Φωτογραφια

Τα 108 πορτρέτα του Gus Van Sant

Το who is who του μοντέρνου κόσμου στο φακό του διάσημου κινηματογραφιστή

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
136252-311579.jpg

Ξεκίνησε να τραβά φωτογραφίες στις οντισιόν των ταινιών «Drugstore Cowboy» και «My Own Private Idaho». 18 χρόνια μετά, τα φωτογραφικά πορτρέτα που απαθανάτισε ο Αμερικανός πολυσχιδής δημιουργός Gus Van Sant, κυκλοφορούν ξανά σε ένα άλμπουμ από τον εκδοτικό οίκο «Twin Palms».

 © Gus Van Sant

108 μετωπικές πόζες με ελάχιστο φωτισμό που συνθέτουν το who is who του μοντέρνου κόσμου. Σκιές, εκφραστικότητα και μορφές της x-gen που ακόμα και σήμερα έχουν να πουν περισσότερα από τους διάττοντες αστέρες του Χόλιγουντ. Όσοι έτυχε να δουν από κοντά την έκθεση «One Step Big Shot» γνωρίζουν τι πρόκειται να αντικρύσουν. Το λεύκωμα «108 portraits» πρωτοκυκλοφόρησε το Μάρτιο του 1993 και η νέα έκδοση με μονογραφίες ανανεώνει το ενδιαφέρον εκείνων που αρέσκονται στη θέαση όμορφων εικόνων. 116 συναρπαστικές σελίδες με ασπρόμαυρες φωτογραφίες ηρώων της σκέψης, των τεχνών και του θεάματος.

 © Gus Van Sant

Robert Altman, Traci Lords, William S. Burroughs, David Byrne, Annie Leibovitz, Dennis Hopper, Ken Kesey, Keanu Reeves, Flea, Kevin & Matt Dillon, Allen Ginsberg, River Phoenix, Heather Graham, Anthony Kiedis, Kelly Lynch, David Bowie, Udo Kier, Francis Ford, Roman & Sofia Coppola, Tod Haynes, John Waters, Patti D'Arbanville, Peter Boyle, Steve Buscemi, Faye Dunaway είναι μερικά από τα ηχηρά ονοματεπώνυμα που δέχθηκαν να φωτογραφηθούν από το διακεκριμένο σκηνοθέτη, σεναριογράφο, ζωγράφο, μουσικό και συγγραφέα που διανύει το 64ο έτος της ηλικίας του.

 © Gus Van Sant

Πόρτλαντ, Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες είναι οι τόποι όπου έλαβαν χώρα οι λήψεις από το 1988 έως το 1992. Κέρδισε σεβασμό, διακρίσεις, βραβεία και αναγνώριση, αλλά στην περίπτωση Gus Van Sant, οι εικόνες προηγούνται πάντα. Όπως αυτές που ακολουθούν.

 © Gus Van Sant

 © Gus Van Sant

 © Gus Van Sant

 © Gus Van Sant

 © Gus Van Sant

 © Gus Van Sant

 © Gus Van Sant

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ