Φωτογραφια

5 φωτογραφίες ανδρών πριν και μετά την πατρότητα που θα σε κάνουν να δακρύσεις

Τα καλά νέα της ημέρας

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dad3.jpg

Το να γίνεσαι γονιός είναι μία από τις πιο σημαντικές εμπειρίες στην ζωή κάθε ατόμου και αστείρευτη πηγή έμπνευσης για τον Βρετανό φωτογράφο Tom Oldham, ο οποίος προσπάθησε να απαθανατίσει τις απίστευτα συναισθηματικές στιγμές έξι νέων ανδρών λίγο πριν και λίγο μετά την γέννηση των παιδιών τους. Ο Τom πέρασε πάνω από 70 ώρες με τον κάθε έναν από τους μελλοντικούς μπαμπάδες, έχοντας σκοπό να «εγκλωβίσει» με τον φακό του τα δεκάδες διαφορετικά συναισθήματα που έρχονται και φεύγουν τις τελευταίες ώρες πριν το παιδί τους έρθει στον κόσμο.

«Αυτά τα πορτρέτα έχουν ως σκοπό να δείξουν το μεγαλείο του να γίνεσαι πατέρας», είχε να πει ο ίδιος ο Tom, o οποίος ανέπτυξε το project του για χάρη της εταιρίας Playstation και του καινούριου videogame με τίτλο God of War.

Hector Adebambo, 32

dad1.jpg

«Για εμένα, το να γίνω πατέρας ήρθε πολύ φυσικά και νιώθω άνετα. Μιλούσα στον γιο μου για εννέα μήνες και τώρα επιτέλους είναι εδώ μαζί μας».

Andy West, 36

dad2.jpg

«Αμέσως συνειδητοποίησα ότι η πατρότητα θα με επηρεάσει απίστευτα, καθώς θα είμαι για πάντα υπεύθυνος για ένα άλλο άτομο».

Toan Lam, 34
 

dad3.jpg

«Όταν γεννήθηκε ο γιος μου, άλλαξε ολόκληρη η κοσμοθεωρία μου και ήξερα πως θα χρειάζεται να είμαι δίπλα του στην κάθε στιγμή για να τον δω να μεγαλώνει. Δεν μπορώ ακριβώς να περιγράψω τι νιώθω».

Pedro Diego Fernandez, 34
 

dad4.jpg

«Μετά την γέννα και όταν η αδρεναλίνη άρχισε να φεύγει, αισθάνθηκα σαν να είχε σταματήσει ο χρόνος. Κρατούσα το παιδί μου στα χέρια και τα πάντα ήταν ήσυχα και γαλήνια. Το ξέρω πως αυτό θα μου δώσει ώθηση για να εξασφαλίσω ότι καλύτερο για την οικογένειά μου».

Tom Chappell, 35
 

dad5.jpg

«Οι προτεραιότητές μου θα αλλάξουν τελείως τώρα που είμαι πατέρας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ