- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Το Cirque du Soleil επιστρέφει στην Ελλάδα με το Quidam
Και επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Θεσσαλονίκη
Συνήθως η λέξη υπερθέαμα χρησιμοποιείται καταχρηστικά. Το Cirque du Soleil είναι, ωστόσο, από τις λίγες περιπτώσεις που κάτι τέτοιο δε συμβαίνει. Από το 1984 που ιδρύθηκε από τον Γκι Λαλιμπερτέ –πλανόδιο καλλιτέχνη δρόμου μέχρι τότε– οι παραστάσεις του συνδυάζουν ακροβατικά, street performance, ζωντανή μουσική και φανταστικά κοστούμια με έναν τόσο ιδιαίτερο και εντυπωσιακό τρόπο που κατάφερε να επαναπροσδιορίσει τη ζωντανή ψυχαγωγία και να χαρακτηριστεί το μεγαλύτερο θέαμα στον κόσμο.
Τον φετινό Σεπτέμβρη το φαντασμαγορικό καναδέζικο τσίρκο επισκέπτεται για τρίτη φορά την Αθήνα και για πρώτη τη Θεσσαλονίκη και παρουσιάζει τη θρυλική παράσταση «Quidam» (στα λατινικά σημαίνει ταξιδιώτης χωρίς όνομα). Σ’ αυτήν, η μικρή Zoe, σαν άλλη Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, ξεκινάει ένα φανταστικό ταξίδι κατά τη διάρκεια του οποίου συναντά εκκεντρικούς και αλλόκοτους χαρακτήρες, προσπαθώντας να ξεφύγει από τη μονότονη ζωή της και να διεκδικήσει το δικαίωμά της στην ατομικότητα.
Από το 1996 που το Quidam έκανε πρεμιέρα στο Μόντρεαλ του Καναδά, το έχουν παρακολουθήσει πάνω από 12 εκατομμύρια θεατές, ενώ στην παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν 52 ακροβάτες παγκόσμιας κλάσης, μουσικοί, χορευτές, κλόουν και τραγουδιστές παρουσιάζοντας 10 εντυπωσιακά νούμερα.
Δείτε φωτογραφίες από το Quidam:






Info: Αθήνα: 20-28/09, Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ, ΟΑΚΑ, Μαρούσι. Θεσ/νίκη: 30/09-05/10, ΠΑΟΚ Sports Arena. Πληροφορίες για την προπώληση στο 210 8938138.Εισιτήρια από €35, φοιτητικά και παιδικά από €28. Αγορά εισιτηρίων από 15/05 στο lavris.gr και στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο διάσημος Ελληνο-αμερικανός καλλιτέχνης μιλά για τη σειρά «Portraits», την τεχνική superdots, αλλά και την ιδιαίτερη σχέση του με τη μαγειρική
Προσεγγίζοντας την «κοσμογονία» όχι μόνο ως μυθολογική αρχή, αλλά ως σύγχρονη εμπειρία
Το νέο πρότζεκτ καλύπτει τουλάχιστον 15 διαφορετικά κινήματα της ιστορίας της τέχνης
Στη δημοπρασία που οργάνωσε ο Τζον Όλιβερ για την ενίσχυση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης
Έργα του βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα σημεία της Ελλάδας
Το φετινό Φεστιβάλ Φωτιστικών Εγκαταστάσεων έχει τίτλο Βιο-Φωταύγεια (Bio-Lumina)
Μιλήσαμε με τον καλλιτέχνη για τη νέα έκθεσή του στην Ελλάδα, με τίτλο «The Athens algorithm»
Από την αναδρομική του Κυριάκου Μορταράκου και τη μεγάλη έκθεση του Δημήτρη Σεβαστάκη στις επιζωγραφισμένες φωτογραφίες του Κώστα Λάκη και τους καλλιτεχνικούς αλγόριθμους του Τσαρλς Σάντισον
Ο πολιτισμός ως βιώσιμη αξία για την πόλη και τα κτίριά της
Η ταυτοποίηση τέτοιων έργων είναι δύσκολη
Την έκθεση επιμελείται η Κατερίνα Κοσκινά
Μιλήσαμε με τον εικαστικό με αφορμή την έκθεσή του «ΣημeioN 37º/ 23º» στο Sympan στον Πειραιά
Μιλήσαμε με τον ζωγράφο και καθηγητή με αφορμή την έκθεσή του «Ο λόγος και ο τόπος» στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
Μία εορταστική συνάντηση τέχνης για συλλέκτες και νέους φιλότεχνους που ανακαλύπτουν τον κόσμο των δημοπρασιών.
Η ζωγραφική του κινείται ανάμεσα στο άμορφο και το αναγνωρίσιμο, εκεί όπου το χρώμα αποφασίζει μόνο του να γίνει μορφή
Με αντικείμενα από τον προσωπικό και καλλιτεχνικό του βίο, η έκθεση αποτελεί must για κάθε λάτρη του Αυστραλού καλλιτέχνη
Μιλήσαμε με τον γνωστό εικαστικό για την έκθεση «Ιδανική συνθήκη» στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη
Εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας σε Κourd, 47 Cycles, Αντωνοπούλου και CAN
Καλλιτέχνιδες που αρνήθηκαν να μείνουν αόρατες
Η παράσταση, που έγινε στο Roberts Park του Σάλταιρ, αποτέλεσε φόρο τιμής στην πόλη όπου γεννήθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.