- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Μαργαρίτα Πανουσοπούλου κάνει «Ρισάλτο» στην Αθήνα
Πρωταγωνίστρια της νέας ταινίας του Βασίλη Βαφέα, κόρη του Γιώργου Πανουσόπουλου και της Μπέτυς Λιβανού, κορίτσι του κόσμου.
Η ταινία έχει τίτλο «Ρισάλτο» και είναι γυρισμένη στις γειτονιές της Αθήνας. Λίγο πριν την προβολή της στις αίθουσες η Μαργαρίτα Πανουσοπούλου θυμάται ιστορίες από τις πόλεις που έζησε, μας μιλά για τη συνεργασία της με τον Β. Βαφέα, το πάθος της με το tango και τα σχέδιά της. Γεννημένη στην Αίγινα, μετά τις σπουδές και τη θεατρική εμπειρία στο Λονδίνο, τα ταξίδια στο Λος Άντζελες και το Μπουένος Άιρες, εκπληρώνοντας τις δύο μεγάλες της αγάπες, την υποκριτική και το tango, έχει επιστρέψει στην Αθήνα.
Αίγινα
Όταν ήμουν μικρή, στην αυλή του σπιτιού μας συχνά έψηναν χταποδάκι στα κάρβουνα και έπιναν ουζάκι. Η γεύση του χταποδιού με τη μυρωδιά του ούζου είναι αποτυπωμένα στο νου, το σώμα και την ψυχή μου. Όποιος έχει φυλαγμένες αυτές τις αισθήσεις κάπου μέσα του, ίσως τώρα αντιστέκεται περισσότερο στο προβρασμένο χταπόδι στα κάρβουνα και στην προβρασμένη αντίληψη.
Λονδίνο
Μία τυχαία παρεξήγηση με έναν τύπο του υπόκοσμου κατέληξε σε καταδίωξη μέσα στους δρόμους της πόλης και το μετρό. Εγώ με τη φίλη μου εναντίον του. Θυμάμαι να τρέχουμε μέσα στο μετρό και να είναι ζήτημα δευτερολέπτων να κλείσουν οι πόρτες, πριν ξεπροβάλλει από τις σκάλες και μας προλάβει. Μέσα από το βαγόνι –που τα δευτερόλεπτα ήταν αιώνες– αισθανόμουν τα πάντα πολύ έντονα σαν να ήμουν σε ένα μάτριξ, άκουγα την καρδιά μου μέσα από μεγάφωνο και ο επαναλαμβανόμενος ήχος πριν κλείσουν οι πόρτες ακουγόταν σε μια πολύ υψηλή συχνότητα. Ένιωθα 100% ζωντανή. Κάθε μου κύτταρο ήταν σε εγρήγορση, η αδρεναλίνη με είχε υπό εξάρτηση και το στόμα μου είχε στεγνώσει τελείως. Κλείνοντας οι πόρτες, τον είδαμε. Δεν μας πρόλαβε και έτσι το είδαμε απλώς σαν μια πρόβα για ταινία δράσης.

Μπουένος Άιρες
Μου είχαν πει να μην κυκλοφορώ μόνη το βράδυ στο Σαν Τέλμο, είναι επικίνδυνα. Όμως καθώς πλησίαζες τους σκοτεινούς ανθρώπους στα σκοτεινά δρομάκια, κοιτώντας τους στα μάτια, γινόσουν το ίδιο με αυτούς. Και εκείνοι σε αποδέχονταν ως κομμάτι τους. Μυστική σύμβαση μεταξύ ανθρώπων που καταλαβαίνουν πως δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Μετά απλώς προσπερνούσες, ήσυχος για το τι γίνεται πίσω σου.
Λος Άντζελες
Το βράδυ οι μεθυσμένοι κάνουν εμετό πάνω στα αστέρια της Hollywood Boulevard.
Αθήνα
Η πόλη μου μού αποκαλύφθηκε νωρίς γιατί ζήτησα να τη γνωρίσω. Την είχα ανάγκη για να χτίσω τις αναμνήσεις μου. Με ένα φόβο για το άγνωστο, την ανακάλυψα. Μπορώ να ταξιδέψω πίσω στο χρόνο όποια στιγμή θέλω.

Ρισάλτο
Τα γυρίσματα έγιναν εδώ κι εκεί – πάντα έχεις καινούργια μέρη να γνωρίσεις στην Αθήνα. Απολαμβάνω πολύ τα βραδινά γυρίσματα που έχει ησυχία και δροσιά, το μέρος έχει άλλη όψη. Ευτυχώς στην ταινία «Ρισάλτο» είχαμε αρκετά!
O απατηλά αστραφτερός κόσμος του θεάματος στο «Ρισάλτο» πόσο κοντά είναι στην ελληνική πραγματικότητα; Η ελληνική πραγματικότητα τους ξεπερνά όλους και όλα!
Τι θα επέλεγες στη θέση του πρωταγωνιστή; Εξουσία ή ιδεολογία; Ξέρεις κάποια ιδεολογία που έχει εδραιωθεί χωρίς εξουσία; Αν δεν έχει επιβληθεί, τότε απλώς λέγεται ελεύθερη σκέψη.
Πώς ήταν η συνεργασία με τον Βασίλη Βαφέα; Μοναδική και σε πολύ οικογενειακό κλίμα. Με εμπιστεύθηκε με αυτό το ρόλο, με άφησε να ζωγραφίσω την πρωταγωνίστρια όπως ήθελα και να την ερμηνεύσω όπως την ένιωθα.
Δεσμοί αίματος
Η αγαπημένη ταινία του πατέρα μου είναι αυτή που δεν έχει κάνει ακόμα γιατί και ο ίδιος αυτήν αγαπάει πιο πολύ. Την ταινία που δεν έχει ακόμα κατακτήσει γυρίζοντάς την. Όσο για τη μητέρα μου, ο ρόλος της στο θέατρο στην παράσταση «Διονυσιακή Νύχτα». Η ερμηνεία της ήταν ανατριχιαστική και συγκλονιστική.
Τango
Μέσα σε αυτή την αγκαλιά δεν έχεις τίποτα να χωρίσεις. Μόνο να νιώσεις και να μοιραστείς. Και λειτουργεί.

INFO: * Η Μαργαρίτα Πανουσοπούλου πρωταγωνιστεί με τον Νίκο Πουρσανίδη στην ταινία «Ρισάλτο» του Βασίλη Βαφέα, που κάνει επίσημη πρεμιέρα στις 3/10 στο Ideal, πριν βγει στους κινηματογράφους στις 13/10.
* Ακόμη παίζει στο έργο «Romantic Fools» του Νίκου Ορφανού, 20-21/10, Θέατρο Μύλος - Φεστιβάλ Λάρισας «Φθινόπωρο 2016».
* Κάθε Τρίτη χορεύει στις βραδιές Tango στο Malvazia Bar-Restaurant και διδάσκει στο Baile de Barrio Dance Studio (Κωνσταντινουπόλεως 52), όπου φέτος ετοιμάζει με την ομάδα τους Todos Tango πολλά δρώμενα στην Αθήνα, ξεκινώντας από την επίσκεψη των χορευτών Sebastian Misse και Andrea Reyero τον Νοέμβριο για σεμινάρια και εμφανίσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η διαφωνία της ηθοποιού που βγήκε σε καλό για την ταινία
Το πιο εντυπωσιακό κομμάτι της ταινίας φαίνεται πως βρίσκεται στην Ιταλία
Το σενάριο ακολουθεί την ιστορία του καπετάνιου Μήτσου Αυγουστή, ενός θρυλικού θαλασσινού
Οι σκηνοθέτριες Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη και Αλεξάνδρα Ματθαίου κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα στην Croisette
Πρώτες πληροφορίες για τη φιλόδοξη διεθνή συμπαραγωγή - Γυρίσματα στην Αντίπαρο
Τι αναφέρει το δημοσίευμα του Guardian
Το «Propeller One-Way Night Coach» θα κάνει πρεμιέρα στο Apple TV στις 29 Μαΐου
Το «Billie Eilish – Hit Me Hard and Soft: The Tour (Live in 3D)» έχει τρομερή σκηνοθεσία στις σκηνές των συναυλιών, αλλά και μια αφοπλιστική αμεσότητα και τρυφερότητα στα παρασκήνια από τη νεαρή σταρ
Μια παιχνιδιάρικη romcom από την Αμελί Μπονέν
Σε απομονωμένο ξενοδοχείο της ιρλανδικής επαρχίας καταφτάνει ένας συγγραφέας που βασανίζεται από ένα τραυματικό γεγονός της παιδικής του ηλικίας.
Άνθρωποι και ζώα έρχονται σε μια ευρηματική συνδιαλλαγή μυστηρίου
Η Ακαδημία χάραξε μια γραμμή σχετικά με το τι αναγνωρίζει ως ανθρώπινη δημιουργία
Λίγο πριν ολοκληρώσει τη νέα της, «αδιανόητα αναλογική» ταινία, μιλάει χωρίς περιστροφές για τον κινηματογράφο και τη ζωή
Όχι ακριβώς μια κριτική, αλλά το τέλος μιας εποχής – ή και περισσότερων
Από τις 6 έως τις 11 Μαΐου, το φεστιβάλ κουίρ κινηματογράφου φέρνει στην Αθήνα 41 ΛΟΑΤΚΙ+ ταινίες, αφιερώματα, συζητήσεις και ιστορίες για την ορατότητα, την ταυτότητα και τα safe spaces
Ο Ντόμινικ Σέσα πρωταγωνιστεί στη νέα βιογραφική ταινία που φωτίζει ένα άγνωστο κεφάλαιο της ζωής του θρυλικού σεφ
Τα γυρίσματα ξεκινούν τον Οκτώβριο και θα πραγματοποιηθούν στην Ιταλία και την Τσεχία
Μια ιστορική διάκριση για τον ελληνόφωνο κινηματογράφο, με την κυπριακή ταινία «Κράτα με»
Ο Κύκλωπας, η εντυπωσιακή Χάθαγουεϊ ως Πηνελόπη και ο Ρόμπερτ Πάτινσον ως Αντίνοος - Νέες εικόνες από την πολυαναμενόμενη κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.