Φωτογραφια

Οι πιο περίεργοι νόμοι των ΗΠΑ σε φωτογραφίες

Η Olivia Locher περιγράφει την παράνοια με εικόνες στο λεύκωμα «I Fought the Law»

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
371226-766851.jpg
OLIVIA LOCHER

Ήξερες πως στην Αριζόνα απαγορεύεται να βρίσκονται περισσότεροι από δύο δονητές σε κάθε σπίτι; Ότι στην Αλαμπάμα απαγορεύεται να βάλεις ένα παγωτό στην κωλότσεπη; Γνωρίζεις πως στο Οχάιο απαγορεύεται να γδυθείς μπροστά στο πορτρέτο ενός άνδρα; Παρατηρώντας την απαρχαιωμένη νομοθεσία που ισχύει σε καθεμία από τις 50 πολιτείες της Αμερικής, η Οlivia Locher αποφάσισε να απεικονίσει τις παράξενες απαγορεύσεις με το φακό της. Απίστευτες κι όμως αληθινές.

 

Εντυπωσιακό, ειρωνικό και πανέμορφο, το φωτογραφικό άλμπουμ «I Fought the Law: Photographs by Olivia Locher of the Strangest Laws from Each of the 50 States» κυκλοφόρησε στις 5 Σεπτεμβρίου από τις εκδόσεις Chronicle, ενώ οι εικόνες του θα εκτεθούν στη Steven Kasher Gallery, στη Νέα Υόρκη, από τις 14 Σεπτεμβρίου έως τις 21 Οκτωβρίου. Την κομψή έκδοση προλογίζει ο Αμερικανός ποιητής Kenneth Goldsmith ενώ ο Eric Shiner, πρώην διευθυντή του Μουσείου Andy Warhol, δωρίζει τα σχόλιά του.

 Photographs by Olivia Locher of the Strangest Laws from Each of the 50 States»

Από την εξυπηρέτηση του κρασιού σε φλυτζάνια στο Κάνσας μέχρι το γλείψιμο ενός βακαλάου στο Κεντάκι ή το κόψιμο των μαλλιών ενός παιδιού στη Νεμπράσκα, η παραβίαση του νόμου δεν φαινόταν ποτέ τόσο καλή. Δείτε και κλάψτε ελεύθερα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τάσος Βρεττός
Τάσος Βρεττός: Τα δέντρα χορεύουν στην άκρη της ασφάλτου

Στη νέα του έκθεση «?Trees Dance!», στη Nitra Gallery, ο φωτογράφος βρίσκει ζωή εκεί όπου το βλέμμα μας πατάει γκάζι. Μια προσωπική συνάντηση με τη φύση, που αρχίζει από τη μυρωδιά του καμένου.

Το φωτογραφικό λεύκωμα «Η Ελλάδα που χάνεται» του Γιάννη Δήμου γίνεται ιστορικό αρχείο και εργαλείο οπτικής παιδείας για τις νέες γενιές.
Από την «Ελλάδα που χάνεται» στην Ελλάδα που χάθηκε;

Πενήντα χρόνια μετά την έκδοση του φωτογραφικού λευκώματος του Γιάννη Δήμου, οι εικόνες ενός κόσμου που σταθερά απομακρύνεται αποκτούν νέα σημασία. Τι μπορούν να πουν σήμερα στις γενιές που δεν τον γνώρισαν ποτέ;

Ελένη Ονάσογλου: «Η φωτογραφία είναι ο μόνος τρόπος να επιστρέφω στον τόπο που κατασκεύασα για να υπάρχω»
Ελένη Ονάσογλου: «Η φωτογραφία είναι ο μόνος τρόπος να επιστρέφω στον τόπο που κατασκεύασα για να υπάρχω»

Μιλήσαμε με τη φωτογράφο και συγγραφέα με αφορμή τη διεθνή διάκριση του έργου της «The Blue Land – Before the Light Falls» στο Time in Jazz Festival της Σαρδηνίας

Stonehenge
Περιμένοντας τον ήλιο να φανεί – Μέσα στο αρχαίο τελετουργικό του Stonehenge

Περίμενα να βρω κάτι σκοτεινό και μυστικιστικό. Ίσως δρυΐδες να κάνουν ιεροτελεστίες στη σκιά των πετρών. Αντί γι’ αυτό, βρέθηκα ανάμεσα σε είκοσι πέντε χιλιάδες ανθρώπους, τύμπανα και μια παράδοση που μένει ζωντανή για χιλιετίες.

«Όσο κρατάει ο Μπάλος — Θερμιώτικα Γλέντια» στην Κύθνο
Κύθνος: μια υπαίθρια φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στον θερμιώτικο μπάλο

Η υπαίθρια έκθεση «Όσο κρατάει ο Μπάλος — Θερμιώτικα Γλέντια», που φιλοξενείται από τις 24 Ιουλίου έως τις 30 Αυγούστου στον Χώρο του Συνδέσμου Δρυοπιδέων, στην Κανάλα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY