- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οργισμένος Κασοβίτς, έτοιμος να αφήσει τη Γαλλία
"Γ@μημένο Γαλλικό σινεμά. Γ@μήσου και εσύ και οι σκατοταινίες σου"
Ο σκηνοθέτης του Μίσους δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal+ ότι "πρόκειται να αφήσει" τη Γαλλία, αλλά "όχι για φορολογικούς λόγους", όπως ο Ζεράρ Ντεπαρτιέ, ο οποίος πήρε πρόσφατα την ρωσική υπηκοότητα.
"Από δημιουργικής πλευράς, δυσκολεύομαι να συνεχίσω να εργάζομαι σε μια χώρα που έχει φυλακίσει τον κινηματογράφο", υποστήριξε ο 45χρονος σκηνοθέτης, λέγοντας ότι πρόκειται για "πιστό αντίγραφο του αμερικανικού μοντέλου".
"Εμένα μου αρέσει το σινεμά. Έχει γίνει βιομηχανία, αλλά πάνω από όλα είναι τέχνη. Στην Αμερική τα πράγματα είναι πιο τετραγωνισμένα, καθώς υπάρχουν αυτοκρατορίες που στηρίζονται σε αυτό. Στην Γαλλία, τα έχουμε όλα αυτά, αλλά, δυστυχώς, το κοινό δεν ακολουθεί".
Στην αναπόφευκτη ερώτηση που του έγινε για την απόφαση του Ντεπαρτιέ, ο Κασοβίτς αφού ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν είναι τόσο πλούσιος, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να τον κρίνει και πως καταλαβαίνει τα κίνητρά του από την στιγμή που ξεπερνά το ένα εκατ. ευρώ. Αν έβγαζα και εγώ τόσα πολλά, θα την έκανα. Πρόσθεσε ότι τα χρήματα του Ντεπαρτιέ δεν είναι αποκλειστικά από την υποκριτική καθώς είναι ιδιοκτήτης εστιατοριών και αρκετών ακόμη επιχειρήσεων. Ωστόσο επεσήμανε πως "όπου και να πάει θα είναι πάντα Γάλλος αλλά συνδεδεμένος με τη Γαλλία σαν το καμαμπέρ. Ο Ντεπαρτιέ είναι η Γαλλία".
Η πικρία του Κασοβίτς με την βιομηχανία του Γαλλικού Κινηματογράφου δεν είναι καινούργια. Ξεκίνησε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter την περσινή χρονιά όταν η ταινία του Order & Morality δεν συμπεριλήθηκε σε καμία μεγάλη κατηγόρια στα Βραβεία Σεζάρ. “Μία μόνη υποφηφιότητα στα Cesar. Γαμημένο Γαλλικό σινεμά. Γαμήσου και εσύ και οι σκατοταινίες σου" πόσταρε. “ Δεν με ενδιαφέρουν τα Σεζάρ. Ποτέ δεν με ενδιέφεραν. Απλώς με σοκάρει αυτή η αδιαφορία."
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανακοινώθηκαν οι προεγκρίσεις και εγκρίσεις για το πρόγραμμα «Πρώτη Ταινία»
Ο διάσημος σκηνοθέτης επιστρέφει στο αγαπημένο του θέμα με τη νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας «Disclosure Day»
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης εκφράζει την απογοήτευσή του για το επίπεδο των νέων ταινιών
«100 χρόνια μπροστά», από ένα παιδί της «Αλλαγής». Ο ηθοποιός και σεναριογράφος μιλάει στην ATHENS VOICE με αφορμή τη νέα ταινία
Ο σκηνοθέτης ζητά συγγνώμη από την ηθοποιό που επί χρόνια ζητούσε την αφαίρεση της σκηνής
Η συμπερίληψη, όταν λειτουργεί σωστά, δεν είναι εμπόδιο στη δημιουργία. Το αντίθετο μάλιστα.
Σφοδρή κριτική από καλλιτέχνες μετά την επένδυση του σκηνοθέτη σε εταιρεία AI
Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει τη νέα υπερπαραγωγή του Κρίστοφερ Νόλαν
«Ο Άγγελος Αντωνόπουλος ήταν και θα παραμείνει πάντα παιδί της Finos Film»
Η σκηνοθέτρια μιλάει για το πρώτο της μεγάλου μήκους φιλμ «Μικρές ανάσες»
Ένα κλειστοφοβικό θεατρικό δράμα
Ο σκηνοθέτης συγκινεί, χάρη στην απολαυστική και ευρηματική μείξη σκηνοθεσίας-σεναρίου.
Περιλαμβάνει ξεκαρδιστικές σκηνές στις οποίες ο Τσιοτσιόπουλος δίνει ένα ανεπανάληπτο σόου
Μετά τη βραβευμένη παρουσία της στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η ταινία διεκδικεί 5 βραβεία Ίρις.
Τα κινηματογραφικά στούντιο πλέον βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα πρωτόγνωρο πρόβλημα
Η νέα του ταινία «Obsession» εξελίχθηκε σε εμπορική επιτυχία
Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 14 Αυγούστου
Ο σκηνοθέτης του Justice League φέρνει ξανά στη μεγάλη οθόνη την κλασική ταινία του Τζον Κάρπεντερ
Η πρωταγωνίστρια του Euphoria κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα ως παραγωγός του Χόλιγουντ
Θερινό στον 7ο όροφο του εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.