- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Κλοντ Μονέ στην pop art εκδοχή του Ρόι Λίχτενσταϊν
Το αποτέλεσμα είναι μια πολύχρωμη αντιπαράθεση δύο θρύλων που μεταφέρει τη Γαλλία στη Φλόριντα
ΗΠΑ: Τα πιο γνωστά έργα του Μονέ σε ποπ αρτ εκδοχή στους Βοτανικούς Κήπους Σέλμπι.
Έργα του Κλοντ Μονέ, του Γάλλου ζωγράφου και ενός από τους ιδρυτές του κινήματος του ιμπρεσιονισμού, σε ποπ αρτ εκδοχή με τη ματιά του Ρόι Λίχτενσταϊν παρουσιάζονται στους Βοτανικούς Κήπους Μέρι Σέλμπι στη Σαρασότα της Φλόριντα, στις ΗΠΑ.
Ο εκλιπών καλλιτέχνης, Ρόι Λίχτενσταϊν, έγινε γνωστός εφαρμόζοντας την ερμηνεία του για την ποπ αρτ σε σύμβολα της ποπ κουλτούρας, όπως ο Μίκυ Μάους και εικόνες από αμερικανικές διαφημίσεις. Ωστόσο, ήταν επίσης γοητευμένος από τοπία και τη δημοφιλή τέχνη του ιμπρεσιονισμού.
Απέτισε φόρο τιμής και επαναπροσδιόρισε έργα του Μονέ.
Για τις ανάγκες της έκθεσης «Roy Lichtenstein: Monet’s Garden Goes Pop!» οι Βοτανικοί Κήποι φιλοξενούν εγκατάσταση με μεγάλης κλίμακας εκδοχές έργων του Μονέ μέσα από τη ματιά του Ρόι Λίχτενσταϊν.
Το αποτέλεσμα είναι μια πολύχρωμη αντιπαράθεση δύο θρύλων που μεταφέρει τη Γαλλία στη Φλόριντα.
Η προβολή των μεγάλης κλίμακας έργων τέχνης συνοδεύεται από πλήρη μετατροπή της έκτασης 607 στρεμμάτων στον κήπο του Μονέ στο Ζιβερνύ με την αισθητική του Λιχτενστάιν.
«Είναι σαν να μπαίνεις στον κόσμο του Λίχτενσταϊν – αν είχε δημιουργήσει έναν κόσμο βασισμένο στον Μονέ» αναφέρει σύμφωνα με το ΑΠΕ η Τζένιφερ Ρομινιέτσκι, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος των Κήπων Σέλμπι.
«Η ομάδα μας ακολούθησε τις αρχές που εφάρμοσε ο Λιχτενστάιν στο έργο του και τις εφαρμόζει στην ερμηνεία μας για τον κήπο του Μονέ στο Ζιβερνύ. Αυτή η καινοτόμος, καθηλωτική ερμηνεία δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ ξανά» σημείωσε.
Γνωστά στοιχεία του κήπου στην οικία του Γάλλου ζωγράφου στο Ζιβερνύ εμφανίζονται στους Βοτανικούς Κήπους Σέλμπι, αλλά με μία νέα νότα. Η εμβληματική Ιαπωνική Γέφυρα εκτείνεται στη λίμνη με ψάρια koi των Βοτανικών Κήπων, αλλά μοιάζει σαν να τη ζωγράφισε ο Λιχτενστάιν.
Ένας συνδυασμός 2-D και 3-D στοιχείων αναπαράγει την κατοικία του Μονέ ή τα πολύχρωμα νούφαρα του. Οι εκπληκτικές συναντήσεις του ιμπρεσιονισμού και της pop art, εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες που μετακινούνται μέσω των κήπων στο Μουσείο Βοτανικής Τεχνών.
Μέσα στο Μουσείο, οι θεατές μπορούν να θαυμάσουν τη σειρά Water Lilies with Reflections του Λιχτενστάιν, περιορισμένης έκδοσης μεγάλες εκτυπώσεις που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια της καριέρας του και ερμηνεύουν τα διάσημα νούφαρα του Μονέ.
Η έκθεση «Roy Lichtenstein: Monet’s Garden Goes Pop!» η οποία εντάσσεται στη σειρά Jean & Alfred Goldstein Exhibition Series που ερευνούν τη σύνδεση φύσης και λουλουδιών με μεγάλους καλλιτέχνες θα διαρκέσει έως τις 27 Ιουνίου 2021.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή την έκθεση Between Bites στην αίθουσα τέχνης METAMORFOSIS, η ζωγράφος μιλά στη Thess Voice για την εγγύτητα, την απόσταση και τα ίχνη που αφήνουμε ο ένας στον άλλον
Η έκθεση παρουσιάζεται στην Αθήνα και ακολουθεί η Βιέννη - Η τέχνη απέναντι στην επιβολή της «συμβατότητας»
Η έκθεση, σε επιμέλεια της Μαρίας Κουτσομάλλη-Moreau και της Marina Ferretti Bocquillon, μας ταξιδεύει στο Παρίσι του 19ου αιώνα μέσα από εμβληματικά έργα της εποχής
Η έκθεση στην Αγιορειτική Εστία φωτίζει τη βαθιά και πολυδιάστατη σχέση του Πεντζίκη με το Όρος
Η Αλέξανδρα Μαράτη ζωγραφίζει με έμπνευση το «Sirat» του Όλιβερ Λάσε
Νέα μελέτη αναγνωρίζει τις Υάδες στον ουρανό του διάσημου έργου
Είδαμε την έκθεση «Antonakos Revisited» που εγκαινιάστηκε στην Citronne Gallery της Αθήνας
Tα τέσσερα χαρακτηριστικά που αναφέρει
Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους μιλάει στην ATHENS VOICE με αφορμή την έκθεση «Παναγιώτης Τέτσης – Γιώργος Ρόρρης. Φως και Χώμα» στην Πινακοθήκη Αβέρωφ
Από τον Πικάσο στα κυκλαδικά ειδώλια: Ένας διαπολιτισμικός άτλαντας τέχνης
Ρεκόρ δημοπρασίας στη Γαλλία
35 καλλιτέχνες από περισσότερες από 30 χώρες συναντιούνται στη δεύτερη Μπιενάλε, με έργα για το αποτύπωμα του λιγνίτη στη γη και το σώμα
Η πρωτοπόρος που η ιστορία της τέχνης σχεδόν ξέχασε
Το μουσείο παρουσιάζει τις εκθέσεις «No Time for Melancholy» και «Ιστορίες σε εκκρεμότητα»
Μια ζωή γεμάτη τέχνη και οι διαφορετικές ζωές του από τη Σουηδία και το Παρίσι μέχρι το Τόκιο και την Αθήνα
Συνέντευξη με τον γνωστό εικαστικό για τη νέα του έκθεση «Χνάρια, μορφές και απόηχοι», τη σχέση του με τη θάλασσα, τη μνήμη και την τέχνη
«Η ζωγραφική αποτελεί τη μόνη πραγματική μου ταυτότητα»
Από την Γκαλερί Ζουμπουλάκη μέχρι το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο αλλά και το Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου
Ο γνωστός εικαστικός παρουσιάζει τη νέα του έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
Ελληνική μόδα, πολιτισμός και βιωσιμότητα στις Βρυξέλλες, στην έκθεση του Δημήτρη Γραμματικογιάννη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.