Εικαστικα

«Songs of Clay»: Έκθεση κεραμικής τέχνης στο Shila Athens

Η έκθεση «Songs of Clay» εμπνέεται από τη δυνατότητα που έχουν τα ίδια τα αντικείμενα να έχουν τις δικές τους φωνές και ιστορίες

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έκθεση «Songs Of Clay» στο Shila Athens

«Songs of Clay»: Μια έκθεση κεραμικής τέχνης στο Shila Athens που θα διαρκέσει 48 ώρες

«Songs of Clay», είναι ο τίτλος μιας 48ωρης έκθεσης που πραγματοποιείται στο Shila Athens, μέρος μιας σειράς εφήμερων παρεμβάσεων, που εμπνέουν νέους διαλόγους μεταξύ της σύγχρονης τέχνης, του design και των εσωτερικών χώρων, ενώ παράλληλα προτείνουν μια εναλλακτική εμπειρία θέασης εκτός των καθιερωμένων χώρων τέχνης -- white cube. 

Το Shila Athens ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό, επιδιώκοντας να προσφέρει ένα ταξίδι αισθήσεων, όπου η κεραμική τέχνη πρωταγωνιστεί. Η έκθεση γίνεται με την υποστήριξη του Eminente Rum. 

Η έκθεση γιορτάζει την σύνδεση μεταξύ της διαδικασίας της σύγχρονης κεραμικής δημιουργίας – με μεγαλειώδεις και πολυποίκιλες υφές και τεχνικές δουλεμένες στο χέρι –  και της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής κτιρίου του 1920, αναδεικνύοντας τα επίπεδα διαδρομής του στο χρόνο και την υλική υπόσταση.

Η έκθεση «Songs of Clay» εμπνέεται από τη δυνατότητα που έχουν τα ίδια τα αντικείμενα να έχουν τις δικές τους φωνές και ιστορίες, και συνάμα να συμμετέχουν σε μια αυθόρμητη χορωδία που απλώνεται στο διαδραστικό περιβάλλον του Shila.

Διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες έχουν προσκληθεί με σκοπό να αλληλεπιδράσουν με το ιδιαίτερο περιβάλλον του Shila μέσω της τοποθέτησης των έργων τους στις σουίτες του ξενοδοχείου, στις αίθουσες, στους διαδρόμους και στους εξωτερικούς χώρους. Φίνα γλυπτά και αφηρημένες φιγούρες με εύρος έκφρασης που εκτείνεται ανάμεσα στο εκκεντρικό και το εκλεπτυσμένο, αποκτούν νέο νόημα στους εσωτερικούς χώρους του Shila και αναδεικνύουν την ευελιξια των έργων.

Όλα τα έργα διατίθενται προς πώληση μέσω του πωλητηρίου του Shila, Shila Maison d’Objets.

Οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα έργα των καλλιτεχνών παρέα με ευφάνταστα Eminente Cocktail εμπνευσμένα από την έκθεση.

Τι είναι το Shila Athens

Δίνοντας νέο νόημα και υπόσταση στην ιδέα του boutique hotel, το Shila γεννήθηκε από τη διαρκώς αυξανόμενη επιθυμία της αισθητικής εμπειρίας, του σύγχρονου design, της δημιουργικότητας και γνήσιας φιλοξενίας. 

Συνδυάζοντας παλιά και σύγχρονα στοιχεία, χωρίς να αλλοιώνεται το ύφος και ο χαρακτήρας του παλιού αρχοντικού, το νεοκλασικό κτίριο διαθέτει έξι σουίτες, η καθεμιά με ξεχωριστή ταυτότητα, έχοντας ως κοινό γνώρισμα την υψηλή αισθητική, τη λιτή πολυτέλεια και την αισθαντική γοητεία.

Το Shila αποτελεί παράλληλα design studio, club μελών και πλατφόρμα για δημιουργικούς πειραματισμούς, εκδηλώσεις και εκθέσεις τέχνης.

Τι είναι το Eminente Rum

Ο Cesar Marti, ο νεότερος Maestro Ronero της Κούβας θέλοντας να δημιουργήσει ένα νέο και ασυνήθιστο ρούμι εμπνεύστηκε από την μέθοδο που δημιουργούσαν το ρούμι στην Κούβα τον 19ο αιώνα. 

Συγκέντρωσε τα πιο εκλεκτά παλαιωμένα αποστάγματα από ζαχαροκάλαμο (aguardientes) και ανέδειξε την τέχνη του blending για να δημιουργήσει ένα ρούμι με τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην ένταση και στη φινέτσα. 

Η αγάπη για την τέχνη αποτυπώνεται στην φιάλη του Eminente, το οποίο είναι από vintage 100% ανακυκλώσιμο γυαλί.

ΙΝΦΟ

Επιμέλεια έκθεσης: Eυτυχία Στεφανίδη
Καλλιτέχνες:  Diane Alexandre, Elina Belou, Μάρα Δεσύπρη, Άννα Καρούντζου, Mugly.NYC, Νάσια Παυλίδου, Πάνος Προφήτης, Camille Romagnani, Terpsichore, Yiorgos Trichas, Κλεοπάτρα Τσαλή, Γιώργος Τσεριώνης, Δέσποινα Χαριτωνίδη, Venetia Sacred Young.
Μέρες και Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 19.00 – 22.00
Τρίτη 16 Νοεμβρίου 12.00 – 22.00 
Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο shila@shila-athens.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ