- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει τη νέα έκθεση του Γιώργου Αυγέρου, με τίτλο «Εικόνα και Ψευδαίσθηση». Ο Αυγέρος επανέρχεται με τρισδιάστατα τοπία, ζωγραφισμένα με κάρβουνο και χρώμα πάνω σε διαφορετικά επίπεδα διαφανούς φιλμ.
Όπως σημειώνει η Πέγκυ Κουνενάκη: Ασπρόμαυρα τοπία, δέντρα και λιβάδια, δάση και κλαδιά δέντρων- εικόνες γεμάτες φως και υγρασία - αποτελούν τα έργα του Γιώργου Αυγέρου, αυτά τουλάχιστον που παρουσίασε τα τελευταία χρόνια. Η τελειότητα και η ομορφιά της φύσης τον εμπνέουν και κινούν τη δημιουργικότητα του. Η χρήση του φωτός, οι φωτοσκιάσεις και η προοπτική δίνουν μια μοναδική αίσθηση βάθους και όγκων, μια ξεχωριστή πλαστικότητα έμπλεη με τονικές αρμονίες και αντιθέσεις.
Στα εντελώς πρόσφατα έργα του καλλιτέχνη παρεισφρέει η ζωγραφική φιγούρα, δίνοντας την αίσθηση μιας νέας πραγματικότητας που ανατρέπει την ησυχία του τοπίου και τη δεδομένη χρωματική ισορροπία του έργου. Η μορφή ενός αγοριού που ξεπροβάλλει μέσα από μια λόχμη θάμνων και δέντρων, η φιγούρα ενός παιδιού- χορεύτριας, τα πουλιά, ο λαγός, προσθέτουν έναν υπερβατικό χαρακτήρα στη σύνθεση , παραπέμποντας σ’ έναν παραμυθένιο – φανταστικό κόσμο, ίσως εκείνον της Αλίκης στη χώρα των Θαυμάτων του Λιούις Κάρολ.
Με την τέχνη και την τεχνική του ανατρέπει την κλασική αναπαράσταση του ρεαλιστικού τοπίου και με τον τρόπο του συμβάλλει στην ανανέωση της παραστατικής ζωγραφικής, που στην περίπτωσή του αποκτά ξεχωριστές διαστάσεις.
Ο Γιώργος Αυγέρος γεννήθηκε στα Χανιά το 1953. Συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις με ζωγραφική από το 1973-1985. Μετά από ελεύθερες σπουδές σε Αθήνα και Παρίσι εγκαθίσταται μόνιμα στα Χανιά, όπου για μεγάλο χρονικό διάστημα δουλεύει γλυπτά και κατασκευές.
Τα τελευταία χρόνια η ζωγραφική είναι αυτή που κυριαρχεί στη δουλειά του σε συνδυασμό όμως πολλές φορές με το ανάγλυφο στοιχείο ή την κατασκευή.
Η έκθεση «Εικόνα και Ψευδαίσθηση» είναι η τρίτη ατομική του έκθεση στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη.
Ως 17/4, Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20, 2103608278
Ο Γιώργος Αυγέρος φιλοτέχνησε το εξώφυλλο της AV




ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρωτοπόρος που η ιστορία της τέχνης σχεδόν ξέχασε
Το μουσείο παρουσιάζει τις εκθέσεις «No Time for Melancholy» και «Ιστορίες σε εκκρεμότητα»
Μια ζωή γεμάτη τέχνη και οι διαφορετικές ζωές του από τη Σουηδία και το Παρίσι μέχρι το Τόκιο και την Αθήνα
Συνέντευξη με τον γνωστό εικαστικό για τη νέα του έκθεση «Χνάρια, μορφές και απόηχοι», τη σχέση του με τη θάλασσα, τη μνήμη και την τέχνη
«Η ζωγραφική αποτελεί τη μόνη πραγματική μου ταυτότητα»
Από την Γκαλερί Ζουμπουλάκη μέχρι το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο αλλά και το Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου
Ο γνωστός εικαστικός παρουσιάζει τη νέα του έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
Ελληνική μόδα, πολιτισμός και βιωσιμότητα στις Βρυξέλλες, στην έκθεση του Δημήτρη Γραμματικογιάννη
Η έκθεση πλαισιώνεται από δίγλωσσο (ελληνικά-αγγλικά) κατάλογο με έγχρωμες αναπαραγωγές των έργων
Η έκθεση «Κιβωτός του λόγου. Τέχνη και γραφή» στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας αναδεικνύει το έργο της γλύπτριας και ζωγράφου
Από το Scary Movie μέχρι τις ταινίες με βαμπίρ αντικείμενα και λεπτομέρειες που δεν γνωρίσαμε
Η έκθεση γλυπτικής του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών πραγματοποιείται και φέτος στον εξωτερικό χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου
Από την αναδρομική του Λεβίδη στο Μουσειο Μπενάκη μέχρι τις «Αφάλες» της Δανάης Στράτου στο Μέγαρο Μουσικής
Γυναίκες που μπήκαν εκεί όπου δεν τις ήθελαν και άλλαξαν για πάντα την ελληνική τέχνη
Από τα «αδύναμα έργα» του Χρήστου Παπούλια, στον «νεφελώδη ουρανό» της Kylie Manning
Τρεις ημέρες πολιτισμού, γαστρονομίας, εκπαίδευσης και μουσικής στο νησί
Από το «Διπλό πορτραίτο» του Βλάση Φρυσίρα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού μέχρι το «Nice to meet you again» της Uman στην Γκαλερί Ελένη Κορωναίου
Η διεθνής εικαστικός μίλησε στην ATHENS VOICE λίγο πριν τα εγκαίνια της έκθεσής της στην Γκαλερί Ελένη Κορωναίου
Το έργο εκτίθεται στο Λονδίνο και η αξία του εκτιμάται στα 160 εκατ. ευρώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.