- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τα δύο νέα έργα του Ντέιβιντ Χόκνεϊ στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας
«Θυμηθείτε ότι δεν μπορούν να ακυρώσουν ούτε το φθινόπωρο».
Ο Βρετανός ζωγράφος Ντέιβιντ Χόκνεϊ δημιούργησε στο iPad δυο νέα έργα που στέλνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την πανδημία
Τον περασμένο Μάρτιο, καθώς ο κορωνοϊός μεταδιδόταν με ταχύτητα από χώρα σε χώρα και μπήκαμε στο πρώτο lockdown, ο Βρετανός ζωγράφος, σκηνογράφος και φωτογράφος Ντέιβιντ Χόκνεϊ, δημιούργησε μια ανοιξιάτικη εικόνα μαζί με ένα μήνυμα ελπίδας που είχε παγκόσμια απήχηση.
Τώρα και καθώς πολλές ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας COVID-19 και οι πόλεις βρίσκονται ξανά σε καθεστώς lockdown, ο Χόκνεϊ σχεδίασε δύο νέες εικόνες, αυτή τη φορά αποτυπώνοντας την ομορφιά του φθινοπώρου, με τη συνοδεία ενός μηνύματος: «Θυμηθείτε ότι δεν μπορούν να ακυρώσουν ούτε το φθινόπωρο». Σύμφωνα με τον ιστότοπο The Art Newspaper, ο Χόκνεϊ δημιούργησε τις εικόνες στο iPad που – όπως ισχυρίζεται – απαιτεί την ικανότητα να ζωγραφίζει και να χρωματίζει. Αυτό το χρονικό διάστημα ο ζωγράφος κατοικεί στη Νορμανδία.
Από την αρχή της πανδημίας, ο δημοφιλής ζωγράφος προετοιμάζεται για μια έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου τον επόμενο χρόνο, με σκοπό να σηματοδοτήσει και να γιορτάσει την εποχή της άνοιξης. Μέχρι στιγμής, έχει δημιουργήσει 116 νέα έργα τέχνης που εκπέμπουν αισιοδοξία και τα οποία μετά τη δημιουργία στο iPad, τυπώθηκαν στο χαρτί. Ο 83χρονος ζωγράφος επέβλεψε όλα τα στάδια της παραγωγής. Η έκθεση θα ξεκινήσει στις 27 Μαρτίου του 2021 και θα ολοκληρωθεί στις 22 Αυγούστου του 2021. Μερικά από τα έργα συμπεριλαμβάνονται στην τρέχουσα έκθεση της γκαλερί σύγχρονης τέχνης του Παρισιού, Lelong.
Ο Χόκνεϊ είναι ένας από τους πιο σημαντικούς Βρετανούς καλλιτέχνες του 20ού αιώνα και παραμένει μια από τις πιο ευρηματικές φιγούρες του χώρου της τέχνης. Καθόλη τη διάρκεια της καριέρας του, έχει διερευνήσει νέες τεχνολογίες και εξερεύνησε διαφορετικούς τρόπους για να δημιουργήσει τέχνη, αρχίζοντας με τη συσκευή iPhone το 2007, πριν αποκτήσει τα iPad και Stylus το 2010.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο διάσημος Ελληνο-αμερικανός καλλιτέχνης μιλά για τη σειρά «Portraits», την τεχνική superdots, αλλά και την ιδιαίτερη σχέση του με τη μαγειρική
Προσεγγίζοντας την «κοσμογονία» όχι μόνο ως μυθολογική αρχή, αλλά ως σύγχρονη εμπειρία
Το νέο πρότζεκτ καλύπτει τουλάχιστον 15 διαφορετικά κινήματα της ιστορίας της τέχνης
Στη δημοπρασία που οργάνωσε ο Τζον Όλιβερ για την ενίσχυση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης
Έργα του βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα σημεία της Ελλάδας
Το φετινό Φεστιβάλ Φωτιστικών Εγκαταστάσεων έχει τίτλο Βιο-Φωταύγεια (Bio-Lumina)
Μιλήσαμε με τον καλλιτέχνη για τη νέα έκθεσή του στην Ελλάδα, με τίτλο «The Athens algorithm»
Από την αναδρομική του Κυριάκου Μορταράκου και τη μεγάλη έκθεση του Δημήτρη Σεβαστάκη στις επιζωγραφισμένες φωτογραφίες του Κώστα Λάκη και τους καλλιτεχνικούς αλγόριθμους του Τσαρλς Σάντισον
Ο πολιτισμός ως βιώσιμη αξία για την πόλη και τα κτίριά της
Η ταυτοποίηση τέτοιων έργων είναι δύσκολη
Την έκθεση επιμελείται η Κατερίνα Κοσκινά
Μιλήσαμε με τον εικαστικό με αφορμή την έκθεσή του «ΣημeioN 37º/ 23º» στο Sympan στον Πειραιά
Μιλήσαμε με τον ζωγράφο και καθηγητή με αφορμή την έκθεσή του «Ο λόγος και ο τόπος» στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
Μία εορταστική συνάντηση τέχνης για συλλέκτες και νέους φιλότεχνους που ανακαλύπτουν τον κόσμο των δημοπρασιών.
Η ζωγραφική του κινείται ανάμεσα στο άμορφο και το αναγνωρίσιμο, εκεί όπου το χρώμα αποφασίζει μόνο του να γίνει μορφή
Με αντικείμενα από τον προσωπικό και καλλιτεχνικό του βίο, η έκθεση αποτελεί must για κάθε λάτρη του Αυστραλού καλλιτέχνη
Μιλήσαμε με τον γνωστό εικαστικό για την έκθεση «Ιδανική συνθήκη» στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη
Εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας σε Κourd, 47 Cycles, Αντωνοπούλου και CAN
Καλλιτέχνιδες που αρνήθηκαν να μείνουν αόρατες
Η παράσταση, που έγινε στο Roberts Park του Σάλταιρ, αποτέλεσε φόρο τιμής στην πόλη όπου γεννήθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.