- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
78η Μόστρα: O Μπονγκ Τζουν-Χο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής
Ο σκηνοθέτης των «Παράσιτων» θα είναι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο 78ο φεστιβάλ της Βενετίας
O Μπονγκ Τζουν-χο, ο σκηνοθέτης των «Παράσιτων» θα είναι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο επόμενο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας
Ο Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης Μπονγκ Τζουν-Χο, που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών το 2019 για την ταινία «Παράσιτα», θα είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 78ου Φεστιβάλ της Βενετίας που θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως την 11η Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές.
«Ο σκηνοθέτης Μπονγκ Τζουν-Χο θα προεδρεύσει της διεθνούς κριτικής επιτροπής του 78ου διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας, που θα απονείμει τον Χρυσό Λέοντα καλύτερης ταινίας και τα άλλα επίσημα βραβεία», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μόστρα.
«Το φεστιβάλ της Βενετίας είναι πλούσιο με μακρά ιστορία και είναι τιμή μου να συνδεθώ με την εξαίρετη κινηματογραφική παράδοσή του», δήλωσε ο σκηνοθέτης, σύμφωνα με την ανακοίνωση. «Ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, και κυρίως ως αμετανόητος σινεφίλ, είμαι έτοιμος να θαυμάσω και να χειροκροτήσω όλες τις σπουδαίες ταινίες που επελέγησαν από το φεστιβάλ. Είμαι γεμάτος αληθινή χαρά και ελπίδα».
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Μόστρα, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, χαιρέτισε τον «μεγάλο Κορεάτη σκηνοθέτη», ο οποίος είναι «σήμερα μια από τις πιο αυθεντικές και πρωτότυπες φωνές του κινηματογράφου της "θεωρίας του δημιουργού" σε παγκόσμιο επίπεδο. Του είμαι ευγνώμων που αποδέχθηκε να θέσει το απερίσπαστο, φιλέρευνο και στερούμενο από προκαταλήψεις πάθος και την αγάπη του για τον κινηματογράφο στην υπηρεσία του φεστιβάλ μας», εκτίμησε.
Ο Μπονγκ Τζουν-Χο, 51 ετών, κέρδισε με τα «Παράσιτα» τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών το 2019 και στη συνέχεια τέσσερα Όσκαρ (καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου, ξένης ταινίας, σκηνοθεσίας και καλύτερης ταινίας) και βραβείο Σεζάρ καλύτερης ξένης ταινίας.
Έχει σκηνοθετήσει επίσης τις ταινίες Σκύλος που γαβγίζει (2000), Μνήμες εγκλήματος ("Memories of a murder" -- 2003), "Snowpiercer" (2013) και "Okja" (2017).
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γίνεται η πρώτη μαύρη ηθοποιός με δύο υποψηφιότητες στην κατηγορία μιούζικαλ/κωμωδίας
Ο ηγέτης των Rolling Stones σε ένα ιδιαίτερα προκλητικό φιλμ που αρχικά έμεινε εκτός διανομής
Frankenstein, Γκράντε, Ερίβο και «Adolescence» κλέβουν την παράσταση
Ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός του Ανόρα τοποθετείται
Η 91χρονη θρυλική ηθοποιός μιλά για την επιδείνωση της όρασης και της μνήμης της
Προάγγελος των Όσκαρ τα βραβεία της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Λος Άντζελες
Το αστικό δράμα του σκηνοθέτη «νίκησε» δύο κακοκαιρίες και το κοινό γεμίζει τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας
Η πρωτότυπη ταινία διαφέρει σε κάποια στοιχεία από την Ειδική Έκδοση του 1997
Η δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός διαπραγματεύεται τον ρόλο της στο πολυαναμενόμενο σίκουελ
Ίσως όμως η μεγαλύτερη ανησυχία να αφορά τη δημιουργικότητα
Στους κινηματογράφους 6 Μαρτίου 2026 - Πότε θα προβληθεί στο Netflix
Ο διάσημος σκηνοθέτης αποκάλυψε τη λίστα του - Το «Black Hawk Down» στην πρώτη θέση
Τι έγραψαν ηθοποιοί και σκηνοθέτες για την τοποθέτησή του
Η κακοκαιρία ανέβαλε την πολυαναμενόμενη παρουσία της διάσημης ηθοποιού στην ταινία για τη Μαρία Κάλλας
Το έργο του Μάικ Φλάναγκαν επαναφέρει στο νου συγκινητικές στιγμές του σινεμά
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αμέσως αντιδράσεις στα social media
Η διάσημη ηθοποιός θα παραστεί στην προβολή της διεθνούς παραγωγής «Μαρία Κάλλας – Μόνικα Μπελούτσι: Μια Συνάντηση» στο Παλλάς
Πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2026
Ένα μινιμαλιστικό αλλά και άρτιο στις λεπτομέρειές του οικογενειακό δράμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.