηθοποιός Σαμ Νιλ αποκάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο

Έγινε ευρέως γνωστός από τον ρόλο του στο «Jurassic Park»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Sam Neill: Jurassic Park actor reveals he is being treated for stage-three blood cancer
© Robert Marquardt/Getty Images/Ideal Image

Σαμ Νιλ: Αποκάλυψε τη διάγνωση του με καρκίνο τρίτου σταδίου 

Ο ηθοποιός Σαμ Νιλ αποκάλυψε ότι υποβάλλεται σε θεραπεία για καρκίνο του αίματος τρίτου σταδίου στη βιογραφία του που θα κυκλοφορήσει την Τρίτη.

Σε συνέντευξή του στον Guardian για το βιβλίο του με τίτλο «Did I Ever Tell You This?», ο 75χρονος πρωταγωνιστής του «Jurassic Park» μιλάει για την καριέρα του στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, τη φύση της διασημότητας, τη ζωή στη φάρμα του στη Νέα Ζηλανδία και τον θάνατο, έχοντας ανοίξει το βιβλίο του με ένα σοκ.

«Το θέμα είναι ότι είμαι απατεώνας. Πιθανόν να πεθαίνω», γράφει στο πρώτο κεφάλαιο, «ίσως χρειαστεί να το επιταχύνω αυτό».

«Βρήκα τον εαυτό μου χωρίς να έχω τίποτα να κάνω», δήλωσε ο Νιλ στη συνέντευξη. «Και έχω συνηθίσει να δουλεύω. Μου αρέσει να δουλεύω. Μου αρέσει να πηγαίνω στη δουλειά. Μου αρέσει να είμαι με ανθρώπους κάθε μέρα και να απολαμβάνω την ανθρώπινη παρέα και τη φιλία και όλα αυτά τα πράγματα. Και ξαφνικά τα στερήθηκα όλα αυτά. Και σκέφτηκα, "τι θα κάνω;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν είχα ποτέ την πρόθεση να γράψω ένα βιβλίο. Αλλά καθώς συνέχισα και συνέχισα να γράφω, συνειδητοποίησα ότι στην πραγματικότητα μου έδινε κατά κάποιον τρόπο έναν λόγο να ζω και πήγαινα για ύπνο με τη σκέψη: "Θα γράψω γι' αυτό αύριο ... αυτό θα με διασκεδάσει". Και έτσι ήταν πραγματικά σωτήριο, γιατί δεν θα μπορούσα να το περάσω αυτό χωρίς να έχω τίποτα να κάνω, ξέρετε» συνέχισε.

Το 1981 o Nιλ, κέρδισε τον πρώτο του μεγάλο ρόλο στην ταινία «Omen III: The Final Conflict». Επίσης, την ίδια χρονιά, έπαιξε έναν εξαιρετικό πρωταγωνιστικό ρόλο στην καλτ ταινία «Possession».

Ήταν ένας από τους επικρατέστερους υποψήφιους για να διαδεχθεί τον Ρότζερ Μουρ μετά το 1985 στο ρόλο του Τζέιμς Μποντ, αλλά αποσύρθηκε και τον ρόλο πήρε ο Τίμοθι Ντάλτον. 

Ο Νιλ έχει υποδυθεί ήρωες και περιστασιακά κακούς σε μια σειρά από κινηματογραφικά και τηλεοπτικά δράματα και κωμωδίες. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, απέκτησε νωρίς φήμη και ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα μετά την ενσάρκωση του πραγματικού κατασκόπου, Σίντνεϊ Ράιλι, στη μίνι σειρά «Reilly, Ace of Spies» (1983). Ένας πρώιμος αμερικανικός πρωταγωνιστικός ρόλος ήταν στην ταινία «Amerika» του 1987, υποδυόμενος έναν ανώτερο αξιωματικό της KGB που ηγείται της κατοχής και της διαίρεσης των ηττημένων Ηνωμένων Πολιτειών. Οι πρωταγωνιστικοί και συμπρωταγωνιστικοί του ρόλοι σε ταινίες περιλαμβάνουν το θρίλερ «Dead Calm» (1989),«The Hunt for Red October» (1990), «In the Mouth of Madness (1995)».

Το 1993, συμπρωταγωνίστησε με την Άν Άρτσερ στην ταινία «Question of Faith», ένα ανεξάρτητο δράμα βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία για τον αγώνα μιας γυναίκας να νικήσει τον καρκίνο και να αποκτήσει παιδί.

Υποδύθηκε τον ομώνυμο μάγο στην ταινία «Merlin» (1998), μια μίνι σειρά βασισμένη στους θρύλους του βασιλιά Αρθούρου. Επανέλαβε το ρόλο του στη συνέχεια, Merlin's Apprentice (2006).

Ο Νιλ πρωταγωνίστησε επίσης στο ιστορικό δράμα «The Tudors», υποδυόμενος τον καρδινάλιο Τόμας Γούλσεϊ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ