Χορος

Νέα μέτρα σήμερα: Στις 15:00 κάνει ανακοινώσεις ο Θάνος Πλεύρης

«Εχθρός δεν είναι ο ανεμβολίαστος», είπε ο υπουργός Υγείας

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποδηλάτης σε διάβαση πεζών στην Πανεπιστημίου (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Στις 15.00 ανακοινώνονται τα νέα μέτρα για πολίτες που είναι εμβολιασμένοι
Ποδηλάτης σε διάβαση πεζών στην Πανεπιστημίου (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Στις 15.00 ανακοινώνονται τα νέα μέτρα για πολίτες που είναι εμβολιασμένοι © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τα νέα μέτρα για εμβολιασμένους σε κλειστούς χώρους στην εστίαση και στην ψυχαγωγία ανακοινώνονται σήμερα στις 15:00, όπως δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Λίγο πριν κάνει τις ανακοινώσεις σχετικά με τα νέα μέτρα και τα προνόμια για τους εμβολιασμένους, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε ότι οι αλλαγές που έρχονται σε εστίαση και ψυχαγωγία δεν γίνονται για να τιμωρηθούν οι ανεμβολίαστοι, αλλά για να επανέλθουν οι εμβολιασμένοι πιο γρήγορα στην κανονικότητα.

Μιλώντας σήμερα το πρωί, Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021, στο Open, για τα νέα μέτρα, ο κ. Πλεύρης δήλωσε ότι οι ανακοινώσεις που θα γίνουν το μεσημέρι δεν παραπέμπουν σε lockdown, σαν και αυτό που είχε η χώρα τον περασμένο χειμώνα, όταν το δεύτερο κύμα κορωνοϊού είχε αρχίσει να δοκιμάζει τις αντοχές του ΕΣΥ.

Στις 15:00 οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα - Τι αλλάζει

Οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα που αφορούν σε εμβολιασμένους πολίτες είναι προγραμματισμένες για τις 15.00. Στις 10.00 το πρωί ξεκίνησε η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών του Υπουργείου Υγείας, στην οποία συμμετέχει ο κ. Πλεύρης και κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάζονται τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Όπου υπάρχουν περιοχές ή χώροι στους οποίους βρίσκονται μόνο εμβολιασμένοι θα πρέπει να υπάρχει μια μεγαλύτερη φιλοσοφία να έχει ο άνθρωπος αυτός περισσότερο κανονικότητα. Από εκεί και πέρα στις μεικτές περιοχές, στους μεικτούς χώρους όχι τιμωρητικά για τους ανεμβολίαστους, εχθρός δεν είναι ο ανεμβολίαστος, να το ξεκαθαρίσουμε», δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης για τα νέα μέτρα.

Και διευκρίνισε: «Εχθρός είναι ο κορωνοϊός. Ο ανεμβολίαστος κινδυνεύει περισσότερο από τον εμβολιασμένο. Σε αυτούς τους χώρους θα παραμείνουν μέτρα και θα επιχειρήσουμε όσο το δυνατόν πιο απλοποιημένα μέτρα».

«Δεν πρόκειται να υπάρξουν πρόσθετα πιεστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Το ξεκαθαρίζω. Δεν είναι φιλοσοφία ότι κάποιοι ευνοούνται και κάποιοι δεν ευνοούνται. Τα μέτρα που υπάρχουν και για τους ανεμβολίαστους είναι επαρκή. Αλλά εκεί όπου βρίσκονται εμβολιασμένοι μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερο καθεστώς ελευθερίας που θα αποτυπωθεί στις 15:00 που έχουμε συνέντευξη Τύπου», συμπλήρωσε.

Θ. Πλεύρης: Δεν πρόκειται να υπάρξουν περισσότερα πιεστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους|Ώρα Ελλάδος

Νέα μέτρα στην εστίαση - Τι θα ισχύει με τους εμβολιασμένους

Σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερο βάρος δίνεται από τους λοιμωξιολόγους σε εστίαση, ψυχαγωγία και στους κλειστούς χώρους. Μεταξύ άλλων, εξετάζεται να επιτρέπεται η μετακίνηση για τους πλήρως εμβολιασμένους μετά τη 01.00 το βράδυ που ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές με lockdown, ενώ δεν αποκλείεται το Υπουργείο Υγείας να ανάψει το πράσινο φως για να υπάρχουν όρθιοι σε κέντρα διασκέδασης και να επιτρέπεται ο χορός. Βασική προϋπόθεση στους χώρους αυτούς, να κινούνται μόνο εμβολιασμένοι.

«Έχω την ΚΥΑ που είναι 187 σελίδες και βγαίνει κάθε εβδομάδα, και για εμένα που είμαι δικηγόρος είναι δύσκολο να τη διαβάσω και να καταλάβω ακριβώς τι ισχύει σε κάθε πλαίσιο λειτουργίας. Θα πρέπει να έχουμε ένα πιο απλοποιημένο, όχι αναγκαστικά ανελαστικό, αλλά απλοποιημένο πλαίσιο. Να είναι πλήρως κατανοητό για τον πολίτη και να υπάρχουν περισσότερες ελευθερίες εκεί πέρα που υπάρχει λιγότερη επικινδυνότητα», ανέφερε επίσης ο κ. Πλεύρης για τα νέα μέτρα.

«Στους κλειστούς χώρους εστίασης που είναι μόνο για εμβολιασμένους μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη ελευθερία», εξήγησε.

Πολίτες στο Μοναστηράκι (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Τα νέα μέτρα σε κλειστούς χώρους στην εστίαση θα αφορούν μόνο σε πολίτες που είναι εμβολιασμένοι, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης
Πολίτες στο Μοναστηράκι (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Τα νέα μέτρα σε κλειστούς χώρους στην εστίαση θα αφορούν μόνο σε πολίτες που είναι εμβολιασμένοι, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης © EUROKINISSI

Και συμπλήρωσε: «Βρισκόμαστε σε ένα χρονικό πλαίσιο διαφορετικό γιατί αυτήν τη στιγμή έχουμε το εμβόλιο και έχει αποδειχθεί ότι όσοι εμβολιάζονται νοσούν και πιο δύσκολα, κυρίως όμως δεν νοσούν βαριά και πολύ περισσότερο δεν νοσούν σε κλίνες ΜΕΘ. Τα στοιχεία είναι καταλυτικά: 90% των συνανθρώπων μας που βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι και προέρχονται από το 30% του πληθυσμού».

Κορωνοϊός: Πώς θα γίνουν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου - Τι είπε ο Θάνος Πλεύρης

Ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε και για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, επισημαίνοντας: «Οπουδήποτε υπάρχει κοινωνική δράση, θα επιλέγεται να γίνει η δράση με τα μέτρα προστασίας, όπως π.χ. στο γήπεδο της Τούμπας αν παίζει ο ΠΑΟΚ ή σε μια διαδήλωση».

«Η κυβέρνηση δεν θέλει να περιορίσει καμία δραστηριότητα, απλά αυτές να γίνονται με τρόπους όπου προστατεύεται η δημόσια υγεία», επανέλαβε, ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις ανακοινώσεις στις 15.00 που αφορούν τα νέα μέτρα για εμβολιασμένους σε εστίαση και ψυχαγωγία μεταξύ άλλων.

Ο Θάνος Πλεύρης για τις παρελάσεις και τη διαγραφή Μπογδάνου | Ώρα Ελλάδος 6/10/2021 | OPEN TV

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ