Φωτογραφια

H φωτογράφος που έβαλε κάμερα στο αιδοίο της για να καταγράψει τους εραστές της

Μια αιρετική σειρά εικόνων

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
camera-inside-vagina-intimate-photogaphy-extimite-dani-lessnau-12-5a72cb01d7de7_700.jpg
Photo © Dani Lessnau

Στενές επαφές άλλου τύπου. Χρησιμοποιεί το σώμα της ως έναν αγωγό για να αιχμαλωτίσει τις ιδιαίτερες στιγμές που μοιράζεται με τους άνδρες που περνούν από τη ζωή της, εισάγοντας στον κόλπο της μικροσκοπικές κάμερες. 

Η Dani Lessnau που μεγάλωσε στη Μασαχουσέτη και μετακόμισε στα 18 της στη Νέα Υόρκη για να σπουδάσει Τέχνες, δεν τα κατάφερε εξαιτίας χρόνιας ασθένειας και πέρασε μια δύσκολη δεκαετία βρίσκοντας καταφύγιο στη γιόγκα και το διαλογισμό. Σήμερα, στα 31 της δίνει μια νέα διάσταση στην έννοια της έκφρασης και της εικαστικής φωτογραφίας, έχοντας αποφασίσει να επιστρέψει στη μεγάλη της αγάπη.

camera-inside-vagina-intimate-photogaphy-extimite-dani-lessnau-3-5a72caf1912e8_700.jpg

Πώς το σκέφτηκε; Εμπνεόμενη από την ιδέα της Αν Χάμιλτον που στη διάσημη σειρά Face to Face εισήγαγε μια μικροσκοπική κάμερα στο στόμα της για να δει τον κόσμο αλλιώς, η νεαρή φωτογράφος αποφάσισε να πράξει κάτι ανάλογο, αλλά να επιλέξει τα γεννητικά της όργανα. Το σεξ όπως δεν το έχουμε ξαναδεί. 

Ποια είναι η τεχνική της; «Τοποθετώ μια κάμερα μέσα μου και την κρατώ ακίνητη, όσο μπορώ. Έπειτα τραβώ προς τα πάνω μια λωρίδα για να εκθέσω το διάφραγμα της κάμερας. Ανάλογα με το φωτισμό, το αφήνω από ένα έως δύο λεπτά. Έπειτα τραβώ προς τα πίσω τη λωρίδα και βγάζω την κάμερα από μέσα μου» αποκαλύπτει.

«Όταν η κάμερα είναι εκεί, το γνωρίζω πολύ καλά» εξηγεί στο Bust, προσθέτοντας πως μοιάζει σαν μία διείσδυση. «Υπάρχει μια συγκεκριμένη επαφή μεταξύ της κάμερας και της αναπνοής μου» δηλώνει εστιάζοντας στη φυσικότητα των εικόνων της.

camera-inside-vagina-intimate-photogaphy-extimite-dani-lessnau-6-5a72caf78f61d_700.jpg
Photo © Dani Lessnau

Πώς αντέδρασαν οι σύντροφοί της στην ιδέα της; «Γνώριζαν πως εξερευνούσα διαφορετικά επίπεδα οικειότητας» σημειώνει, εξηγώντας πώς δέχτηκαν να πουν το «ναι» στη συλλογή φωτογραφιών της. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελένη Ονάσογλου: «Η φωτογραφία είναι ο μόνος τρόπος να επιστρέφω στον τόπο που κατασκεύασα για να υπάρχω»
Ελένη Ονάσογλου: «Η φωτογραφία είναι ο μόνος τρόπος να επιστρέφω στον τόπο που κατασκεύασα για να υπάρχω»

Μιλήσαμε με τη φωτογράφο και συγγραφέα με αφορμή τη διεθνή διάκριση του έργου της «The Blue Land – Before the Light Falls» στο Time in Jazz Festival της Σαρδηνίας

Stonehenge
Περιμένοντας τον ήλιο να φανεί – Μέσα στο αρχαίο τελετουργικό του Stonehenge

Περίμενα να βρω κάτι σκοτεινό και μυστικιστικό. Ίσως δρυΐδες να κάνουν ιεροτελεστίες στη σκιά των πετρών. Αντί γι’ αυτό, βρέθηκα ανάμεσα σε είκοσι πέντε χιλιάδες ανθρώπους, τύμπανα και μια παράδοση που μένει ζωντανή για χιλιετίες.

«Όσο κρατάει ο Μπάλος — Θερμιώτικα Γλέντια» στην Κύθνο
Κύθνος: μια υπαίθρια φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στον θερμιώτικο μπάλο

Η υπαίθρια έκθεση «Όσο κρατάει ο Μπάλος — Θερμιώτικα Γλέντια», που φιλοξενείται από τις 24 Ιουλίου έως τις 30 Αυγούστου στον Χώρο του Συνδέσμου Δρυοπιδέων, στην Κανάλα

Ματίας Κλουμ
Ματίας Κλουμ: «Βλέπω τη φωτογραφία ως πρόκληση για να επαναξετάσουμε τη σχέση μας με τη φύση»

Ο διεθνής φωτογράφος μιλά στην ATHENS VOICE για τη δύναμη της φωτογραφίας, για την κλιματική αλλαγή, αλλά και για τις γέφυρες Ελλάδας και Σουηδίας που ευελπιστεί να χτιστούν

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY