- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
78.000 παρακολούθησαν το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Κέρδισαν το ενδιαφέρον του κοινού
63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: 78.000 συνολικά οι θεατές
Συνολικά 78.000 θεατές παρακολούθησαν το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή.
Ταινίες, masterclasses και ανοιχτές συζητήσεις κέρδισαν το ενδιαφέρον των θεατών.
Φέτος το Φεστιβάλ επέστρεψε δυναμικά στους φυσικούς του χώρους, προβάλλοντας συνολικά 296 ταινίες. Πρόκειται για 199 ταινίες μεγάλου μήκους, 68 μικρού μήκους, ενώ 93 ταινίες προβλήθηκαν ψηφιακά, στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ.
63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Συναντήσεις επαγγελματιών του χώρου
Εκατοντάδες ήταν οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα σε επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στο πλαίσιο των αναπτυξιακών δράσεων της Αγοράς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της διοργάνωσης, 559 επαγγελματίες συμμετείχαν σε περισσότερες από 400 διεργασίες, με στόχο να τις μετουσιώσουν σε νέα πρότζεκτ, σενάρια και ταινίες.
Έξι ήταν τα masterclasses που δόθηκαν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, τα οποία ήταν όλα ανοιχτά στο κοινό και sold out, καθώς και 13 Agora Talks που απευθύνθηκαν στους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου.
Περισσότεροι από 3.500 επισκέπτες περιηγήθηκαν στις δύο μεγάλες εκθέσεις του Φεστιβάλ «Αναπαράσταση (Anaparastasi): Reconstruction, Reenactment, Reconstitution» και «Η θάλασσα στο Λιμάνι».
Στο πλαίσιο του τμήματος Immersive, πραγματοποιήθηκαν 1.000 προβολές της διαδραστικής εγκατάστασης εικονικής πραγματικότητας White Dwarf της Γιολάντας Μαρκοπούλου, καθώς και των ταινιών που διαγωνίζονταν για τον Χρυσό Αλέξανδρο Immersive.
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, την πολύτιμη συνεισφορά της Βουλής των Ελλήνων, του προγράμματος ΕΣΠΑ του ΠΕΠ Κ. Μακεδονίας 2014-2020 και του προγράμματος MEDIA και ανανέωσε το ραντεβού του στη Θεσσαλονίκη στις 2 Μαρτίου, με την 25η διοργάνωση του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η ταινία λειτουργεί ως ένα επίκαιρο σχόλιο για την κινηματογραφική αίθουσα μέσα από την κινηματογραφική αίθουσα» όπως λένε οι δημιουργοί της, Αρίσταρχος Παπαδανιήλ και Γιάννης Χλεμπάκος
Ο δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου μας διηγήθηκε τις απίθανες ιστορίες από τον κόσμο των σταρ
Ο Ιταλός σκηνοθέτης Σίλβιο Σολντίνι μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα «Στο τραπέζι του λύκου» της Ροσέλα Ποστορίνο
Το νέο φιλμ του Γκορ Βερμπίνσκι μοιάζει κάπως μετέωρο μεταξύ των έντιμων προθέσεων και των δυσκολιών να φτιαχτεί ένα άρτιο sci-fi με έξυπνα –και επίκαιρα– σχόλια
Από τα πιο τρυφερά animation που έχουν φτιαχτεί τα τελευταία χρόνια
Ένα σκληρό μάθημα για τις οικογενειακές σχέσεις που διαλύονται όταν στο ζύγι μπαίνουν ο εγωισμός και τα χρήματα
Με αφορμή τον νέο του ρόλο στο «Πολύ κοριτσίστικο όνομα το Πάττυ», τη νέα ταινία του Γιώργου Γεωργόπουλου, κάναμε μια κινηματογραφική βόλτα μαζί του
Γιατί όλοι έχουν θυμώσει τόσο με την ομολογουμένως άστοχη δήλωση του ηθοποιού; Ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;
Ο 78χρονος σταρ επιβεβαιώνει - Σχεδιάζει επιστροφές και στα Predator και Commando
Ο πιο εμβληματικός κινηματογράφος της Αθήνας πρωταγωνιστεί στη λίστα με τα καλύτερα σινεμά παγκοσμίως
H ηθοποιός είχε αντιρρήσεις για τη χρήση μιας ρατσιστικής λέξης
Όταν ο σπουδαίος σκηνοθέτης μίλησε στην Athens Voice με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας «Σ΄ αυτή τη χώρα κανείς δεν ήξερε να κλαίει»
Ο σπουδαίος σκηνοθέτης πέθανε σε ηλικία 84 ετών
Η πρώτη του σημαντική τηλεοπτική εμφάνιση έγινε το 198
Η ελληνική πρωτεύουσα πρωταγωνίστρια σε διεθνή κινηματογραφικά και τηλεοπτικά project
Ο ηθοποιός έχει μακρά σχέση με την Paramount
Η αλχημίστρια του ελληνικού ντοκιμαντέρ μετατρέπει σε χρυσό ό,τι δεν λάμπει
«Υποψιάζομαι ότι το υπόλοιπο της καριέρας μου θα συνεχιστεί στην Ισπανία»
Στη σκιά μιας ταραγμένης διεθνούς συγκυρίας η μεγάλη βραδιά
27 χρόνια συμπληρώνονται από τον θάνατό του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.