Κινηματογραφος

Η Τζίνα Ντέιβις απαντά γιατί κράτησε κρυφή την παρενόχληση του Μπιλ Μάρεϊ για χρόνια

Ποια άλλη ηθοποιός είχε αναφέρει ανάλογο περιστατικό με τον διάσημο ηθοποιό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Geena Davis περιγράφει την παρενόχληση που δέχτηκε από τον Bill Murray, πριν από 30 χρόνια
Τζίνα Ντέιβις και Μπίλ Μάρει στην ταινία «Quick Charge» © screenshot

Μπιλ Μάρεϊ: Η Τζίνα Ντέιβις απαντά γιατί κράτησε κρυφή την παρενόχληση που δέχτηκε για χρόνια

Η Τζίνα Ντέιβις η οποία στην αυτοβιογραφία της «Dying of Politeness: A Memoir» μίλησε για πρώτη φορά για τη σεξουαλική παρενόχληση και την ψυχολογική βία που είχε υποστεί από τον συμπρωταγωνιστή της Μπιλ Μάρεϊ, εξιστόρησε λεπτομερώς τη δική της εμπειρία, από το μακρινό 1989, στο podcast «On With Kara Swisher».

«Ήταν νομίζω το 1989, όταν επισκέφθηκα τον Μπιλ, τον παραγωγό και τον σκηνοθέτη σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Πριν καν καθίσω, με ρωτάει ο Μπιλ Μάρεϊ αν έχω δοκιμάσει ποτέ το thumper. Επρόκειτο για μία συσκευή μασάζ που ήταν πάνω στο κρεβάτι. Επέμενε, του είπα όχι και τελικά έκατσα στην άκρη του κρεβατιού, το δοκίμασε ένα δευτερόλεπτο και δεν με ρώτησε καν αν μου αρέσει. Κοίταξα τους υπόλοιπους άντρες και δεν έκανε κανείς τίποτα».

Η Ντέιβις λέει ότι αργότερα έμαθε ότι αυτό συνέβη επειδή εκείνη είχε μόλις κερδίσει Όσκαρ και ο Μπιλ Μάρεϊ της έκανε ένα πρώτο τεστ για να δει ότι αν τα μυαλά της δεν έχουν πάρει αέρα και ότι θα την έχει υπό έλεγχο στα γυρίσματα. Η συνέχεια ήταν στα γυρίσματα, σε εξωτερικό χώρο στο Μανχάταν, με εκατοντάδες ανθρώπους. Η Τζίνα Ντέιβις έπρεπε να περιμένει για λίγο την ενδυματολόγο και αυτό την καθυστέρησε.

Όταν το αντιλήφθηκε ο Μπιλ Μάρεϊ μπήκε έξαλλος στο trailer, ουρλιάζοντας στο αυτί της τι διάολο κάνει και αργεί. Το έκανε και μετά μπροστά σε όλους, ενώ σε δευτερόλεπτα έπρεπε να μπει στον ρόλο, ενώ έτρεμε. «Δεν το είπα ποτέ σε κανέναν. Η πρώτη φορά ήταν στο βιβλίο μου. Είναι ντροπιαστικό το ότι πήρα την ευθύνη για κάτι που δεν ήταν δικό μου λάθος». Αυτή η ιστορία απλώς αποδεικνύει το πόσο φυσιολογικό ήταν να κακοποιείς, και όχι μόνο κρυφά, αλλά μπροστά σε αμέτρητους ανθρώπους, και ειδικά στον χώρο εργασίας. Υπήρχε, μάλιστα, βίντεο από απόσπασμα εκπομπής, όπου κάνουν promo για την ταινία τους, και εκείνος τη χαϊδεύει.

Η Ντέιβις δεν είναι η μόνη ηθοποιός που έχει περιγράψει ένα κακοποιητικό περιστατικό κατά τη διάρκεια της συνεργασίας της με τον Μάρεϊ. Η Λούσι Λίου είχε ακόμη αποκαλύψει ένα σκηνικό στο podcast «Asian Enough» το 2021 και τόνισε ότι ο Μάρεϊ την πρόσβαλε με απαράδεκτο και ασυγχώρητο τρόπο στο σετ του «Charlie's Angels»: «Καθώς κάναμε τη σκηνή, ο Μάρεϊ άρχισε να εκτοξεύει προσβολές. Δεν έκατσα να το υπομείνω και δεν το μετανιώνω» είχε σημειώσει.

Η συμπεριφορά του Μάρεϊ έγινε ξανά πρωτοσέλιδο νωρίτερα φέτος, αφού η Searchlight Pictures ανέστειλε την παραγωγή μιας ταινίας του. Όπως αναφέρει το Variety, τα γυρίσματα σταμάτησαν λόγω καταγγελιών για την ανάρμοστη συμπεριφορά του ηθοποιού στα γυρίσματα.

Η Τζίνα Ντέιβις μοιράζεται «ξεκαρδιστικές ιστορίες» για την καριέρα της στο μόντελινγκ στο βιβλίο της το οποίο περιλαμβάνει επίσης άγνωστες πτυχές για τις ταινίες «Tootsie», «The Accidental Tourist» και «Beetlejuice» και τους συμπρωταγωνιστές και συμπρωταγωνίστριές της, τη Σούζαν Σάραντον, από το φιλμ «Thelma & Louise», τη Madonna από το «A League of Their Own» και τον πρώην σύζυγό της, Τζεφ Γκόλντμπλουμ από το «The Fly».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ