- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μια θάλασσα στο κέντρο της πόλης: 24 καλλιτέχνες εμπνέονται από το καλοκαίρι
Ομαδική έκθεση με θαλασσινό, καλοκαιρινό θέμα, στο roof του πολυκαταστήματος Αttica
«Μια θάλασσα στο κέντρο της πόλης»: Η γκαλερί Artshot – Sophia Gaitani παρουσιάζει την ομαδική έκθεση στο Upper House Athens ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023.
Δεν είχα πάει ποτέ στο The Upper House Athens στο roof του πολυκαταστήματος Αttica – σπάνια πηγαίνω σε πολυκαταστήματα και ούτε ήξερα ότι υπάρχει καφέ-μπαρ-εστιατόριο-χώρος-Τέχνης με θέα και τραπεζάκια έξω στη βεράντα πάνω από το Αttica. Το ανακάλυψα τώρα, που πήγα στην ομαδική έκθεση «Summer Lovers» ή αλλιώς «Μια θάλασσα στο κέντρο της πόλης» της αίθουσας τέχνης Artshot - Sophia Gaitani. Δηλαδή η Σοφία Γαιτάνη οργάνωσε την έκθεση, μάζεψε τους καλλιτέχνες και έστησε τα έργα με το σωστό τρόπο στον σωστό χώρο. Το The Upper House Athens λέγεται «χώρος art and taste» επειδή συνδυάζει και τα δύο – στα εγκαίνια δοκιμάσαμε κάτι πολύ νόστιμα σαμόζα, αυτά τα ασιατικά πιττάκια με λαχανικά, που μάλιστα ήταν βίγκαν. Αυτά, μαζί με διάφορες κροκέτες και finger food, ήταν μια χαρά δείγμα ωραίας κουζίνας – διαφορετικά, ελαφρά και σπέσιαλ από κάθε άποψη.
Το «δύο σε ένα» δηλαδή είναι η έκθεση, που ξεκίνησε μόλις και θα κρατήσει ως το τέλος του καλοκαιριού που στην Ελλάδα αντέχει ως 30 Σεπτεμβρίου, και ο χώρος, που είναι… εστέτ, δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη λέξη. Η Σοφία μελέτησε τις θέσεις των έργων έτσι ώστε να προβάλλονται καταπληκτικά χάρη στο άπλετο φυσικό φως (τζαμαρίες παντού) και τη λαμπρότητα του ουρανού της Αθήνας, που είναι τρομερό κλισέ αλλά άμα κοιτάξετε τον ουρανό θα συμφωνήσετε ότι λάμπει τα καλοκαίρια. Είκοσι τέσσερις καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν από τη θάλασσα, τον έρωτα (μάλλον) και το καλοκαίρι – η αίσθηση που έχεις όταν χαζεύεις τα έργα είναι ότι φιλοτεχνήθηκαν όλα πλάι στο κύμα.
Γενικά δεν γράφω Δελτία Τύπου, σίγουρα δεν ξέρω τη σωστή ορολογία καν… απλώς είναι μια ανεβαστική, ενδιαφέρουσα και καλοκαιρινή έκθεση σε ένα όμορφο μέρος που μόλις ανακάλυψα, με ποτά, νόστιμα φαγώσιμα και βεράντα για τους αμετανόητους καπνιστές.
Info
«Μια θάλασσα στο κέντρο της πόλης», ομαδική έκθεση της Artshot - Sophia Gaitani , «The Upper House Athens», roof πολυκαταστήματος Attica, από 1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2023.
The Upper House, Attica City Link, 2103211114.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο καλλιτέχνης παρουσίασε το έργο που θα εκπροσωπήσει το Ελληνικό Περίπτερο στη διοργάνωση
Ένα ταξίδι 2.300 ετών μέσα από τη σιωπή του τοπίου
Ο καλλιτέχνης φέρεται να πραγματοποιεί πλέον ιδιωτικές πωλήσεις σε επιλεγμένους συλλέκτες
Η μεγάλη αναδρομική έκθεση «Μια γραμμή κύμα» αποκαλύπτει τον ποιητικό κόσμο του ζωγράφου
Από το μεγάλο αφιέρωμα στον Στίβεν Αντωνάκος και τη μεγάλη έκθεση «Είσαι ό,τι φοράς» στο Μουσείο Μπενάκη μέχρι την ατομική έκθεση του Μιχάλη Κιούση στην Γκαλερί Άλμα
Ταξίδι στον πόνο, τον έρωτα και τη δημιουργικότητά της μέσα από μια βιωματική έκθεση
130 χρόνια ζωγραφικής, από τον ιμπρεσιονισμό έως την ποπ αρτ
Ο Σταύρος Δίτσιος δεν ζωγραφίζει τοπία. Και καλά κάνει.
Η έκθεση με τον τίτλο«Stephen Antonakos: Υστερόγραφα Χρόνου και Χώρου» εγκαινιάζεται στις 18 Μαρτίου- το εξώφυλλο του καλλιτέχνη στην Athens Voice το 2008
Ένας νέος εικαστικός χώρος στην πλατεία Μαβίλη φιλοξενεί ταλέντα και ιδέες που σπαρταράνε
Από την πρώτη μεγάλη φωτογραφική έκθεση του Γιώργου Λάνθιμου μέχρι τη σύμπραξη έξι γκαλερί σε ένα μεγάλο πρότζεκτ
Πίνακες, γιγαντοοθόνες, VR γυαλιά. H διαδραστική έκθεση του Βίνσεντ Βαν Γκογκ στο Ολυμπιακό κέντρο Γουδί, τα είχε όλα
Τα σπουδαία έργα μίας σπάνιας καλλιτεχνικής προσωπικότητας
Οι ημερομηνίες, οι χώροι και οι σταθμοί της μεγάλης εικαστικής γιορτής στην «πόλη που αλλάζει»
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη εγκαινιάζει την έκθεση «The end- Μια σπουδή στο άπειρο», σε επιμέλεια του Χριστόφορου Μαρίνου
Από το Καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείου μέχρι την Kourd, τη Roma Gallery και το Αγγέλων Βήμα
Μια έκθεση ζωγραφικής με τον άνθρωπο στον πυρήνα της, στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
Η κόρη του μεγάλου καλλιτέχνη αποκαλύπτει το πιο επίμονο σύμβολο στο έργο του πατέρα της
Δέκα ξένες ζωγράφοι που ζουν και δημιουργούν στο νησί συναντιούνται στη Lumiere Gallery σε μια έκθεση αφιερωμένη στη δύναμη του χρώματος και της ταυτότητας.
Ο επιμελητής μιλά για τον εικαστικό και την έκθεση στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.