- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Μπρένταν Φρέιζερ δεν θα παρευρεθεί στις Χρυσές Σφαίρες ακόμα και αν είναι υποψήφιος
O πρωταγωνιστής του «Whale» θεωρείται φαβορί για αρκετά βραβεία
Μπρένταν Φρέιζερ: Δεν θα παρεβρεθεί στις Χρυσές Σφαίρες λόγω σεξουαλικής επίθεσης
Ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Τhe Whale» Μπρένταν Φρέιζερ δεν θα παρευρεθεί στην απονομή των Χρυσών Σφαιρών του 2023, επικαλούμενος την καταγγελία που είχε κάνει το 2018 για σεξουαλική του κακοποίηση από τον πρώην πρόεδρο της HFPA, Φίλιπ Μπερκ.
Ως γνωστόν «The Whale», το οποίο έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας έχει ήδη προκαλέσει τις εντυπώσεις και πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι οδεύει προς τα Όσκαρ και για άλλα βραβεία.
Σε συνέντευξή του στο GQ, σημείωσε ότι «δεν θα συμμετάσχει» στην τελετή απονομής που διοργανώνει η Ένωση Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA). Ο Φρέιζερ είχε καταγγείλει ότι το 2018 ο πρώην πρόεδρος της HFPA, Φίλιπ Μπερκ τον κακοποίησε σεξουαλικά το 2003. Ο 89χρονος Μπερκ συνεχίζει να αρνείται τους ισχυρισμούς.
Ο Φρέιζερ δήλωσε ότι έπαθε κατάθλιψη μετά την κακοποίησή του και έχασε πλήρως τον σεβασμό του για τον εν λόγω οργανισμό. «Είναι λόγω της ιστορίας που έχω μαζί τους. Και η μητέρα μου δεν μεγάλωσε έναν υποκριτή. Μπορείτε να με αποκαλέσετε πολλά πράγματα, αλλά όχι έτσι», πρόσθεσε.
Σε συνέντευξή του στο GQ το 2018, ο Φρέιζερ περιέγραψε λεπτομερώς τη σεξουαλική επίθεση που υπέστη η οποία, όπως είχε τότε πει, συνέβη σε ένα γεύμα στο ξενοδοχείο Beverly Hills.
Στο ίδιο του το βιβλίο, ο Μπερκ παραδέχτηκε ότι «τσίμπησε» τον Φρέιζερ στους γλουτούς μετά από μια εκδήλωση, αλλά ο Φρέιζερ λέει ότι το περιστατικό ήταν πολύ χειρότερο. «Το αριστερό του χέρι απλώνεται και πιάνει το κωλομέρι μου και ένα από τα δάχτυλά του με αγγίζει στον πισινό. Και αρχίζει να το κινεί γύρω γύρω».
«Ένιωσα άρρωστος. Ένιωσα σαν μικρό παιδί», δήλωσε στο GQ. «Ένιωθα σαν να υπήρχε μια μπάλα στο λαιμό μου. Νόμιζα ότι θα κλάψω».
Ο Μπερκ αποκάλεσε τον ισχυρισμό του «πλήρη επινόηση», αλλά αναγνωρίζει ότι έστειλε στον Φρέιζερ μια επιστολή συγγνώμης μετά το περιστατικό. Ο Φρέιζερ δήλωσε ότι προσπάθησε να θάψει τα συναισθήματά του για το περιστατικό, αλλά παρακινήθηκε να το φέρει στο φως όταν είδε ηθοποιούς να μιλούν για το ζήτημα στις φετινές Χρυσές Σφαίρες.
«Είμαι ακόμα φοβισμένος; Απολύτως. Νιώθω ότι πρέπει να πω κάτι; Απολύτως. Ήθελα να το κάνω πολλές, πολλές φορές; Απολύτως. Έχω σταματήσει τον εαυτό μου; Απολύτως».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για μια ακόμα φορά, η ζωή μοιάζει να αντιγράφει την Τέχνη
Το τολμηρό αντιπολεμικό αφήγημα του Κρίστοφερ Νόλαν – Από τις καλύτερες στιγμές του καλού κινηματογράφου
Είχε παίξει μαζί του στον Μπόρατ και μετά... πουθενά
Το CineFIX εγκαινιάζει την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου το αφιέρωμα HEAT
«Ήταν Αύγουστος του 1996. Δεν είχα μπάτζετ. Όλα έπρεπε να γίνουν γρήγορα και ξαφνικά».
«Όλα έπρεπε να γίνουν με απόλυτο επαγγελματισμό», δήλωσε ο 55χρονος ηθοποιός
Κάθε καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στα θερινά σινεμά της πόλης
Μια διαδρομή της πόλης από το ελληνικό σινεμά έως τις μεγάλες διεθνείς παραγωγές
5 λεπτά στην «Οδύσσεια» με αμοιβή 5 εκατ. δολάρια
Η κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους συνεχίζει τη σαρωτική πορεία της καταγράφοντας ιλιγγιώδεις εισπράξεις
Ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα απαντά στις επικρίσεις για το φετινό πρόγραμμα
Ο διάσημος ηθοποιός πρωταγωνιστεί, σκηνοθετεί και δίνει νέο ύφος στην κλασική ταινία με τον Στιβ ΜακΚουίν
Η ζεστή ματιά του σκηνοθέτη και η στάση των «φυσιολογικών» ανθρώπων
Στη δεύτερη θέση ακολουθεί το Toy Story 5, με 252.640 εισιτήρια
Ντακότα Τζόνσον και Έλεν Μπέρστιν υποδύονται τη θρυλική ηθοποιό όπως την ξέρουμε αλλά και όπως δεν τη γνωρίσαμε ποτέ
Η τεράστια επιτυχία της «Οδύσσειας» ανοίγει τον δρόμο, αλλά το υπέρογκο κόστος παραμένει εμπόδιο
Τι αναφέρει η Έμιλι Γουίλσον για το φιλμ του Νόλαν
Η κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους προκαλεί έκρηξη ενδιαφέροντος για την ελληνική γλώσσα και τον αρχαίο πολιτισμό
Παράλληλα θα δώσουν το παρόν διεθνείς και Έλληνες δημιουργoί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.