- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η Εύα Γκριν στη Μεγάλη Οθόνη ως ερωτευμένη Βιρτζίνια Γουλφ (εικόνες, video)
Σε μια ταινία για τον έρωτα δύο γυναικών που ενέπνευσε τη συγγραφέα να γράψει το «Ορλάντο»
«Η Εύα Γκριν είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις πιο αδικημένες ηθοποιούς στο Χόλιγουντ» γράφει ο βρετανικός «Independent» για τη γεννημένη στο Παρίσι αγαπημένη πρωταγωνίστρια του Τιμ Μπάρτον. «Μια ηθοποιός που ξεχωρίζει, αλλά έχει κολλήσει στο ρόλο της χαριτωμένα διαταραγμένης με το τρελό βλέμμα κακιάς» συμπληρώνει. Η Εύα Γκριν ξεκίνησε την καριέρα της στο θέατρο, προτού κάνει το δυναμικό της ντεμπούτο στην ταινία «Οι Ονειροπόλοι» του Μπερνάντο Μπερτολούτσι το 2003.

Το 2017 η γαλλίδα σταρ φαίνεται να γυρίζει σελίδα στην καριέρα της και έχει ήδη συμφωνήσει μια σειρά από ενδιαφέροντα και απαιτητικά κινηματογραφικά πρότζεκτ. Για παράδειγμα έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα είναι στο καστ της νέας ταινίας του Ρόμαν Πολάνσι με τίτλο «Based on a True Story» και στο «Euphoria» της Λίζα Λανγκσεθ. Πρόκειται για το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Σουηδέζας Λίζα Λάνγκσεθ και δίπλα στην Εύα Γκριν θα δούμε την Αλίσια Βικάντερ.

Η ιστοσελίδα Screen International επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της Εύα Γκριν και σε μία ακόμη ταινία. Πρόκειται για την ταινία «Vita & Virginia», στην οποία η Γκριν θα ενσαρκώσει τη συγγραφέα Βιρτζίνια Γουλφ και τον παθιασμένο έρωτά της για τη συγγραφέα και ποιήτρια Βίτα Σάκβιλ-Ουέστ. Ο έρωτας των δύο γυναικών και η αμοιβαία εκτίμηση που είχαν η μία για τη δουλειά της άλλης είναι που ενέπνευσε τη Γουλφ να γράψει το «αριστουργηματικό» Ορλάντο. Για το ρόλο της ποιήτριας Σάκβιλ-Ουέστ ακούγεται η Βρετανή Τζέμα Άρτερτον.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε πρώτοι το φιλμ που κέρδισε δύο Χρυσές Σφαίρες και ζήστε την κινηματογραφική εμπειρία στη μεγάλη οθόνη
Το αφιέρωμα της εταιρείας παραγωγής στην Ελληνίδα ηθοποιό
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Οι νικητές της λαμπερής βραδιάς
Ευρύτερα γνωστός από τον ρόλο του Πάμπλο Εσκομπάρ στη σειρά Narcos
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας – Συνεχίζει να εντυπωσιάζει το φιλμ του Γιάννη Οικονομίδη με 155.000 εισιτήρια στις αίθουσες
Τα γυρίσματα ξεκινούν στην Πορτογαλία με ορίζοντα κυκλοφορίας το 2027
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας
Η αισθητική του επηρέασε σκηνοθέτες όπως ο Τζιμ Τζάρμους
H σχέση μητέρας κόρης με τα πολλά επίπεδα και με τα ακόμη περισσότερα μυστικά
Ο ρόλος που σημάδεψε την καριέρα του
Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Ιλίρ Τσούκο προβάλλεται με συζήτηση και DJ set
Το αφιερωματικό βίντεο με σκηνές από την καριέρα της
Μια σκοτεινή επανεκτέλεση του κλασικού μύθου του Ρομπέν των Δασών
Γνωστή για την ταινία «Αδέρφια μου, αλήτες, πουλιά» στο πλευρό του Τόλη Βοσκόπουλου
Η νέα ταινία της Marvel βγα'ινει στις αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2026
Μετά το Anora, o οσκαρικός σκηνοθέτης επιμελείται το ντεμπούτο της ανερχόμενης σκηνοθέτιδας Σι-Τσινγκ Τσου
Η διαδρομή του σπουδαίου σκηνοθέτη από το «Mean Streets» μέχρι τον «Ιρλανδό»
Η νέα ταινία του Τζέιμς Κάμερον «σπάει ταμεία» στο παγκόσμιο box office
Καλογραμμένο σενάριο για θεματολογία που απαιτεί ψύχραιμο χειρισμό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.