Εικαστικα

Στην τελική ευθεία η Εθνική Πινακοθήκη (εικόνες)

Θα υποδεχθεί ξένους ηγέτες στις 24η Μαρτίου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το γλυπτό «Ιστία» του Γιώργου Νικολαΐδη στον εξωτερικό χώρο
Το γλυπτό «Ιστία» του Γιώργου Νικολαΐδη στον εξωτερικό χώρο © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες για την Εθνική Πινακοθήκη.

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι τελευταίες εργασίες σε τεχνικές λεπτομέρειες στο νέο κτηριακό συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, καθώς και το στήσιμο της Έκθεσης των Συλλογών. Η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων έχει ως αποτέλεσμα την άμεση και επιτόπου επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν, ακριβώς μία εβδομάδα πριν την επίσκεψη των επισήμων, που θα έρθουν στην Ελλάδα τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει ότι «η αγαστή και δημιουργική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων έχει ως αποτέλεσμα την άμεση και επί τόπου επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν, ακριβώς μία εβδομάδα πριν την επίσκεψη των επισήμων, που θα έρθουν στην Ελλάδα τιμώντας τα 200 χρόνια, από την Ελληνική Επανάσταση». 

Στην τελική ευθεία οι εργασίες στην Εθνική Πινακοθήκη
Στην τελική ευθεία οι εργασίες στην Εθνική Πινακοθήκη © ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μενδώνη: Ένα σύνθετο και δύσκολο έργο οδεύει στο τέλος του

Η  υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, δήλωσε ότι «ένα σύνθετο και δύσκολο έργο, ένα έργο Πολιτισμού με μεγάλη προστιθέμενη αξία για την Αθήνα, το οποίο ξεκινήσαμε όλοι μαζί το 2011, με την ένταξή του στο ΠΕΠ Αττικής -ΕΣΠΑ 2007-2013, οδεύει στο τέλος του. Η Εθνική Πινακοθήκη, στις 24 Μαρτίου 2021, συμβολικά θα υποδεχθεί τους ξένους ηγέτες που θα τιμήσουν με την παρουσία τους την χώρα μας στην διακοσιοστή επέτειο της Επανάστασης του 1821.

»Τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Εθνικής Πινακοθήκης, γεγονός  που τοποθετεί την Αθήνα στον αστερισμό των πρωτευουσών που φιλοξενούν μεγάλα μουσεία Τέχνης, και η απόδοσή της στο ελληνικό και το διεθνές φιλότεχνο κοινό, θα πραγματοποιηθούν μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες. Ευχαριστώ όλους όσους τις τελευταίες εβδομάδες εργάζονται για την ολοκλήρωση του έργου της Εθνικής Πινακοθήκης χωρίς να υπολογίζουν χρόνο και κόπο.

Η ράμπα της Εθνικής Πινακοθήκης
Η ράμπα της Εθνικής Πινακοθήκης © ΑΠΕ-ΜΠΕ

»Τα στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που έχουν αναλάβει το βάρος της ολοκλήρωσης των κτηριακών εγκαταστάσεων, τα στελέχη της Πινακοθήκης και τους εξωτερικούς συνεργάτες τους, που ακάματα μεριμνούν για την έκθεση των Συλλογών, τους αναδόχους, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ