- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τόμας Φριτς: Πέθανε ο «ξανθός πρίγκιπας» της Έλενας Ναθαναήλ
Η αγάπη του για την Ελλάδα
Τόμας Φριτς: Πέθανε ο ηθοποιός που συμπρωταγωνίστησε με την Έλενα Ναθαναήλ στην «Επιχείρηση Απόλλων» - Ήταν ο «ξανθός πρίγκιπας».
Ο συμπρωταγωνιστής της Έλενας Ναθαναήλ στην ταινία «Επιχείρηση Απόλλων», Τόμας Φριτς, πέθανε σήμερα (21/4) σε ηλικία 77 ετών, όπως μετέδωσαν γερμανικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με το πρακτορείο DPA, ο ηθοποιός πέθανε στον ύπνο του. Στην ταινία «Επιχείρηση Απόλλων», ο Τόμας Φριτς υποδυόταν τον Γερμανό πρίγκιπα Γιαν, που έρχεται στην Ελλάδα για διακοπές και φιλοξενείται στη θαλαμηγό μιας διάσημης πριμαντόνας.
Ένα πρωινό, και παρά τις σθεναρές αντιρρήσεις της ακολουθίας του, κάνει μια βόλτα με ελικόπτερο πάνω από την Αθήνα. Στον Λυκαβηττό, διακρίνει μια πανέμορφη ξεναγό, την Έλενα, και καταγοητευμένος απ’ τη λαμπερή παρουσία της αποφασίζει να τη γνωρίσει από κοντά, παριστάνοντας τον απλό τουρίστα. Ενώ εκείνος χαίρεται τις ελληνικές αρχαιότητες, σαν μέλος του γκρουπ της Έλενας, η εξαφάνισή του έχει κινητοποιήσει τις μυστικές υπηρεσίες και τον πρέσβη της χώρας του.
Μέχρι όμως να τον ανακαλύψουν, ο Γιαν και η Έλενα έχουν ερωτευτεί ο ένας τον άλλο κι έχουν ζήσει υπέροχες στιγμές. Ο πρίγκιπας δυσανασχετεί όταν τον ανακαλύπτουν και αρνείται να επανέλθει στα καθήκοντά του, η Έλενα όμως τον πείθει ότι είναι καλύτερα να χωρίσουν οι δρόμοι τους, καθώς ανήκουν σε δυο τελείως διαφορετικούς κι ασύμβατους κόσμους.
Επιχείρηση «Απόλλων» - Όταν η Έλενα Ναθαναήλ συνάντησε τον «ξανθό πρίγκιπα» Τόμας Φριτς
Η ταινία γυρίστηκε το 1968 σε συμπαραγωγή Ελλάδας και Σουηδίας. Τη σκηνοθεσία υπέγραψε ο Γιώργος Σκαλενάκης και τη μουσική ο Γιάννης Μαρκόπουλος.
Ο Τόμας Φριτς είχε παραδεχτεί σε συνέντευξή του ότι η συνεργασία του με την Έλενα Ναθαναήλ στην ταινία τον έκανε να αγαπήσει την Ελλάδα και να θελήσει να αποκτήσει το δικό του σπίτι στην Μύκονο. Ο Τόμας Φριτς ήταν γιος του γνωστού στη Γερμανία ηθοποιού Γουίλι Φριτς. Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γκουστάβ Γκρούτζενς συμβούλεψε τον 16χρονο τότε Τόμας να γίνει ηθοποιός.
Ο ηθοποιός υποδύθηκε το «κακό» λιοντάρι Scar στο γερμανική μεταγλώττιση της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών», αλλά και τον Lumiere στο τραγούδι Human Again για το DVD της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Η Ωραία και το Τέρας».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το «πιο ακριβό άλμπουμ στον κόσμο»
Η ίδια τάση αποτυπώνεται και στα στατιστικά
Το νέο τηλεοπτικό teaser αποκαλύπτει τον ράπερ σε ρόλο-έκπληξη στο επικό φιλμ
Tότε βραβεύτηκαν μόνο εκπομπές οι οποίες παράγονταν και προβάλλονταν τοπικά στην περιοχή του Λος Άντζελες
Το σινεμά, ο Καποδίστριας και ο μύθος της ιστορικής αλήθειας
Ο σκηνοθέτης του Avatar μετακομίζει επικαλούμενος την πόλωση της Αμερικής του Τραμπ
Από το Παγκράτι στο παγκόσμιο σινεμά και τη διεθνή αναγνώριση
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Είχε προταθεί για τελευταία φορά το 1985, για το «Twice in a Lifetime»
Διπλή υποψηφιότητα και ιστορικά επιτεύγματα
Σύμφωνα με την ανάλυση του «Variety»
Σάρωσε ο Γιώργος Λάνθιμος με τέσσερις υποψηφιότητες
Πρωταγωνιστούν οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρόζαμουντ Πάικ και Άντονι Χόπκινς
Ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ που μοιράζονταν οι ταινίες All About Eve (1950), Τιτανικός (1997) και La La Land (2016)
Ανακοινώθηκαν οι λίστες για τα 98α βραβεία - Η ταινία του Έλληνα δημιουργού διεκδικεί το χρυσό αγαλματίδιο σε κορυφαίες κατηγορίες
Στις 24 Ιανουαρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ στα Εξάρχεια
Σήμερα η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων
Πήρε βραβείο καλύτερης ταινίας από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Το Όσκαρ για την ερμηνεία του στο «Dark Knight» και η παγκόσμια αναγνώριση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.