Φωτογραφια

Τα 80’s του Τάσου Βρεττού

Η πιο cult δεκαετία μέσα από το φακό του

sgdi.jpg
Μαριάννα Μαρμαρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337987-702934.jpg
Τάσος Βρεττός

Η έκθεση «GR80s. Η Ελλάδα του 80 στην Τεχνόπολη», που ανοίγει αυλαία την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου έως τις 12 Μαρτίου, έχει στόχο τη συγκρότηση μιας ιστορικής, κοινωνιολογικής και πολιτισμικής αναδρομής στην ελληνική δεκαετία του ’80, προσφέροντας στον επισκέπτη την ευκαιρία μιας μοναδικής αναβιωτικής εμπειρίας. Πολιτική, τρόποι ζωής, τέχνες και τεχνολογία του ’80, ανασυστήνονται μέσα από 4.000 εκθέματα, 18 περίπτερα, διαδραστικές εφαρμογές, σπάνιες φωτογραφίες, πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό καθώς και πάνω από 30 παράλληλες εκδηλώσεις (masterclasses, workshops, διαλέξεις, ημερίδες, προβολές, ειδικές εκθέσεις κ.α.).

Ο φωτογράφος Τάσος Βρεττός είναι ένας εκ των περιηγητών μας στην πιο cult δεκαετία που έζησε ο πλανήτης και η Ελλάδα. Όντας τότε στην αρχή της καριέρας του, προσπάθησε να μπολιάσει τη δική του αισθητική και να ενσωματωθεί στα δεδομένα της εποχής.

Αναπολώντας τη δεκαετία του ’80 και τη δουλειά του πάνω σε πορτρέτα της εποχής, φωτογραφίες μόδας και φωτορεπορτάζ, δηλώνει στην Athens Voice ότι για εκείνον η συγκεκριμένη δεκαετία δεν είναι κάτι άλλο παρά «η ευδαιμονία της Μεταπολίτευσης που λειτούργησε λίγο σαν υπνωτικό στη δημιουργικότητα».

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου παραδίδει μαθήματα masterclass στην Τεχνόπολη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της έκθεσης και μας παρουσιάζει τον Μάνο Χατζιδάκι μέσα από μια σειρά εξωφύλλων του περιοδικού «Το Τέταρτο» το οποίο διηύθυνε ο Έλληνας μουσικοσυνθέτης.

Το Τέταρτο

Πορτρέτα

Καλοκαίρι στη Λούτσα

Μόδα

Info: GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου - 12 Μαρτίου του 2017.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ