- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας (FeCHA) επιστρέφει και φέτος στο θερινό κινηματογράφο Λαΐς, με 15 ισπανόφωνες ταινίες σε πρώτη προβολή. Την Πέμπτη 8 Ιουνίου ξεκινάει το …πάρτυ με αρκετό μυστήριο (ο «Αόρατος Επισκέπτης» είναι ένα θρίλερ χιτσκοκικών επιρροών) και η αυλαία πέφτει την Πέμπτη 15 Ιουνίου, με τον ΡικάρντοΝταρίν και τη βραβευμένη ταινία «Ο Πιλότος».
Τα τελευταία χρόνια το ισπανικό σινεμά γνωρίζει μια δεύτερη νεότητα. Οι νέοι σκηνοθέτες επιτέλους έχουν κόψει τον αλμοδοβαρικό ομφάλιο λώρο και αναπτύσσουν θεματικές που άπτονται της σύγχρονης πραγματικότητας, ρίχνοντας ταυτόχρονα κλεφτές ματιές στο σκοτεινό παρελθόν και την φρανκική δικτατορία. Το αριστουργηματικό «Μικρό νησί» του Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ, η «Τελευταία ακροβάτις της Μαδρίτης» του Άλεξ ντε λα Ιγκλέσια και η ασπρόμαυρη, βωβή «Χιονάτη» του Πάμπλο Μπέργκερ αναδεικνύουν μια πρωτοφανή δυναμική που εκτός της απήχησης τους στο εσωτερικό της χώρας, κατάφεραν να φέρουν το σύγχρονο ισπανικό σινεμά στο κέντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος. Μετά και από τη μεγάλη επιτυχία της πρώτης, περυσινής διοργάνωσης, η δεύτερη φορά ακούγεται ακόμη καλύτερη. Στις οκτώ ημέρες που διαρκεί το FeCHA, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, μεταξύ άλλων, τη νέα ταινία του Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ «Σουζάνα με σκοτώνεις» μια ρομαντική κομεντί όπου ο απελπισμένος πρωταγωνιστής επιχειρεί να ξαναβρεί την πρώην του που τον παράτησε σύξυλο, τον κωμικό σουρεαλισμό του Άλεξ ντε λα Ιγκλέσια στη «Μεγάλη μου νύχτα» που προτάθηκε για 4 όσκαρ, το βραβευμένο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης «Η Γη και η Σκιά», αλλά και να εκτεθούν στον πάντα επίκαιρο κοινωνικό και πολιτικό προβληματισμό της Λατινικής Αμερική με φιλμ της Αργεντινής, του Μεξικού, του Περού, της Κολομβίας, της Βενεζουέλας, της Χιλής, του Εκουαδόρ και της Κούβας.
Την Τρίτη και 13 (!) Ιουνίου, πιστοί στο πνεύμα της ημέρας, οι διοργανωτές αποτίουν φόρο τιμής στον ισπανικό τρόμο και προβάλλουν με ελεύθερη είσοδο την κλειστοφοβική ταινία «Το Λαγούμι».
FeCHA
FestivaldeCineHispanófonodeAtenas 2017
Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας 2017
8-15 Ιουνίου 2017
Θερινός Κινηματογράφος Λαΐς της Ταινιοθήκης της Ελλάδας
(Ιερά Οδός 48 &Μεγ. Αλεξάνδρου, Μετρό Κεραμεικός)
Περιορισμένες κάρτες διαρκείας και εισιτήρια θα προπωλούνται από τις 1/6 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας.
Τιμές εισιτηρίων: Προβολής: 7 ευρώ
Φοιτητικό-Ανέργων-ΑμΕΑ-Σπουδαστές Ινστιτούτου Θερβάντες-Μικρή Λέσχη Ταινιοθήκης: 5 ευρώ
Κάρτα Διαρκείας: 40 ευρώ
Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ fecha.gr/programma-2017/
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι δυο ηθοποιοί δούλεψαν μαζί σε αρκετά projects
Το πρόγραμμα των ταινιών που θα προβάλλονται κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της Αθήνας
Ο Τζιν Σάλιτ άφησε πίσω του μία σπουδαία παρακαταθήκη στον χώρο της δημοσιογραφίας και της ψυχαγωγίας
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι Τομ Χανκς και Τιμ Άλεν στο «Toy Story 5»
Η διάσημη ηθοποιός σχολιάζει το επεισόδιο και παίρνει θέση για το Ισραήλ και τον πόλεμο στη Γάζα
Ο ηθοποιός επιστρέφει σε θρίλερ επιβίωσης, έχοντας στο πλευρό του έναν εκπαιδευμένο σκύλο στα άγρια τοπία της Αλάσκας
Το κινηματογραφικό πείραμα του σκηνοθέτη, σεναριογράφου και ηθοποιού για τη νέα του ταινία
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης επιστρέφει με ένα προσωπικό φιλμ που υλοποιούσε επί δεκαετία
Η πρώτη προσέγγιση έγινε μετά την τεράστια επιτυχία του «Jaws» το 1975
Πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 9 Ιουλίου
Ο πιο καλτ Έλληνας σκηνοθέτης μιλάει στην ATHENS VOICE σε μια πλούσια αναδρομή στην καριέρα του
Η νέα ταινία εστιάζει στις αποκαλύψεις - Με τον Τζέρεμι Στρονγκ στον ρόλο του Μαρκ Ζάκερμπεργκ
Η προτίμηση του έχει... ονοματεπώνυμο
Ενισχύει τον ελληνικό κινηματογράφο μέσω του προγράμματος 1,5% - Οι ταινίες που εγκρίθηκαν
Ο ηθοποιός θα παρουσιάσει «Το Βλέμμα του Οδυσσέα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου όπου πρωταγωνιστεί
Η Νικόλ Κίντμαν σ' έναν ρόλο ζωής
Αυτό που στην αρχή μοιάζει σαν μια ενδιαφέρουσα μελέτη πάνω στο μεταφυσικό μεταμφιέζεται σε ένα μεγαλόσχημο και φλύαρο θρησκευτικό θρίλερ
Η παράσταση της Έμιλι Μπλαντ είναι ίσως το μεγαλύτερο ατού της ταινίας.
Μια μελετημένη διασκευή μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, με οξυδέρκεια που εντυπωσιάζει.
Η γοητεία του τσιγάρου στην οθόνη δεν είναι χημική αλλά τελετουργική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.