Φωτογραφια

Στην καρδιά της άγριας φύσης

Φωτογραφικά ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
62670-126017.jpg

Ποτέ δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή: Ο Weerapong Chaipuck ανδρώθηκε ως γιατρός, ώσπου ένας συνδυασμός πρόωρης συνταξιοδότησης και έφεσης προς την περιπλάνηση του επέτρεψε να δοκιμάσει μια νέα ταυτότητα. Σήμερα, γεύεται την όψιμη ωρίμανση σαν φωτογράφος τοπίων.

Οδηγός και μοναχικός επιβάτης στο κουπέ των εμπνεύσεών του, ο Chaipuck περιοδεύει την Ασία αιχμαλωτίζοντας μυστικιστικά τοπία, ανεξερεύνητες προοπτικές, διάπυρα δειλινά, μαγευτικά παιχνιδίσματα του φωτός.

Οι σκηνές των έργων του έχουν κάτι από την ατμόσφαιρα γιαπωνέζικων ξυλογραφιών: αποπνέουν ένα δέος προς τη φύση περίπου θρησκευτικό. Το ανθρώπινο στοιχείο υπογραμμίζει την απεραντοσύνη της κλίμακας διαδραματίζοντας ρόλο περιθωριακό, στις λίγες περιπτώσεις που δεν απουσιάζει ολότελα.

Παρά την εκτεταμένη χρήση Photoshop και παρεμφερών λογισμικών επεξεργασίας, ο ίδιος αποδίδει την ιδιαίτερη ποιότητα της δουλειάς του στις στοιχειωδέστερες τεχνικές λήψης. Από τις κινέζικες βουνοκορφές ως τα προστατευόμενα πάρκα της Ταϋλάνδης, βασικότερο μέλημα του Chaipuck είναι το να βρίσκεται στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή. Προπάντων τα τριάντα εκείνα αποφασιστικά λεπτά πριν την ανατολή ή τη δύση του ήλιου, στη διάρκεια των οποίων η φύση προσφέρεται απλόχωρα στο βλέμμα του για να ταξιδέψει ως εμάς.

H σελίδα του Weerapong Chaipuck στο 500pxn

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ