- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Οργισμένος Κασοβίτς, έτοιμος να αφήσει τη Γαλλία
"Γ@μημένο Γαλλικό σινεμά. Γ@μήσου και εσύ και οι σκατοταινίες σου"
Ο σκηνοθέτης του Μίσους δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal+ ότι "πρόκειται να αφήσει" τη Γαλλία, αλλά "όχι για φορολογικούς λόγους", όπως ο Ζεράρ Ντεπαρτιέ, ο οποίος πήρε πρόσφατα την ρωσική υπηκοότητα.
"Από δημιουργικής πλευράς, δυσκολεύομαι να συνεχίσω να εργάζομαι σε μια χώρα που έχει φυλακίσει τον κινηματογράφο", υποστήριξε ο 45χρονος σκηνοθέτης, λέγοντας ότι πρόκειται για "πιστό αντίγραφο του αμερικανικού μοντέλου".
"Εμένα μου αρέσει το σινεμά. Έχει γίνει βιομηχανία, αλλά πάνω από όλα είναι τέχνη. Στην Αμερική τα πράγματα είναι πιο τετραγωνισμένα, καθώς υπάρχουν αυτοκρατορίες που στηρίζονται σε αυτό. Στην Γαλλία, τα έχουμε όλα αυτά, αλλά, δυστυχώς, το κοινό δεν ακολουθεί".
Στην αναπόφευκτη ερώτηση που του έγινε για την απόφαση του Ντεπαρτιέ, ο Κασοβίτς αφού ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν είναι τόσο πλούσιος, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να τον κρίνει και πως καταλαβαίνει τα κίνητρά του από την στιγμή που ξεπερνά το ένα εκατ. ευρώ. Αν έβγαζα και εγώ τόσα πολλά, θα την έκανα. Πρόσθεσε ότι τα χρήματα του Ντεπαρτιέ δεν είναι αποκλειστικά από την υποκριτική καθώς είναι ιδιοκτήτης εστιατοριών και αρκετών ακόμη επιχειρήσεων. Ωστόσο επεσήμανε πως "όπου και να πάει θα είναι πάντα Γάλλος αλλά συνδεδεμένος με τη Γαλλία σαν το καμαμπέρ. Ο Ντεπαρτιέ είναι η Γαλλία".
Η πικρία του Κασοβίτς με την βιομηχανία του Γαλλικού Κινηματογράφου δεν είναι καινούργια. Ξεκίνησε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter την περσινή χρονιά όταν η ταινία του Order & Morality δεν συμπεριλήθηκε σε καμία μεγάλη κατηγόρια στα Βραβεία Σεζάρ. “Μία μόνη υποφηφιότητα στα Cesar. Γαμημένο Γαλλικό σινεμά. Γαμήσου και εσύ και οι σκατοταινίες σου" πόσταρε. “ Δεν με ενδιαφέρουν τα Σεζάρ. Ποτέ δεν με ενδιέφεραν. Απλώς με σοκάρει αυτή η αδιαφορία."
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο σκηνοθέτης του Avatar μετακομίζει επικαλούμενος την πόλωση της Αμερικής του Τραμπ
Από το Παγκράτι στο παγκόσμιο σινεμά και τη διεθνή αναγνώριση
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Είχε προταθεί για τελευταία φορά το 1985, για το «Twice in a Lifetime»
Διπλή υποψηφιότητα και ιστορικά επιτεύγματα
Σύμφωνα με την ανάλυση του «Variety»
Σάρωσε ο Γιώργος Λάνθιμος με τέσσερις υποψηφιότητες
Πρωταγωνιστούν οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρόζαμουντ Πάικ και Άντονι Χόπκινς
Ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ που μοιράζονταν οι ταινίες All About Eve (1950), Τιτανικός (1997) και La La Land (2016)
Ανακοινώθηκαν οι λίστες για τα 98α βραβεία - Η ταινία του Έλληνα δημιουργού διεκδικεί το χρυσό αγαλματίδιο σε κορυφαίες κατηγορίες
Στις 24 Ιανουαρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ στα Εξάρχεια
Σήμερα η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων
Πήρε βραβείο καλύτερης ταινίας από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Το Όσκαρ για την ερμηνεία του στο «Dark Knight» και η παγκόσμια αναγνώριση
Πολλά στοιχεία στο σενάριο δίνονται χωρίς ειρμό, σε μια προκάτ αστυνομική πλοκή
Ίσως η καλύτερη σαιξπηρική ταινία που έχουμε δει τα τελευταία 20-30 χρόνια.
Η ψυχραιμία και η αξιοπρέπεια της νεαρής Κάρλα είναι τα στοιχεία του φιλμ που σου εντυπώνονται εντονότερα.
Αυτές είναι οι καλύτερες φετινές ταινίες και οι 20 καλύτερες σειρές που μπορείς να δεις στην πλατφόρμα του
Η «Χιονάτη» της Disney και το «War of the Worlds» με Ice Cube συγκεντρώνουν τις περισσότερες υποψηφιότητες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.