- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Tο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου επιστρέφει για 8η χρονιά, στο Ίδρυμα Κακογιάννης. Φέτος θα προβληθούν ταινίες επιστημονικής φαντασίας, συνοδεία ζωντανής μουσικής, με ελεύθερη είσοδο από τις 24 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου.
Θα προβληθούν:
24/6: Η ταινία Aelita (1924) του Ρώσου σκηνοθέτη Aγιακόφ Προταζάνοφ, συνοδεία πρωτότυπης μουσικής της Γωγώς Καλοδίκη.
25/6: Η ταινία The End of the World (1916) του Δανού Ωγκύστ Μπλομ, με πρωτότυπη μουσική των Ν. Παναγιωτάκη, Δ. Καραγιώργου, Φ. Λαμπαδάριου.
26/6: Η ταινία Frau in Mond (1929) του μετρ του γερμανικού εξπρεσιονισμού Φριτς Λανγκ, με την πρωτότυπη μουσική της.
27/6: Η ταινία Το Ταξίδι στον Άρη (1918) του Δανού Χόλγκερ Μάντσεν, με μουσική Γιάννη Σφυρή.
28/6: Η ταινία 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα (20.000 Leagues under the Sea) του 1916, του Aμερικανού Στιούαρτ Πάτον, με μουσική της Άννας Μουζάκη.
29/6: Αφιέρωμα στο Γάλλο πρωτοπόρο του κινηματογράφου Ζωρζ Μελιές, με τέσσερις ταινίες: ATrip to the Moon (1902, 16'), L'eclipse du Soleil (1907, 9'), The impossible Voyage (1904, 20'), The Conquest of the Pole (1912, 30'). Πρωτότυπη μουσική Σπύρου Δεληγιαννόπουλου.
30/6: Η ταινία Δρ. Τζέκυλ και Μίστερ Χάιντ (1931) του Αμερικανού σκηνοθέτη Ρούμπεν Μαμουλιάν, με την πρωτότυπη μουσική της ταινίας.
1/7: Αυλαία με την ταινία The Lost World (1925) του Χάρι Χόιτ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Ζεμέκις επέλεξε να γυρίσει την ταινία σε δύο φάσεις
Το project περιγράφεται ως μια κωμωδία που διαδραματίζεται σε ένα απομακρυσμένο και μυστηριώδες νησί
Τον ρόλο που επρόκειτο να υποδυθεί τελικά ανέλαβε ο Τζον Πάνκοου
Ομηρικά έπη, σούπερ ήρωες και auteur vibes
Η Τζέσι είναι η αρχηγός των παιχνιδιών της μικρής Μπόνι, αλλά οι ισορροπίες αλλάζουν όταν ένα τάμπλετ μπαίνει στη ζωή της πιτσιρίκας.
Ένα ιδιότυπο θρίλερ με έντονο σασπένς, σκηνές ωμής βίας και μια ιντριγκαδόρικη κεντρική ιδέα που στρέφεται γύρω από τον έρωτα των δύο νέων.
Ο Γκλεν Πάουελ είναι άνετος και στιλάτος στον ρόλο του δολοφόνου με το αγγελικό πρόσωπο, αν και η πραγματικά ξεχωριστή παρουσία στο φιλμ είναι εκείνη της Μάργκαρετ Κουόλεϊ
Χιούμορ και τρόμος κουμπώνουν ιδανικά σε αυτή την ταινία
Η λαμπερή βραδιά πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Ποιοι εμφανίζονται στα πλάνα που δημοσιεύθηκαν
Η πρώτη μεγάλη κινηματογραφική της επιτυχία ήρθε το 2001 στο ψυχολογικό θρίλερ «Donnie Darko»
Ένα blockbuster ανάμεσα στο ανυπέρβλητο και στο γελοίο
Τελευταίος σταθμός ήταν η Εύβοια
Η νέα δημιουργία της καταλανής σκηνοθέτριας εξερευνά τη μνήμη και την ταυτότητα
Το BFI IMAX, η μεγαλύτερη κινηματογραφική οθόνη του Ηνωμένου Βασιλείου, πούλησε 28.000 εισιτήρια μέσα σε μόλις 24 ώρες
Ξεκίνησαν τα γυρίσματα για το πολυαναμενόμενο σίκουελ με τον Ρόμπερτ Πάτινσον
Oι δυο ηθοποιοί δούλεψαν μαζί σε αρκετά projects
Το πρόγραμμα των ταινιών που θα προβάλλονται κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της Αθήνας
Ο Τζιν Σάλιτ άφησε πίσω του μία σπουδαία παρακαταθήκη στον χώρο της δημοσιογραφίας και της ψυχαγωγίας
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι Τομ Χανκς και Τιμ Άλεν στο «Toy Story 5»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.