- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το βλέμμα του μετανάστη μετά τη διάσωση και το απέραντο γαλάζιο της Μεσογείου (εικόνες)
Πρώτο βραβείο φωτογραφίας στο διαγωνισμό της Εθνικής Πινακοθήκης Πορτρέτων του Λονδίνου
Το πρώτο βραβείο του ετήσιου διαγωνισμού της Εθνικής Πινακοθήκης Πορτρέτων του Λονδίνου κέρδισε η φωτογραφία του Ισπανού φωτορεπόρτερ, Σεζάρ Ντεζφουλί, ο οποίος απαθανάτισε το βλέμμα του μετανάστη Αμάντου Σουμάιλα λίγα λεπτά μετά τη διάσωσή του στη Μεσόγειο, 20 μίλια ανοιχτά των ακτών της Λιβύης.
Ο Ισπανός φωτορεπόρτερ βρήκε το «θέμα» ενώ ακολουθούσε σκάφος μη κυβερνητικής οργάνωσης που συνδράμει στον εντοπισμό και στη διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο. Ο διασωθείς μετανάστης κ. Σουμάιλα διαμένει προσωρινά σε κέντρο υποδοχής στην Ιταλία. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 15.000 λιρών.
Το δεύτερο βραβείο των 3.000 λιρών απονεμήθηκε στην Ουαλή φωτογράφο Άμπι Τρέιλερ-Σμιθ που απαθανάτισε τη δραματική φυγή ενός κοριτσιού από το ζυγό του Ισλαμικού Κράτους στην Μοσούλη του Ιράκ. «Θυμάμαι το πρόσωπο της, να κοιτά έξω από τον προσφυγικό καταυλισμό, το σοκ και την απορία στο πρόσωπό της και με έκανε να σκεφθώ πώς θα είναι να ζει κανείς στον κόσμο του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε η Βρετανή φωτογράφος.
Το τρίτο βραβείο των 2.000 λιρών απονεμήθηκε στην Φιλανδή Μάιγια Τάμι που φωτογράφισε την Έρικα, ένα ανδροειδές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βασίλης Μανίκας και Ερίνα Παυλιδάκη μιλούν για την κοινή τους έκθεση στην iFocus Photo Gallery
Ένας καλλιτέχνης που ταύτισε το έργο του με την ιστορία της πόλης και της ίδιας της χώρας
Δεν είναι όμορφη, ούτε εντυπωσιακή. Είναι απλώς ανοιχτή κι αυτό είναι το πραγματικό θαύμα
Οι Vratko Barcik (Πράγα), Jason Jackson (Νέα Υόρκη) και Ricardo Castro Romero (Μαδρίτη) κάνουν residency σε ένα εγκαταλελειμμένο τόπο στην Άνδρο και φωτογραφίζουν ανθρώπους μέσα στα ερείπια
Έκθεση στο Παρίσι εξερευνά τη γήρανση - Μέσα από εικόνες και επιστήμη με βαθιά ανθρωποκεντρική ματιά
Απομονωμένες φυλές, αρχαίες παραδόσεις και άγρια τοπία. Ένα μοναδικό ταξίδι στην καρδιά της Αιθιοπίας.
Η φωτογράφος Αλέκα Τσιρώνη μιλάει στην ATHENS VOICE για την «υποχρεωτικότητα» της αισιοδοξίας στο γραφείο
Μια μεγάλη αναδρομική έκθεση του σπουδαίου φωτογράφου μόδας στη Βενετία
Το Στρατόπεδο Καραϊσκάκη Α στο Χαϊδάρι μετατράπηκε σε μηχανισμό καταστολής και αντιποίνων κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής
Δεν είναι απλώς μια παρουσίαση έργων, αλλά μια εμπειρία που σε φέρνει αντιμέτωπο με την οικειότητα, την απώλεια και την επιμονή της ζωής.
Σπάνιες εικόνες από μια ζωή στη σκηνή
Μιλήσαμε με τον φωτογράφο για τη νέα του έκθεση μετά από 10 χρόνια
Το Women’s Photo Festival αποτελεί έναν νέο δυναμικό θεσμό αφιερωμένο στη φωτογραφία
Σπάνιες φωτογραφίες από τις παρελάσεις της παλιάς Αθήνας
Μιλήσαμε με τον φωτογράφο που έχει αφιερώσει δεκαετίες καταγράφοντας ανθρώπους, μνήμες και στιγμές της καθημερινότητας.
Η φωτογραφική της ματιά εστιάζει σε ανθισμένα λουλούδια, τα οποία προσεγγίζει σαν πρόσωπα, ακίνητα ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι.
Πώς από ένα όνειρο δημιουργήθηκε μια ομαδική έκθεση φωτογραφίας
Η εικόνα τραβήχτηκε το 1935 κατά την ανέγερση του RCA Building
Αποκλειστικές φωτογραφίες για την Athens Voice
Η φωτογραφική διείσδυση ως πράξη μνήμης, βλέμματος και ηθικής στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής: Το «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.