Φωτογραφια

5 χρόνια Velvet Room

Φωτογραφίες περισσότερων από 50 συγκροτημάτων που έχουν παρελάσει από το Velvet Room των The Callas εκτίθενται την Τετάρτη στο Χοροστάσιον

357830-741365.jpg
Φιλίππα Δημητριάδη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
_dsc4741.jpg
Φωτογραφία: Άγγελος Καλτσής

Ράθυμη Κυριακή, ακραίο χανγκόβερ, μόνοι σύμμαχοι μια μακαρονάδα με τυρί και ένα αναβράζον δισκίο. Ακούγεται ο ήχος του Messanger. «Καλά, τι ζήσαμε πάλι εχθές στο Velvet…». Αν έχεις βρεθεί έστω και μία φορά σε Velvet Room (είτε στη Μιλτιάδου, είτε πιο πρόσφατα στο Μπάγκειον) τότε έχεις ζήσει και την παραπάνω σκηνή.

Οι αδερφοί Ιωνά, γνωστότεροι ως The Callas, εγκαινίασαν το 2014 το Velvet Room, ένα ακόμα art project της ομάδας Velvet, όπου δύο φορές το μήνα μας καλεί να γίνουμε κομμάτι του DIY σύμπαντος του καλλιτεχνικού διδύμου παρακολουθώντας live και εικαστικές εκθέσεις.

_dsc5288.jpg
Περφόρμανς στο πάρτι του Fashion Project TRASH / Φωτογραφία: Άγγελος Καλτσής

Προπομπός του Velvet Room υπήρξαν τα LUST parties στα πλαίσια της κυκλοφορίας της τελευταίας έκδοσης των The Callas, του pocket size περιοδικού Lust magazine, στα οποία επίσης φιλοξενούνταν οι καλύτερες εγχώριες μπάντες της εναλλακτικής σκηνής. Από το 2012 μέχρι σήμερα, πάνω από 50 συγκροτήματα έχουν περάσει από το Velvet Room και κάθε φορά, ένας άνθρωπος ήταν εκεί. Ο φωτογράφος Άγγελος Καλτσής, συνεργάτης του Άρη και του Λάκη Ιωνά και «κολώνα της Velvet φάσης», όπως τον αποκαλούν οι ίδιοι.

_dsc5861.jpg
Prins Obi / Φωτογραφία: Άγγελος Καλτσής

_dsc9765.jpg
Felizol / Φωτογραφία: Άγγελος Καλτσής

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, πάνω από 400 φωτογραφίες θα εκτεθούν στο 2ύΟ Bar, τον πρώτο όροφο του Χοροστασίου στην οδό Σκουλενίου, όπου φέτος λαμβάνουν χώρα τα Velvet Afternoons, ακόμα μία δράση της ομάδας Velvet που τρέχει για 3η σεζόν. 

Ο Άγγελος Καλτσής μας δίνει μία πρόγευση, επιλέγοντας 14 στιγμιότυπα από τα 5 βελούδινα χρόνια γεμάτα μουσική και τέχνη. 

Info: 5 Years Velvet Room - A Velvet Happening, 18.00 - 21.00 / Χοροστασιον, Σκουλενίου 2Β, Πλατεία Κλαυθμώνος

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.