- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Όλοι είμαστε μετανάστες»: Πώς ένα σχολείο τιμά τη Maya Angelou
Τοιχογραφίες φόρος τιμής στην ποιήτρια «εθνικό θησαυρό» των ΗΠΑ
Ένα σχολείο στο Λος Άντζελες τίμησε την ποιήτρια «εθνικό θησαυρό» των ΗΠΑ με το «Maya Angelou Mural Festival» και μια σειρά από πανέμορφα γκράφιτι.
Πώς μπορεί κανείς να τιμήσει την κληρονομιά που έχει αφήσει ένας πύργος των γραμμάτων σαν την Αφροαμερικανή ποιήτρια Μάγια Αγγέλλου (Maya Angelou);
Ένα σχολείο στο Λος Άντζελες έκανε προσφάτως μια προσπάθεια, φιλοξενώντας το «Maya Angelou Mural Festival»: επί μία εβδομάδα, μια εικοσάδα και παραπάνω ντόπιοι και διεθνείς καλλιτέχνες δρόμου δημιούργησαν μεγάλων διαστάσεων τοιχογραφίες στις εγκαταστάσεις του Dr. Maya Angelou Community High School.
Οι Rabi και JR χρησιμοποίησαν στο έργο τους το αυτοβιογραφικό πεζογράφημα της Αγγέλου «I Know Why The Caged Bird Sings».
Ο Faith XLVII εμπνεύστηκε από τον φοίνικα, μοτίβο που απαντάται συχνά στην ποίησή της και στο κάτω μέρος του έργου του γράφει τη φράση της «We may encounter many defeats but we must not be defeated (ενδέχεται να συναντήσουμε πολλές ήττες, αλλά δεν πρέπει να ηττηθούμε)» . Στη δική του τοιχογραφία, ο Axel Void γράφει «We are all immigrants (Όλοι είμαστε μετανάστες)».
Στην τοιχογραφία «Kids For Peace», ο ZUCO γράφει «Stay In School» και «Respect Yourself».
Την πρωτοβουλία συντόνισε η με έδρα το Λος Άντζελες εταιρεία Branded Arts που δημιουργεί, κατά παραγγελία, καλλιτεχνικά περιβάλλοντα για εταιρείες όπως η NIKE, η Ray-Ban, η Toyota.
Το ελληνικό αναγνωστικό κοινό ήρθε σε επαφή με το έργο της Μάγια Αγγέλου μέσω των βιβλίων της «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί» και «Τα δυνατά πουλιά της επαγγελίας». Και τα δύο είχαν κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Πατάκη, το πρώτο το 1993 και το δεύτερο το 1995 και, σήμερα, είναι εξαντλημένα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι θα δούμε στα μεγάλα μουσεία, τα ιδρύματα, τις γκαλερί και τους χώρους τέχνης της πόλης
Μια διαδρομή που αλλάζει τα «φίλτρα» της καθημερινότητάς μας
Σώμα, ταυτότητα και τέχνη: Η Jenny Saville στη 61η Μπιενάλε
Δείτε τις σημαντικότερες εκθέσεις τέχνης του 2026 σε ΗΠΑ και Ελλάδα μέσα από τη σειρά Video Art News.
Η ιστορία του πιο διάσημου παρεξηγημένου πίνακα μοντέρνας τέχνης
Ο Νίκος Ποδιάς και η Αφροδίτη Λίτη παρουσιάζουν νέες ενότητες έργων σε διάλογο με την ιστορία, τη θάλασσα και τη μνήμη
Ποιος ήταν ο ζωγράφος που σφράγισε το κίνημα της ποπ αρτ και επαναπροσδιόρισε την τέχνη του 20ού αιώνα
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 11 Ιουνίου
Αν βρεθείτε φέτος το καλοκαίρι στη Ρώμη, μια έκθεση «must»
Περιλαμβάνει 38 κεραμικά, χάλκινα και μαρμάρινα έργα που δεν εξάγονται από τα Μουσεία της Ιταλίας
Μια ξεχωριστή έκθεση στην αίθουσα «Σπύρος Λούης» στην Πινακοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου
Η σιωπηλή δύναμη του χρώματος και το χρώμα ως τόπος μνήμης και στοχασμού
Τα έργα μαρτυρούν την αντοχή και την απήχηση του ελληνικού πολιτισμού μέχρι σήμερα
Επτά σύγχρονοι καλλιτέχνες συνομιλούν με ένα μνημείο του 17ου αιώνα
Ο Τιτσιάνο επιστρέφει στο προσκήνιο μέσα από διεθνείς εκθέσεις και τη διαχρονική δύναμη των έργων του
Η πλάγια υπογραφή του καλλιτέχνη που έζησε για 37 μόλις χρόνια επιλέχθηκε για ελάχιστους καμβάδες
Η γκαλερί διατηρεί ένα ζωντανό εκθεσιακό πρόγραμμα, με στόχο την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής τέχνης και τη συνεχή ανταλλαγή ιδεών στο διεθνές καλλιτεχνικό πεδίο.
O εικαστικός μας μιλά για το εντυπωσιακό έργο του και τον σπουδαίο χαράκτη Λάμπρο Ορφανό
Η ανακοίνωση του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
Πώς αποφάσισε να ανοίξει τη συλλογή της στο κοινό και τι θα δούμε στην έκθεση που οργανώνεται σε έξι ενότητες με τίτλο Marginalia
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.