- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ο Banksy δημιούργησε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του, τον αρουραίο, στο «The Outlaws», δραματική σειρά, παραγωγής του BBC.
O γνωστός ηθοποιός Christopher Walken έβαψε από πάνω έργο του Bansky για τις ανάγκες της σειράς του BBC.
Στο «The Outlaws», σίριαλ γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Stephen Merchant, πρωταγωνιστεί ο βετεράνος του Χόλιγουντ Walken ως μέλος μιας ομάδας εγκληματιών που ανακαινίζουν ένα κτίριο για να στεγάσουν την... κοινωνική τους υπηρεσία. Στο τελευταίο επεισόδιο, ο χαρακτήρας που υποδύεται ο ηθοποιός ανακαλύπτει τον «αρουραίο» του Banksy, καθώς επίσης και δύο spray πίσω από μερικές ξύλινες σανίδες, και ρωτά τον προϊστάμενό του αν πρέπει να το καλύψει βάφοντάς το!
Αξίζει να αναφερθεί ότι το show γυριζόταν στην πατρίδα του μυστικοπαθούς καλλιτέχνη, το Μπρίστολ. Ο Banksy φαίνεται να συμφώνησε να αφήσει το «σημάδι» του σε έναν τοίχο του σετ. Ο δικαστικός επιμελητής, κοιτάζοντας αλλού, χωρίς δηλαδή να συνειδητοποιήσει ότι το έργο είναι του Banksy, απαντά πως όλα τα γκράφιτι πρέπει να καλύπτονται, πράγμα που τελικά και έγινε.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του show ανέφερε:
«Μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι το έργο τέχνης στο τέλος του "The Outlaws" ήταν αυθεντικός Banksy, και ο Christopher Walken πράγματι τον έβαψε κατά τη διάρκεια του γυρίσματος της σκηνής, τελικά καταστρέφοντάς τον».
Ως γνωστόν, οι αρουραίοι αποτελούν σήμα κατατεθέν του street artist. To καλοκαίρι του 2020, ο Banksy κάλυψε το εσωτερικό βαγονιού του μετρό του Λονδίνου με φωτογραφίες από αρουραίους που φτερνίζονται, για να μετaδώσει ένα μήνυμα για την εξάπλωση του κορωνοϊού και τη χρήση μασκών προσώπου. Ωστόσο, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο Λονδίνο, Transport for London (TfL), ανέφεραν ότι το έργο τέχνης αφαιρέθηκε μερικές ημέρες πριν, σύμφωνα με την «αυστηρή πολιτική κατά των γκράφιτι».
Να σημειωθεί πως τα έργα του Banksy κοστολογούνται πολύ ακριβά, με το περιβόητο «Love in The Bin» να φτάνει τα 16 εκατομμύρια λίρες σε δημοπρασία, τον περασμένο μήνα. Τον Σεπτέμβριο, ένα έργο του στο πλάι ενός μαγαζιού στο Lowestoft προσέθεσε 200.000 λίρες στην τιμή του κτιρίου, ενώ ένα άλλο έργο τέχνης του σε δημόσιο τοίχο πουλήθηκε έναντι εξαψήφιου ποσού τον Φεβρουάριο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ατομική έκθεση του Γιώργη Βραχνού φέρνει τη φιγούρα, το χρώμα και το μοτίβο σε διάλογο, στη Γλυφάδα
Έργα μεγάλης αξίας δημοπρατούνται στη Γλασκώβη - Πλήρης σειρά του 1974 στο αρχικό της κουτί
Από τον Ντέιβιντ Μπόουι και τον Τζον Λένον μέχρι τη Σάρον Στόουν και τον Τζόνι Ντεπ, σελέμπριτις στον ελεύθερο χρόνο τους ζωγραφίζουν, μερικοί και πολύ καλά!
Η έκθεση «Σύνθεση & Πολυμορφία- Η αέναη κίνηση των χρωμάτων», σε επιμέλεια του Τάκη Μαυρωτά, φιλοξενείται στην έδρα της UNESCO
Το «Litzlbergkeller» βγαίνει σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη
Πήγαμε στα εγκαίνια της έκθεσης που παρουσιάζει 90 έργα 15 σπουδαίων καλλιτεχνών της εποχής
Ο χαμηλός προϋπολογισμός και η αναζήτηση δωρητών
Τα τρία κορυφαία ιδρύματα ενώνουν τις συλλογές τους, εγκαινιάζοντας ένα νέο μοντέλο διεθνούς πολιτιστικής συνεργασίας
«Συναντιούνται αρχαίες και σύγχρονες δημιουργίες», το μήνυμα Μενδώνη
Με αφορμή την έκθεση Between Bites στην αίθουσα τέχνης METAMORFOSIS, η ζωγράφος μιλά στη Thess Voice για την εγγύτητα, την απόσταση και τα ίχνη που αφήνουμε ο ένας στον άλλον
Η έκθεση παρουσιάζεται στην Αθήνα και ακολουθεί η Βιέννη - Η τέχνη απέναντι στην επιβολή της «συμβατότητας»
Η έκθεση, σε επιμέλεια της Μαρίας Κουτσομάλλη-Moreau και της Marina Ferretti Bocquillon, μας ταξιδεύει στο Παρίσι του 19ου αιώνα μέσα από εμβληματικά έργα της εποχής
Η έκθεση στην Αγιορειτική Εστία φωτίζει τη βαθιά και πολυδιάστατη σχέση του Πεντζίκη με το Όρος
Η Αλέξανδρα Μαράτη ζωγραφίζει με έμπνευση το «Sirat» του Όλιβερ Λάσε
Νέα μελέτη αναγνωρίζει τις Υάδες στον ουρανό του διάσημου έργου
Είδαμε την έκθεση «Antonakos Revisited» που εγκαινιάστηκε στην Citronne Gallery της Αθήνας
Tα τέσσερα χαρακτηριστικά που αναφέρει
Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους μιλάει στην ATHENS VOICE με αφορμή την έκθεση «Παναγιώτης Τέτσης – Γιώργος Ρόρρης. Φως και Χώμα» στην Πινακοθήκη Αβέρωφ
Από τον Πικάσο στα κυκλαδικά ειδώλια: Ένας διαπολιτισμικός άτλαντας τέχνης
Ρεκόρ δημοπρασίας στη Γαλλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.