- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Met της Νέας Υόρκης θα ανοίξει ξανά τις πόρτες του για το κοινό στις 29 Αυγούστου - Με περιορισμένη χωρητικότητα.
Δύο μεγάλα μουσεία της Νέας Υόρκης, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης(Met) και το Μουσείο Whitney, ανακοίνωσαν χθες, Παρασκευή ότι θα ανοίξουν ξανά τις πύλες τους μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αλλά με περιορισμένη χωρητικότητα, επειτα από σχεδόν μισό έτος που παρέμειναν κλειστά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Το Met, που έμεινε κλειστό από τις 13 Μαρτίου, ενώ συνήθως υποδέχεται περίπου επτά εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, θα ανοίξει ξανά στις 29 Αυγούστου.
Οι αρχές στη Νέα Υόρκη, την πολη που την άνοιξη υπήρξε το επίκεντρο της έξαρσης της επιδημίας στις ΗΠΑ, αλλά πλέον έχει θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο, έχουν εγκρίνει το άνοιγμα των πολιτιστικών χώρων από τις 24 Αυγούστου.
«Μετά σχεδόν έξι μήνες, η επαναλειτουργία του Met θα αποτελέσει μια ιστορική στιγμή για το μουσείο και την πόλη», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ιδρύματος Ντάνιελ Γουάις.
«Κατά τη διάρκεια αυτών των τελευταίων μηνών της αβεβαιότητας, της απομόνωσης και του πόνου, προσβλέπαμε με ανυπομονησία στην ημέρα που θα μπορούσαμε για άλλη μια φορά να καλωσορίσουμε όλους με ασφάλεια στο Met», πρόσθεσε.
Μολαταύτα, το μουσείο θα φιλοξενήσει τους επισκέπτες μόνον κατά το 25% της μέγιστης χωρητικότητάς του, και μόνο με προκρατήσεις, προκειμένου να διασφαλίζεται η φυσική απόσταση μεταξύ του κοινού.
Το ίδιο μέτρο θα εφαρμοστεί και στο Μουσείο Whitney, το οποίο θα ανοίξει ξανά στις 3 Σεπτεμβρίου.
Ένα άλλο μεγάλο μουσείο της Νέας Υόρκης, το MoMa, δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την ημερομηνία επαναλειτουργίας του. Η Metropolitan Opera προβλέπεται ότι θα έχει ανοίξει πάλι για το κοινό στις 31 Δεκεμβρίου, ενώ τα ονομαστά θέατρα στο Μπρόντγουεϊ θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας νέος εικαστικός χώρος στην πλατεία Μαβίλη φιλοξενεί ταλέντα και ιδέες που σπαρταράνε
Από την πρώτη μεγάλη φωτογραφική έκθεση του Γιώργου Λάνθιμου μέχρι τη σύμπραξη έξι γκαλερί σε ένα μεγάλο πρότζεκτ
Πίνακες, γιγαντοοθόνες, VR γυαλιά. H διαδραστική έκθεση του Βίνσεντ Βαν Γκογκ στο Ολυμπιακό κέντρο Γουδί, τα είχε όλα
Τα σπουδαία έργα μίας σπάνιας καλλιτεχνικής προσωπικότητας
Οι ημερομηνίες, οι χώροι και οι σταθμοί της μεγάλης εικαστικής γιορτής στην «πόλη που αλλάζει»
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη εγκαινιάζει την έκθεση «The end- Μια σπουδή στο άπειρο», σε επιμέλεια του Χριστόφορου Μαρίνου
Από το Καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείου μέχρι την Kourd, τη Roma Gallery και το Αγγέλων Βήμα
Μια έκθεση ζωγραφικής με τον άνθρωπο στον πυρήνα της, στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
Η κόρη του μεγάλου καλλιτέχνη αποκαλύπτει το πιο επίμονο σύμβολο στο έργο του πατέρα της
Δέκα ξένες ζωγράφοι που ζουν και δημιουργούν στο νησί συναντιούνται στη Lumiere Gallery σε μια έκθεση αφιερωμένη στη δύναμη του χρώματος και της ταυτότητας.
Ο επιμελητής μιλά για τον εικαστικό και την έκθεση στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη
Από το μεγάλο αφιέρωμα στην Έξοδο του Μεσολογγίου μέχρι τις πέτρινες κατασκευές του Τάκη Καβαλλιεράτου
«Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας συνάντησα «το Κυκλαδικό» και, για πρώτη φορά, έκλαψα δημόσια. Σε όσους με ρώτησαν γιατί κλαίω, απάντησα: βρήκα τον δρόμο για το σπίτι»
Η στρατοσφαιρική πορεία του και η αντιπαλότητα με τον Λεονάρντο ντα Βίντσι
Μεταξύ των γνωστών έργων της ήταν εκθέσεις που διερευνούσαν την «Ostalgie»
Ο πρωτοπόρος καλλιτέχνης που ανανέωσε την ελληνική κεραμική επανέρχεται στο προσκήνιο 40 χρόνια μετά τον θάνατό του
Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου ξεκινά ένα μεγάλο πρότζεκτ με τον τίτλο «C'est ma place», που θα διαρκέσει έναν χρόνο και θα φιλοξενήσει γύρω στους 20 καλλιτέχνες
45 χρόνια Νέα Υόρκη, μια νέα αρχή στην Αθήνα
Μέσω του 13ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ζωγραφικής καλεί παιδιά και εφήβους 4–18 ετών να φανταστούν το μουσείο του αύριο
Από το «Revisited encounters» του Νίκου Χρυσικάκη μέχρι την «... αγωνία της ύπαρξης» του Θοδωρή Ρουσόπουλου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.