- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
‘Once Brothers’
Δες το καταπληκτικό ντοκιμαντέρ για Ντράζεν – Ντίβατς στο πάρτι για τα 10 τεύχη του περιοδικού Humba
Tο Humba είναι ένα αθλητικό περιοδικό που στήνεται και κυκλοφορεί στην Αθήνα εδώ και περίπου τρία χρόνια. Αθλητικό περιοδικό; Όχι ακριβώς σαν τα υπόλοιπα που έχεις ξεφυλλίσει, αλλά μια (σχεδόν) «τριμηνιαία έκδοση για το κοινωνικό και πολιτικό νόημα των σπορ, την εμπειρία του γηπέδου, την οπαδική κουλτούρα και τον κόσμο της κερκίδας» όπως αυτοπροσδιορίζεται.
Αν είσαι κι εσύ από αυτούς που λατρεύουν τον μακαρίτη ποδοσφαιριστή – φιλόσοφο Σόκρατες περισσότερο από τον Μαραντόνα, αν θεωρείς το ποδόσφαιρο ένα από τα «τελευταία μαζικά λαϊκά κινήματα (χωρίς να είσαι ο Αλέξης Κούγιας, του οποίου το προηγούμενο σλόγκαν αποτελεί την πλέον προσφιλή έκφραση), αν πιστεύεις ακόμα στον ξεφτισμένο πολιτικοκοινωνικό παρεμβατισμό της κερκίδας κι αν σε ενδιαφέρουν ιστορίες που δεν ασχολούνται με ρεκόρ αλλά με τους ανθρώπους (ακόμα κι αν δεν είναι πρωταθλητές), κάθε τρίμηνο αξίζει να το ψάχνεις σε επιλεγμένα σημεία της πόλης. Με κεντρική διάθεση από το βιβλιοπωλείο «Αλφειός», Χαρ. Τρικούπη 22.
Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου γιορτάζουν την κυκλοφορία του 10ου τεύχους τους και έχουν ετοιμάσει μια σπέσιαλ προβολή. Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ ‘Once Brothers’, μέρος της υπέροχης σειράς ’30 for 30’ του ESPN που συστήνεται ανεπιφύλακτα. Θέμα του, η σχέση δύο κολοσσών των τελευταίων ημερών της ενιαίας μπασκετικής Γιουγκοσλαβίας. Του αδικοχαμένου «γιου του διαβόλου» Ντράζεν Πέτροβιτς και του σπουδαίου Βλάντε Ντίβατς. Κροάτης ο πρώτος, Σέρβος ο δέυτερος, παιχταράδες και οι δύο με την φιλία τους δυστυχώς να επηρεάζεται από το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου και την προβολή της εθνικιστικής κουταμάρας, και των δύο πλευρών, στα πρόσωπά τους. Περιέχει φοβερά στιγμιότυπα αρχείου, προκαλεί τη νοσταλγία για μια χρυσή μπασκετική εποχή κι αναμφίβολα συγκινεί ειδικά όταν αναφέρεται στο θάνατο του Ντράζεν.
Μετά την προβολή υα ακολουθήσει rock ‘n’ roll πάρτι με πολλά γκάζια…
Όλα αυτά στο bar ‘Zero’, Μεγ. Αλεξάνδρου 120, Κεραμεικός, στις 20.00 με ελεύθερη είσοδο
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν το πιστεύω, είναι πάνω από τα Όσκαρ»
Σε μια ιδιαίτερα θεατρική και παιχνιδιάρικη στιγμή που προκάλεσε χαμόγελα
O Πάτρικ Μπράμαλ υποδύθηκε τον σύντροφο της Αν Χάθαγουεϊ
Από την οθόνη στη σκηνή: Το φαινόμενο που έσπασε κάθε ρεκόρ ετοιμάζεται για live εμφανίσεις
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης συνδέει τη ραπ μουσική με την προφορική παράδοση του Ομήρου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ προβλήθηκαν συνολικά 41 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους
Ξεχάστε τους κυριαρχικούς αρσενικούς αρχηγούς κάποιων φωτογενών συμμοριών. Εδώ κουμάντο κάνει μια νεαρή και γοητευτική γυναίκα
H εκτενής αναφορά κατά των intimacy coordinators
Η Ολίβια Κόλμαν και ο Τζον Λίθγκοου συνθέτουν ένα ακαταμάχητο υποκριτικό δίδυμο
Ευφυολογήματα, αλάνθαστο κωμικό τάιμινγκ και βιτριολικά σχόλια στο πρωτότυπο φιλμ της Φαμπιάν Γκοντέ
Ένα σκληρό φιλμ βασισμένο σε αληθινό περιστατικό
Η Λουπίτα Νιόνγκο δεν είναι η πρώτη ηθοποιός με διπλό ρόλο
Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιουνίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
Πότε αναμένεται στις ελληνικές αίθουσες η ταινία του Νόλαν
Τι ανακοίνωσε η Ακαδημία
Η σταρ της σειράς «Δυναστείας» συνοδευόταν από τον σύζυγό της Πέρσι Γκίμπσον
Oι δηλώσεις της λίγο πριν από την έναρξη του φετινού Φεστιβάλ των Καννών
Πρεμιέρα στις αίθουσες στις 14 Αυγούστου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.