Κινηματογραφος

8 ταινίες εποχής του Netflix που θα ερωτευτείς

Κορσέδες, κρινολίνα, γράμματα και δράμα

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
carol.jpg
Απόσπασμα της ταινίας Carol

Mένουμε Σπίτι και βλέπουμε ταινίες εποχής στο Netflix όπως το The King και το Carol

Οι μέρες γίνονται πιο ζεστές και ηλιόλουστες και ίσως σε έχει πιάσει μία λαχτάρα για τον έξω κόσμο, την εξοχή, τα πάρκα, τις βόλτες και τα ταξίδια. Ίσως επίσης να σου λείπουν οι φίλοι και τα φλερτ σου, τα δράματα και οι αγωνίες του έρωτα, τα ρούχα που δεν είναι φόρμες και ό,τι άλλο κάνει την ζωή πιο γλυκιά και όμορφη. Σε λίγο θα τα πάρεις πίσω, επομένως σίγουρα μην απελπίζεσαι.

Όσο ακόμα όμως χρειάζεται να μείνουμε σπίτι, μπορούμε να μεταφερθούμε σε άλλες εποχές και να συμμετέχουμε σε συγκλονιστικές ιστορίες παρακολουθώντας τις σωστές ταινίες. Αυτές είναι 8 επιλογές του Netflix για ταινίες εποχής που θα σε συναρπάσουν.

Sense and Sensibility

Sense And Sensibility - Trailer


Tα συγγράμματα της Jane Austen είναι πάντα επίκαιρα και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, με την κυκλοφορία του νέου φιλμ Emma να γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στο ευρύ κοινό της παγκόσμιας καραντίνας. Όλοι θυμηθήκαμε τις υπέροχες ιστορίες της και θελήσαμε να βυθιστούμε περαιτέρω στον ρομαντικό της κόσμο. Το Sense and Sensibility είναι μία από τις καλύτερες κινηματογραφικές μεταφορές των έργων της Austen, με ένα άριστο cast και εξαιρετικό σενάριο γραμμένο από την Emma Thompson.

Τhe King's Speech

The King's Speech Trailer


Σε περίπτωση που έχεις δει (και ξαναδει) το The Crown και αναζητάς την επόμενη δόση σου από την βρετανική βασιλική οικογένεια, αυτή η ταινία είναι ακριβώς για εσένα. Ο Colin Firth υποδύεται συγκλονιστικά τον King George VI ενώ στο πλευρό του βρίσκεται ένας εξίσου καταπληκτικός Geoffrey Rush ως Lionel Logue. Μία συγκινητική σχέση με φόντο την Βρετανία σε κατάσταση πολέμου και τα όσα χρειάζονται για να είσαι βασιλιάς ενός έθνους.

Carol

Carol Official US Trailer #1 (2015) - Rooney Mara, Cate Blanchett Romance Movie HD


Mεταφερόμαστε στα 50s και συναντάμε την Carol, μία αρκετά δυστυχισμένη νοικοκυρά που ανακαλύπτει τον έρωτα στo πρόσωπο της Therese και η ζωή της αλλάζει εξολοκλήρου. Η ταινία του Todd Haynes είναι αισθητικά άριστη, ατμοσφαιρική από την αρχή έως το τέλος της και φυσικά στελεχώνεται από δύο καταπληκτικές ηθοποιούς. Τόσο η Cate Blanchett όσο και η Rooney Mara ήταν προτεινόμενες για Όσκαρ για την ερμηνεία τους. Όπως έπρεπε.

The King

The King - Timothée Chalamet | Official Teaser Trailer | Netflix Film


H καριέρα του Timothée Chalamet είναι ασταμάτητη και εμπλουτίστηκε ιδιαιτέρως από αυτό το καλοφτιαγμένο φιλμ με θέμα την στέψη του βασιλιά Henry V. Παρόλο που ίσως η πλοκή δεν μας αγγίζει τόσο (ποιος κρατάει λογαριασμό από βασιλιάδες της Βρετανίας και όλους τους τρόπους με τους οποίους πέθαναν;) η παραγωγή είναι εντυπωσιακή, ο Timothée για ακόμα μία φορά επιβεβαιώνει πόσο καλός ηθοποιός είναι, ενώ πραγματική αποκάλυψη είναι και ο Robert Pattinson.

Lady J

MADEMOISELLE DE JONCQUIÈRES Trailer | TIFF 2018


Μία απολαυστική γαλλική ταινία με έξυπνους διαλόγους, εντυπωσιακά κοστούμια που σίγουρα κάποια στιγμή θα σου αποσπάσουν την προσοχή και τόσες εκπλήξεις στην ιστορία που θα μείνεις με το στόμα ανοιχτό. Ένα υποτιμημένο διαμαντάκι του Netflix που αξίζει την άμεση προσοχή σου.

Django Unchained

DJANGO UNCHAINED - Official International Trailer


To φιλμ του Quentin Tarantino είναι από τα πιο ψυχαγωγικά που έχει γυρίσει την τελευταία δεκαετία, με τρομερά σκηνικά, κοστούμια και φυσικά την αφρόκρεμα του Hollywood στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Προσωπικός αγαπημένος ο Christoph Waltz, o οποίος αξίζει όλα τα όσκαρ του κόσμου. Επίσης ένας υπέροχος Leo, ο οποίος ήταν προφανές ότι διασκέδαζε τρομερά με τον χαρακτήρα του.

Βrooklyn

BROOKLYN: Official HD Trailer


H Saoirse Ronan είναι μία από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα στο Brooklyn, όπου υποδύεται μία νέα γυναίκα ανάμεσα σε δύο χώρες και δύο διαφορετικές ζωές. Δυνατό, ρομαντικό, συγκινητικό και γραμμένο από τον (μάστορα) Nick Hornby, το Brooklyn είναι από αυτές τις ταινίες που απλώς πρέπει κάποια στιγμή να δεις.

Phantom Thread

Phantom Thread Official Trailer #1 (2017) Daniel Day-Lewis Drama Movie HD


Έχεις τρεις πολύ βασικούς λόγους να το δεις: Πρώτος είναι ο Daniel Day Lewis (αναμενόμενο). Δεύτερος είναι οι τρομερές ερμηνείες των γυναικών του cast, κυρίως της πρωταγωνίστριας Vicky Krieps καθώς και της Lesley Manville, η οποία νομίζεις πως μπορεί να σε σκοτώσει με το βλέμμα της. Τρίτος είναι τα κοστούμια-έργα τέχνης που κοσμούν αυτήν την ταινία. Θα τα ερωτευτείς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ