- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Μαριόν Κοτιγιάρ τελειοποίησε τα «γαλλικά» του Μπραντ Πιτ
Αυστηρή δασκάλα, αλλά καλός και αφοσιωμένος ο μαθητής
Στην ταινία «Σύμμαχοι» σε σκηνοθεσία του Ρόμπερτ Ζεμέκις (Φόρεστ Γκαμπ, Ναυαγός, κ.ά.) και σε σενάριο Στίβεν Νάιτ («Επικίνδυνες υποσχέσεις») η πρωταγωνίστρια Μαριόν Κοτιγιάρ έχει την σπάνια ευκαιρία να ερμηνεύει ένα ρόλο τόσο στη μητρική της γλώσσα, τα γαλλικά, όσο και στα αγγλικά. Και η Κοτιγιάρ το κάνει με μεγάλη άνεση.
Η κατάσκοπος Μαριάν Μποσεζούρ συναντά στο γαλλόφωνο Μαρόκο τον Μαξ Βατάν και προσποιούνται τους παντρεμένους. Ο Μπραντ Πιτ ως Καναδός αξιωματικός σε αποστολή στη Βόρεια Αφρική χρειάστηκε «κοουτσάρισμα» για να βελτιώσει την προφορά του στα γαλλικά. Η Κοτιγιάρ μιλάει στον Independent για τα ιδιαίτερα γαλλικών στον Αμερικανό συμπρωταγωνιστή της. «Έκανε μαθήματα γαλλικών μήνες πριν από την έναρξη των γυρισμάτων. Η αφοσίωσή του ήταν μεγάλη. Έκανε εκπληκτική δουλειά δεδομένου του πόσο δύσκολο είναι. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να μαθαίνεις μια άλλη γλώσσα. Εγώ χρειάστηκε να μάθω αγγλικά αλλά ακόμα και σήμερα αγωνίζομαι με την προφορά κάποιες φορές. Δεν ήμουν επισήμως η δασκάλα του, αλλά ζητούσε συνέχεια τη γνώμη μου. Και μερικές φορές ήμουν αρκετά αυστηρή μαζί του, αλλά νομίζω ότι αυτό περίμενε από εμένα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Βρετανός ηθοποιός εξηγεί γιατί το κοινό δεν είναι έτοιμο για έναν μαύρο πράκτορα 007
Η νέα animated επιτυχία των Universal-Nintendo σαρώνει στα ταμεία παγκοσμίως
Ταινίες είδους από το δεύτερο μισό τού 20ού αιώνα, που άλλαξαν τους κανόνες του genre τους και προβάλλονται ακόμα με πάθος, παντού
Από τις πρώτες υπαίθριες προβολές στις αρχές του 20ού αιώνα έως τη χρυσή εποχή των θερινών σινεμά, η διαδρομή ενός αθηναϊκού συμβόλου.
Ανακοινώθηκαν οι προεγκρίσεις και εγκρίσεις για το πρόγραμμα «Πρώτη Ταινία»
Ο διάσημος σκηνοθέτης επιστρέφει στο αγαπημένο του θέμα με τη νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας «Disclosure Day»
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης εκφράζει την απογοήτευσή του για το επίπεδο των νέων ταινιών
«100 χρόνια μπροστά», από ένα παιδί της «Αλλαγής». Ο ηθοποιός και σεναριογράφος μιλάει στην ATHENS VOICE με αφορμή τη νέα ταινία
Ο σκηνοθέτης ζητά συγγνώμη από την ηθοποιό που επί χρόνια ζητούσε την αφαίρεση της σκηνής
Η συμπερίληψη, όταν λειτουργεί σωστά, δεν είναι εμπόδιο στη δημιουργία. Το αντίθετο μάλιστα.
Σφοδρή κριτική από καλλιτέχνες μετά την επένδυση του σκηνοθέτη σε εταιρεία AI
Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει τη νέα υπερπαραγωγή του Κρίστοφερ Νόλαν
«Ο Άγγελος Αντωνόπουλος ήταν και θα παραμείνει πάντα παιδί της Finos Film»
Η σκηνοθέτρια μιλάει για το πρώτο της μεγάλου μήκους φιλμ «Μικρές ανάσες»
Ένα κλειστοφοβικό θεατρικό δράμα
Ο σκηνοθέτης συγκινεί, χάρη στην απολαυστική και ευρηματική μείξη σκηνοθεσίας-σεναρίου.
Περιλαμβάνει ξεκαρδιστικές σκηνές στις οποίες ο Τσιοτσιόπουλος δίνει ένα ανεπανάληπτο σόου
Μετά τη βραβευμένη παρουσία της στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η ταινία διεκδικεί 5 βραβεία Ίρις.
Τα κινηματογραφικά στούντιο πλέον βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα πρωτόγνωρο πρόβλημα
Η νέα του ταινία «Obsession» εξελίχθηκε σε εμπορική επιτυχία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.