- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το «Φτερά και Πούπουλα» είναι μια σπινθηροβόλα κωμωδία
Έτσι θέλουμε να θυμόμαστε τον Ρόμπιν Γουίλιαμς
Τι Να Δω Σήμερα: “The Birdcage” του Μάικ Νίκολς - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας
Υποθετικά, αν και πρόκειται για μια καθόλα αξιόλογη επιλογή από το σύνολο της καριέρας του, με αρκετά υψηλή εμπορική επιτυχία, αυτή εδώ δεν είναι μία από εκείνες τις ταινίες για τις οποίες καταξιώθηκε κι εκείνες που απήλαυσαν ευρεία αποδοχή από κριτικούς όπως ο «Κύκλος των Χαμένων Ποιητών», το «Καλημέρα Βιετνάμ» ή ο «Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ». Σαν σήμερα γεννιέται το 1951 στο Σικάγο ένας από τους πιο ταλαντούχους κωμικούς ηθοποιούς όλων των εποχών, ο οποίος θα συμπλήρωνε τα εβδομήντα έτη, αν δενέβαζε ο ίδιος τέλος στη ζωή του. Σήμερα βλέπουμε το «Φτερά και Πούπουλα» του Μάικ Νίκολς, με τον Ρόμπιν Γουίλιαμς.
Ο Αρμάντ (Ρόμπιν Γουίλιαμς) είναι ο γκέι ιδιοκτήτης ενός ντραγκ κλαμπ στο Σάουθ Μπιτς του Μαϊάμι, ο οποίος μένει πάνω από το μαγαζί του με τον εικοσαετίας εραστή του, ανασφαλή Άλμπερτ (Νέιθαν Λέιν), τον σταρ του νυχτερινού σόου. Οι δυο τους αναγκάζονται να υποδυθούν τους στρέιτ άνδρες προκειμένου να γνωρίζουν τους πουριτανούς γονείς της αρραβωνιαστικιάς του γιού τους, ο πατέρας της οποίας είναι γερουσιαστής του συντηρητικού κόμματος (Τζιν Χάκμαν).
Ένα αξιοθαύμαστο καστ, το οποίο στη μέση έχει τον εξαιρετικό Ρόμπιν Γουίλιαμς, στην υπηρεσία μιας σπινθηροβόλας κωμωδίας, φτιαγμένης από τον Μάικ Νίκολς και την Ιλέιν Μέι, βασισμένης φυσικά στη γνωστή ξεκαρδιστική θεατρική φάρσα του Ζαν Πουαρέ «Το Κλουβί με τις Τρελές». Ο Γουίλιαμς ελέγχει πλήρως τη συγκρατημένη ερμηνεία του χωρίς να παρασύρεται στιγμή από την «ευκαιρία» της κραυγαλέας έκφρασης του τεράστιου ταλέντου του, ενώ οι έξυπνοι διάλογοι και η γρήγορη πλοκή δημιουργούν την αίσθηση της σκρούμπολ κωμωδίας. Έτσι θέλουμε να θυμόμαστε τον γελωτοποιό Ρόμπιν Γουίλιαμς. Εντάξει, ίσως και λίγο σαν τον Πίτερ Πάν!
Το «Φτερά και Πούπουλα» έχει κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από την AudioVisual. Είναι διαθέσιμο στο iTunes και GooglePlay Movies.
Φτερά και Πούπουλα (The Birdcage)
Η.Π.Α., 1996, Έγχρωμη
Κωμωδία, 117’
Σκηνοθεσία: Μάικ Νίκολς
Σενάριο: Ζαν Πουαρέ (θεατρικό), Φρανσίς Βεμπέρ, Εντουάρ Μολιναρό, Μαρτσέλο Ντανόν, Ιλέιν Μέι
Πρωταγωνιστούν: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Νέιθαν Λέιν, Νταϊάν Γουέστ, Τζιν Χάκμαν
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επιστροφή στην Ισπανία για τον 90χρονο σκηνοθέτη με αγγλόφωνη παραγωγή
Η Paramount υπόσχεται ότι το φιλμ θα προσφέρει μια φρέσκια ματιά στη δημοφιλή σειρά παιχνιδιών της Hasbro
Η νέα ταινία του Αλεχάντρο Γκ. Ινιάριτου με τον Τομ Κρουζ διχάζει όσο λίγες φέτος. Μήπως όμως οι περισσότεροι «θεατές» κοίταξαν προς τη λάθος πλευρά της σκηνής;
Τα ρηχά νερά, το ναυάγιο και οι υπερπαραγωγές που αντέχουν
Έμπνευση από τη σκοτεινή αίθουσα και την έρημο φέρει η οπτική ταυτότητα της διοργάνωσης
Οι ταινίες που αξίζει να δούμε στις σκοτεινές αίθουσες
Ένα διάσημο bestseller της Κόλιν Χούβερ δίνει πνοή στο ψυχολογικό θρίλερ με το λαμπερό καστ και μια ενδιαφέρουσα ανατροπή στο δεύτερο μέρος
To φιλμ έσκισε στη Γαλλία, με περισσότερα από 2,9 εκατομμύρια εισιτήρια.
Η ταινία απέσπασε ειδικό βραβείο της επιτροπής στο Φεστιβάλ Βενετίας και καταχειροκροτήθηκε για 25 λεπτά.
Ένα φιλμ που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον πλανήτη.
Η χριστουγεννιάτικη κωμωδία «The Man with the Bag» θα είναι διαθέσιμη στο Prime Video από τις 2 Δεκεμβρίου
19 χρόνια μετά το πρώτο ταξίδι, το Animasyros έχει γίνει μέρος της ζωής της Ερμούπολης
Εξελίσσεται σε μία από τις πιο αμφιλεγόμενες κυκλοφορίες της χρονιάς
Οι θέσεις από την εξηκοστή ως την εικοστή πρώτη
Εξελίσσεται σε μία από τις πιο αμφιλεγόμενες κινηματογραφικές κυκλοφορίες της χρονιάς
Από το «Top Gun: Maverick» και το «Anyone But You» μέχρι την αποτυχία του «The Running Man»
Ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης αναλαμβάνει ρόλο curator στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας
Ολοκληρώθηκε στη Σύρο το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων
Ο 80χρονος ηθοποιός αποκάλυψε ότι η εμμονή του με τη φυσική του κατάσταση τον οδήγησε σε διατροφική διαταραχή
Στο πλευρό της ο Τομ Χόλαντ και η Μάργκαρετ Κουάλεϊ σε σκηνοθεσία Πολ Κινγκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.