Εικαστικα

Βραβείο Τέχνης 2024: Άνοιξαν οι διαδικασίες για την επιβολή προτάσεων

Όραμα των Βραβείων η καλλιτεχνική πρωτοπορία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βραβείο Τέχνης 2024: Άνοιξαν οι διαδικασίες για την επιβολή προτάσεων

Βραβείο Τέχνης 2024: Το Ίδρυμα Γ, & Α. Μαμιδάκη προσκαλεί καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό να υποβάλουν την αίτησή τους.

Το Βραβείο Τέχνης αποτελεί έναν θεσμό με όραμα την ενίσχυση της καλλιτεχνικής πρωτοπορίας και αριστείας, στηρίζει και προωθεί σύγχρονους δημιουργούς προσφέροντας συνάμα την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα έργο τέχνης. που εντάσσεται σε μία σημαντική πολιτιστική κληρονομιά.

Το Ίδρυμα Γ. & Α. Μιμιδάκη προσκαλεί καλλιτέχνες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό να συμμετέχουν στον θεσμό υποβάλλοντας αίτηση.

Το κάλεσμα της φετινής χρονιάς απευθύνεται σε εικαστικούς καλλιτέχνες που δραστηροποιούνται στα ακόλουθα πεδία: ζωγραφική, γλυπτική, ηχητική και γλυπτική εγκατάσταση, μικτή τεχνική, χαρακτική τέχνη, ψηφιακή τέχνη, φωτογραφική εκτύπωση, inkprint, βίντεο, σχέδιο και κατασκευή.

Βραβείο Τέχνης 2024: Άνοιξαν οι διαδικασίες για την επιβολή προτάσεων

Τα έργα αφορούν κατά κύριο λόγο τα site - specific μεγάλων διαστάσεων σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελούν μέρος ενός συγκεκριμένου, διαμορφωμένου περιβάλλοντος αποτελώντας παράλληλα ένα είδος αφήγησης μίας εσωτερικής πορείας και διαδρομής ως σημεία αναφοράς στον χώρο έκθεσής τους. Έμφαση δίνεται στη θεματική της Φροντίδας (Care) που απασχολεί και τα προγράμματα ερευνητικής φιλοξενίας / Residencies του Ιδρύματος.

Φυσικά σε αυτή την πορεία διατηρούνται οι καινοτομίες της προηγούμενης χρονιάς, ανοίγοντας το κάλεσμα σε καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και βραβεύοντας ισότιμα προτάσεις για τρία έργα. Κάθε μία από τις τρεις επιλεγμένες προτάσεις θα βραβευτεί με το ποσό των 7.000 ευρώ και κάθε καλλιτέχνης θα έχει στη διάθεσή του επιπλέον 5.000 ευρώ για την κατασκευή του έργου. Τα βραβευμένα έργα θα παρουσιαστούν σε ανοικτή τελετή το καλοκαίρι του 2024, θα παραμείνουν σε μόνιμη έκθεση στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης και θα ενταχθούν στη συλλογή τέχνης του Ιδρύματος.

Μέχρι και σήμερα το Βραβείο Τέχνης έχουν λάβει οι: Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος και Γιώργος Ρυμενίδης για το έργο Come With the Wind το 2019, Ιλεάνα Αρναούτου και Ισμήνη Κινγκ για το έργο Tender Shell Geophilia το 2022, η Μάρω Φασουλή για το nomadic Murals το 2023, ο Αλέξανδρος Λάιος για το Day το 2023 και η Ami Yamasaki για το Whispers Travel and whisper to You Again την ίδια χρονιά.

Βραβείο Τέχνης 2024: Άνοιξαν οι διαδικασίες για την επιβολή προτάσεων

Η μεγάλη και ενδιαφέρουσα συλλογή του Ιδρύματος συγκεντρώνει πρωτότυπα έργα σημαντικών Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών μεταξύ των Magdalena Abakanowicz, Lynda Benglis, Cecilia Campos, Theodoros, Κώστας Βαρώτσος, Μαρία Λοϊζίδου, Κώστας Τσόκλης, Ρένα Παπασπύρου, Άγγελος Σκούρτης, Κώστας Ιωαννίδης, Νίκος Αλεξίου, Γιώργος Λάππας, Νίκος Κεσσανλής, Georgia Kotretsos, Γιώργος Γυπαράκης, Γιάννης Παρμακέλης και πολλοί άλλοι.

Καταληκτική προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, 23:59 (GMT+2). Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω διαμορφωμένης φόρμας στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.

Δείτε ΕΔΩ την αίτηση και τις οδηγίες, και ανακαλύψτε τη Συλλογή Τέχνης του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη. Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο admin@gnamamidakisfoundation.org

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ