- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ατυχές πήδημα ή παλαβό πορνό: Μια σάτιρα επάνω στο παράλογο
Η πρώτη ταινία της Covid εποχής, με τους ηθοποιούς να φορούν μάσκες
Τι Να Δω Σήμερα: «Ατυχές πήδημα ή παλαβό πορνό (Bad Luck Banging or Loony Porn)» του Ράντου Ζούντε - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας.
Συνεχίζεται η κινηματογραφική εβδομάδα με μόνο δύο νέες ταινίες από χθες στους κινηματογράφους, καθώς τα πάντα έχει σαρώσει η εικοστή πέμπτη ταινία του Τζέιμς Μποντ και σχεδόν κάθε αίθουσα έχει μπει στην υπηρεσία του κατασκόπου με την άδεια να σκοτώνει, όλες τις άλλες ταινίες που πέφτουν στο ίδιο χρονικό παράθυρο μαζί του, όπως φαίνεται. Σχεδόν 125 χιλιάδες τα εισιτήρια ως τώρα για τον τελευταίο Μποντ του Ντάνιελ Κρεγκ, ωστόσο αν έχετε όρεξη για κάτι άλλο, ορίστε η πιο ελπιδοφόρα επιλογή για απόψε το βράδυ. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό» του Ράντου Ζούντε.
Μια δασκάλα σχολείου (Κάτια Πασκάριου) εμπλέκεται σε ένα ροζ σκάνδαλο, όταν το βίντεο με το σπιτικό πορνό που φτιάχνει με τον σύζυγό της για προσωπική χρήση, διαρρέει από εκείνον στο διαδίκτυο χωρίς την άδειά της. Παρά το γεγονός πως οι «συνένοχοι» είναι δύο, η ίδια κινδυνεύει με απόλυση από τη δουλειά της και βρίσκεται αντιμέτωπη με τη δημόσια αποδοκιμασία και φυσικά με τις εκρήξεις θυμού των εξοργισμένων, συντηρητικών και ηθικολόγων γονέων και κηδεμόνων.
Μια σάτιρα για τα κωμικοτραγικά φαινόμενα που παρατηρεί ο Ρουμάνος σκηνοθέτης, χωρισμένη σε τρία μέρη, λειτουργεί ως κριτική επάνω στα πραγματικά παράλογα, στραβά και παλαβά τα οποία βλέπει ο ίδιος στη χώρα του. Ένα ηχηρό σχόλιο, με όχημα τον ακραίο πουριτανισμό και τον υποκριτικό καθωσπρεπισμό μιας μικρής ομάδας που επικαλείται αξίες και όρια, την ώρα που γύρω τους ο κοινωνικός ιστός φαντάζει ανύπαρκτος, ωστόσο είναι πρόθυμη να υποβάλλει την άτυχη δασκάλα σε μιαν άδικη και ανακριτική διαπόμπευση. Η πρώτη ταινία της Covid εποχής, με τους ηθοποιούς να φορούν μάσκες, γυρισμένη εξολοκλήρου μέσα σε καθεστώς lockdown. Χρυσή Άρκτος στο φετινό Φεστιβάλ του Βερολίνου.
Η ταινία «Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από τις 6/10 από το Cinobo.
Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό (Bad Luck Banging or Loony Porn)
Η.Π.Α., 1971, Έγχρωμη
Δράμα / Δράσης / Εγκλήματος, 104’
Σκηνοθεσία: Ράντου Ζούντε
Σενάριο: Ράντου Ζούντε
Πρωταγωνιστούν: Κάτια Πασκάριου, Κλαούντια Ιερεμία, Ολίμπια Μαλάι
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ταινία κυκλοφόρησε μόλις στις 31 Ιουλίου
Δύο γυναίκες, ένα μυστικό και μια απόδραση - Δείτε το teaser τρέιλερ
Πρόβλημα για τη νέα διαφημιστική καμπάνια της Warner Bros.
Η φωτογραφία από το γυμναστήριο που έγινε viral
Ο Κρις Κάρτερ παρουσιάζει επιτέλους την εκδοχή που είχε αρχικά οραματιστεί
Για μια ακόμα φορά, η ζωή μοιάζει να αντιγράφει την Τέχνη
Το τολμηρό αντιπολεμικό αφήγημα του Κρίστοφερ Νόλαν – Από τις καλύτερες στιγμές του καλού κινηματογράφου
Είχε παίξει μαζί του στον Μπόρατ και μετά... πουθενά
Το CineFIX εγκαινιάζει την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου το αφιέρωμα HEAT
«Ήταν Αύγουστος του 1996. Δεν είχα μπάτζετ. Όλα έπρεπε να γίνουν γρήγορα και ξαφνικά».
«Όλα έπρεπε να γίνουν με απόλυτο επαγγελματισμό», δήλωσε ο 55χρονος ηθοποιός
Κάθε καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στα θερινά σινεμά της πόλης
Μια διαδρομή της πόλης από το ελληνικό σινεμά έως τις μεγάλες διεθνείς παραγωγές
5 λεπτά στην «Οδύσσεια» με αμοιβή 5 εκατ. δολάρια
Η κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους συνεχίζει τη σαρωτική πορεία της καταγράφοντας ιλιγγιώδεις εισπράξεις
Ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα απαντά στις επικρίσεις για το φετινό πρόγραμμα
Ο διάσημος ηθοποιός πρωταγωνιστεί, σκηνοθετεί και δίνει νέο ύφος στην κλασική ταινία με τον Στιβ ΜακΚουίν
Η ζεστή ματιά του σκηνοθέτη και η στάση των «φυσιολογικών» ανθρώπων
Στη δεύτερη θέση ακολουθεί το Toy Story 5, με 252.640 εισιτήρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.