Φωτογραφια

Sebastien Nagy: Μια μαγευτική φωτογραφία του Λυκαβηττού από ψηλά

Μοναδικές αεροφωτογραφίες από τον βραβευμένο βέλγο φωτογράφο Sebastien Nagy από τον Λυκαβηττό και τη Σαντορίνη.

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λυκαβηττός
Λυκαβηττός © Sebastien Nagy

Υπέροχες αεροφωτογραφίες από τον βέλγο φωτογράφο Sebastien Nagy από τον Λυκαβηττό και τη Σαντορίνη.

O Sebastien Nagy είναι ένας νεαρός φωτογράφος από το Βέλγιο που τα τελευταία χρόνια ειδικεύεται στις αεροφωτογραφίες με τη χρήση drone. Το 2020, κέρδισε το μεγάλο βραβείο σαν Aerial Photographer of the Year 2020 και ξεχωριστές πρωτιές σε διάφορες άλλες κατηγορίες (Architecture, Cityscapes), μία πολύ σημαντική διάκριση για τον συγκεκριμένο χώρο. Πραγματικά σε μαγεύουν οι υπέροχες φωτογραφίες του από τη Σαντορίνη από ψηλά. Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες –μαζί με άλλες από διάφορα μέρη του κόσμου- έδωσαν στον Sebastien Nagy το μεγάλο πρώτο βραβείο στα Aerial Photo Awards, η αλήθεια όμως να λέγεται: τίποτα δεν συγκρίνεται με την ομορφιά της Σαντορίνης.

Σαντορίνη


Εντυπώσεις προκάλεσε κι άλλη μία αεροφωτογραφία του από την Ελλάδα, αυτή τη φορά από την Αθήνα και το λόφο του Λυκαβηττού, στην οποία φαίνεται το θέατρο του Λυκαβηττού και το πάρκινγκ του, ενώ από κάτω «απλώνεται» η συνοικία Νεάπολη, που πάντα θα ψάχνει την «ανεξαρτησία» της από τα Εξάρχεια και το Κολωνάκι, το «αιώνιο αθηναϊκό debate». Τα social media της ATHENS VOICE έχουν φιλοξενήσει πολλές φορές τις φωτογραφίες του βέλγου φωτογράφου.

Λυκαβηττός


«Το όνομά μου είναι Sebastien και είμαι από τις Βρυξέλλες. Πάντα μου άρεσε η φωτογραφία αλλά πριν από 5 χρόνια ξεκίνησα να το βλέπω πιο επαγγελματικά. Από την αρχή ήθελα να δοκιμάσω και να φέρω κάτι διαφορετικό και να βρω μία άλλη οπτική και αντίληψη για τις εικόνες μου. Κάπως έτσι βρέθηκα στις περισσότερες ταράτσες της πόλης μου. Είχα παθιαστεί για να βρω νέα οπτική γωνία και λήψεις.

Μετά από δύο χρόνια ένιωσα ότι είχα κάνει ότι ήθελα να κάνω, έτσι ξεκίνησα να ταξιδεύω. Εκείνη τη στιγμή η αγορά των drones άρχισε να έχει μεγάλη άνοδο και έτσι αγόρασα και εγώ ένα. Και μιας και έψαχνα νέες προκλήσεις στη δουλειά μου, ασχολήθηκα και καλύφθηκα με αυτά. Άρχισα να ασχολούμαι περισσότερο με την αεροφωτογραφία αλλά συνέχισα να βγάζω φωτογραφίες με την SLR κάμερα. Με τον καιρό, έγινα αρκετά γνωστός και άρχισα να παίρνω τη μία δουλειά μετά την άλλη. Η φωτογραφία έγινε η full-time δουλειά μου και είναι ευχαρίστηση να συνδυάζω το πάθος μου με τη δουλειά.

Για το μέλλον ελπίζω να συνεχίσω αυτόν το δρόμο που έχω ακολουθήσει και να ταξιδέψω ακόμα περισσότερο, να ανταμείβομαι από τη δουλειά μου και να δημιουργήσω μία εταιρία, γιατί όχι;». Με αυτά τα λόγια παρουσίασε ο Sebastien Nagy τον εαυτό του στα περσινά Aerial Photo Awards και εμείς απολαμβάνουμε μερικές από τις φωτογραφίες του από την Ελλάδα, ενώ υπάρχουν πολλές ακόμα υπέροχες εικόνες από διάφορα άλλα μέρη του κόσμου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ