Φωτογραφια

Καταρράκτης της Νέδας

15 φωτογραφίες από το σμαράγδι της Μεσσηνιακής γης

107302-212813.jpg
Θανάσης Καρατζάς
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
369419-763280.jpg
© Θανάσης Καρατζάς

Η Νέδα είναι ένα απο τα ελάχιστα θηλυκά ποτάμια της Ελλάδας και αποτελεί το φυσικό όριο των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας. Ο μύθος λέει ότι η Νέδα ήταν κόρη του Ωκεανού, και μια από τις τρεις νύμφες που ανέθρεψαν τον Δία στην Αρκαδία. Το ποτάμι, που πήρε το όνομά της, δημιουργήθηκε όταν η Ρέα χτύπησε με ένα ραβδί την κατάξερη γη. Τόσο παράδοξο είναι το θηλυκό της όνομα, που κάποιοι χάρτες των αρχών του περασμένου αιώνα την αναφέρουν ως «Ποταμός Νέδας».

Η διαδρομή για να φτάσει κανείς απο το πάρκιν μέχρι τον καταρράκτη είναι πανεύκολη και περνάει μέσα από μονοπάτια κατάφυτα και σκιερά. Μετά τον πρώτο καταρράκτη, αυτόν με το ξύλινο γεφυράκι, το μονοπάτι συνεχίζεται και οδηγεί στον μεγάλο, εντυπωσιακό καταρράκτη και μετά στο εκκλησάκι της Παναγίας και τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Φιγαλείας.

Αν σας συνεπάρει η γοητεία του φαραγγιού και τα πόδια σας αντέχουν 4-5 ώρες πεζοπορίας σε βράχια, νερά και κολύμπι σε ορισμένα σημεία του ποταμού, μπορείτε άνετα να διασχίσετε όλη την εντυπωσιακή διαδρομή του φαραγγιού.


Περισσότερες φωτογραφίες στο προσωπικό μου instagram εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ