- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι θα συμβεί αν ξυπνήσουμε μια μέρα και δεν υπάρχει διαδίκτυο;
13 καλλιτέχνες και 5 καλλιτεχνικές ομάδες ψάχνουν την απάντηση.
Η έκθεση «Imagine you wake up and there is no Internet» θα βρίσκεται στο Ρομάντσο από τις 22 Οκτωβρίου έως τις 15 Νοεμβρίου
Βρισκόμαστε στα 31 χρόνια μετά από τη δημιουργία του παγκόσμιου ιστού. Και όμως είναι σαν να τον είχαμε στη ζωή μας από πάντα. Ή ακόμα καλύτερα (ή μάλλον χειρότερα) λες και οι οθόνες υπήρχαν πολύ πριν από εμάς. Και θα υπάρχουν σίγουρα μετά από εμάς.
Η έκθεση «Imagine you wake up and there is no Internet» στο Ρομάντσο διερευνά τις επιπτώσεις της συνεχούς συνδεσιμότητας και της τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή. Με αφορμή την εμμονή μας με τις ψηφιακές τεχνολογίες, η έκθεση θέτει ερωτήματα και επιχειρεί να συνεισφέρει στη συζήτηση για τη συνύπαρξη ανθρώπου και μηχανής στον 21ο αιώνα.
13 καλλιτέχνες και 5 καλλιτεχνικές ομάδες παρουσιάζουν σενάρια από το παρόν και για το άμεσο μέλλον, στρατηγικές αποσύνδεσης και αποπροσανατολισμού, σχέδια απόδρασης και εκκένωσης των πόλεων, μελέτες για την κοινωνία της πληροφορίας, στιγμιότυπα της ψηφιακής ζωής και των υποδομών που μας επιτρέπουν να είμαστε συνδεδεμένοι στο δίκτυο καθώς και νέους συμβολισμούς για την πολιτική περίοδο που διανύουμε. Κάθε αίσθηση βεβαιότητας για το παρόν και το μέλλον φαίνεται να έχει αποσταθεροποιηθεί.
Στην έκθεση παρουσιάζονται για πρώτη φορά νέες αναθέσεις και έργα των καλλιτεχνών: Μαρίνα Γιώτη, Βαγγέλη Δεληγιώργη, Αντώνη Καλαγκάτση, Γιώργο Μωραΐτη, Μάνο Σακλά, Αλέξανδρο Τζάννη, Jono Boyle και η νέα εκδοχή του έργου “Tracing Information Society – A Timeline” από την καλλιτεχνική ομάδα Technopolitics.
Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση αναδεικνύουν στιγμές και αποσπάσματα της ψηφιακής μας ζωής με στόχο να φέρουν στο προσκήνιο ζητήματα που αφορούν στη σχέση ανθρώπου και μηχανής και τον αντίκτυπο αυτής στη δημόσια σφαίρα. Η έκθεση επιχειρεί να ενισχύσει τη συζήτηση σχετικά με τη διαρκώς επιταχυνόμενη δυναμική του Διαδικτύου, τη θέση μας μέσα σε αυτό, και τα όρια μεταξύ ενός τεχνολογικού κόσμου που καθοδηγείται από τους ανθρώπους και μιας ψηφιακής πραγματικότητας που καθοδηγείται από τις μηχανές.
*Η έκθεση υλοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και του Bios-Ρομάντσο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρωτοπόρος που η ιστορία της τέχνης σχεδόν ξέχασε
Το μουσείο παρουσιάζει τις εκθέσεις «No Time for Melancholy» και «Ιστορίες σε εκκρεμότητα»
Μια ζωή γεμάτη τέχνη και οι διαφορετικές ζωές του από τη Σουηδία και το Παρίσι μέχρι το Τόκιο και την Αθήνα
Συνέντευξη με τον γνωστό εικαστικό για τη νέα του έκθεση «Χνάρια, μορφές και απόηχοι», τη σχέση του με τη θάλασσα, τη μνήμη και την τέχνη
«Η ζωγραφική αποτελεί τη μόνη πραγματική μου ταυτότητα»
Από την Γκαλερί Ζουμπουλάκη μέχρι το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο αλλά και το Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου
Ο γνωστός εικαστικός παρουσιάζει τη νέα του έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
Ελληνική μόδα, πολιτισμός και βιωσιμότητα στις Βρυξέλλες, στην έκθεση του Δημήτρη Γραμματικογιάννη
Η έκθεση πλαισιώνεται από δίγλωσσο (ελληνικά-αγγλικά) κατάλογο με έγχρωμες αναπαραγωγές των έργων
Η έκθεση «Κιβωτός του λόγου. Τέχνη και γραφή» στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας αναδεικνύει το έργο της γλύπτριας και ζωγράφου
Από το Scary Movie μέχρι τις ταινίες με βαμπίρ αντικείμενα και λεπτομέρειες που δεν γνωρίσαμε
Η έκθεση γλυπτικής του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών πραγματοποιείται και φέτος στον εξωτερικό χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου
Από την αναδρομική του Λεβίδη στο Μουσειο Μπενάκη μέχρι τις «Αφάλες» της Δανάης Στράτου στο Μέγαρο Μουσικής
Γυναίκες που μπήκαν εκεί όπου δεν τις ήθελαν και άλλαξαν για πάντα την ελληνική τέχνη
Από τα «αδύναμα έργα» του Χρήστου Παπούλια, στον «νεφελώδη ουρανό» της Kylie Manning
Τρεις ημέρες πολιτισμού, γαστρονομίας, εκπαίδευσης και μουσικής στο νησί
Από το «Διπλό πορτραίτο» του Βλάση Φρυσίρα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού μέχρι το «Nice to meet you again» της Uman στην Γκαλερί Ελένη Κορωναίου
Η διεθνής εικαστικός μίλησε στην ATHENS VOICE λίγο πριν τα εγκαίνια της έκθεσής της στην Γκαλερί Ελένη Κορωναίου
Το έργο εκτίθεται στο Λονδίνο και η αξία του εκτιμάται στα 160 εκατ. ευρώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.