- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: 25 σκίτσα για την καραντίνα και το «μένουμε σπίτι»
Με τη δική τους ματιά και πένα, 25 διεθνείς σκιτσογράφοι μας δίνουν μοναδικά σκίτσα για τον κορωνοϊό, την καραντίνα και το social distancing.
Μία επιλογή με 25 σκίτσα από διεθνείς σκιτσογράφους με θέμα τον κορωνοϊό, την καραντίνα και το social distancing.
Η καραντίνα και το social distancing – κοινωνική αποστασιοποίηση (ή physical distancing – σωματική απομάκρυνση για άλλους) είναι η νέα συνθήκη που καλούμαστε να ζήσουμε το επόμενο διάστημα, με σκοπό να περιορίσουμε τη μετάδοση του κορωνοϊού στους περισσότερους και στο τέλος να τον απομονώσουμε. Δεν ξέρω σε τι σημείο βρισκόμαστε, στην αρχή του τέλους ή στο τέλος της αρχής, η επιστήμη σύντομα πρέπει να δώσει ενδεδειγμένες λύσεις (εμβόλιο ή θεραπεία).
Οι σκιτσογράφοι – ιδιαίτερα αυτοί που ασχολούνται με το πολιτικό σκίτσο - είναι αυτοί οι καλλιτέχνες που με ένα σκίτσο και ένα καρέ μπορούν να μεταδώσουν ένα μήνυμα πιο δυναμικά και γρήγορα από χίλιες λέξεις.
Παρακάτω, επιλέξαμε 25 σκίτσα από διεθνείς σκιτσογράφους με θέμα τον κορωνοϊό, την καραντίνα, τις συνθήκες του «μένουμε σπίτι» και social distancing. Μηνύματα ελπίδας, αλλά και σκίτσα συγκινητικά, αστεία και σπαρακτικά, ότι ακριβώς ζούμε τώρα. Δεν ξεχνάμε ποτέ τους εξαιρετικούς Έλληνες σκιτσογράφους, αυτό θα γίνει σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
130 χρόνια ζωγραφικής, από τον ιμπρεσιονισμό έως την pop art
Ο Σταύρος Δίτσιος δεν ζωγραφίζει τοπία. Και καλά κάνει.
Η έκθεση με τον τίτλο«Stephen Antonakos: Υστερόγραφα Χρόνου και Χώρου» εγκαινιάζεται στις 18 Μαρτίου- το εξώφυλλο του καλλιτέχνη στην Athens Voice το 2008
Ένας νέος εικαστικός χώρος στην πλατεία Μαβίλη φιλοξενεί ταλέντα και ιδέες που σπαρταράνε
Από την πρώτη μεγάλη φωτογραφική έκθεση του Γιώργου Λάνθιμου μέχρι τη σύμπραξη έξι γκαλερί σε ένα μεγάλο πρότζεκτ
Πίνακες, γιγαντοοθόνες, VR γυαλιά. H διαδραστική έκθεση του Βίνσεντ Βαν Γκογκ στο Ολυμπιακό κέντρο Γουδί, τα είχε όλα
Τα σπουδαία έργα μίας σπάνιας καλλιτεχνικής προσωπικότητας
Οι ημερομηνίες, οι χώροι και οι σταθμοί της μεγάλης εικαστικής γιορτής στην «πόλη που αλλάζει»
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη εγκαινιάζει την έκθεση «The end- Μια σπουδή στο άπειρο», σε επιμέλεια του Χριστόφορου Μαρίνου
Από το Καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείου μέχρι την Kourd, τη Roma Gallery και το Αγγέλων Βήμα
Μια έκθεση ζωγραφικής με τον άνθρωπο στον πυρήνα της, στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
Η κόρη του μεγάλου καλλιτέχνη αποκαλύπτει το πιο επίμονο σύμβολο στο έργο του πατέρα της
Δέκα ξένες ζωγράφοι που ζουν και δημιουργούν στο νησί συναντιούνται στη Lumiere Gallery σε μια έκθεση αφιερωμένη στη δύναμη του χρώματος και της ταυτότητας.
Ο επιμελητής μιλά για τον εικαστικό και την έκθεση στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη
Από το μεγάλο αφιέρωμα στην Έξοδο του Μεσολογγίου μέχρι τις πέτρινες κατασκευές του Τάκη Καβαλλιεράτου
«Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας συνάντησα «το Κυκλαδικό» και, για πρώτη φορά, έκλαψα δημόσια. Σε όσους με ρώτησαν γιατί κλαίω, απάντησα: βρήκα τον δρόμο για το σπίτι»
Η στρατοσφαιρική πορεία του και η αντιπαλότητα με τον Λεονάρντο ντα Βίντσι
Μεταξύ των γνωστών έργων της ήταν εκθέσεις που διερευνούσαν την «Ostalgie»
Ο πρωτοπόρος καλλιτέχνης που ανανέωσε την ελληνική κεραμική επανέρχεται στο προσκήνιο 40 χρόνια μετά τον θάνατό του
Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου ξεκινά ένα μεγάλο πρότζεκτ με τον τίτλο «C'est ma place», που θα διαρκέσει έναν χρόνο και θα φιλοξενήσει γύρω στους 20 καλλιτέχνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.