- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Πρόσβαση άνευ ορίων στη Στέγη
Πρόγραμμα "Unlimited Access" με δράσεις για ανθρώπους με και χωρίς αναπηρία
Με αφορμή το Unlimited Festival που οργανώθηκε το 2012 στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας στο Λονδίνο και με πρωτοβουλία του British Council (UK), τέσσερις φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για να υλοποιήσουν ένα φιλόδοξο πρόγραμμα. Όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του, το Unlimited Access (Πρόσβαση άνευ ορίων) προσβλέπει στην ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών στην ανάθεση, τη δημιουργία και την προβολή παραστάσεων παραστατικών τεχνών που εμπλέκουν ανθρώπους με αναπηρία.
Σε αυτό δίκτυο συμμετέχουν ενεργά εκτός από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και το British Council (UK), το Vo’Arte (Πορτογαλία) και το Croatian Institute for Movement and Dance (Κροατία).
Το πρόγραμμα έχει δύο βασικούς στόχους:
• Να αναπτύξει υποδομές, μεθοδολογίες και πρακτικές που να άρουν τα εμπόδια τα οποία αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρία, είτε ως καλλιτέχνες είτε ως κοινό, και να υποστηρίξει τη συνεργασία και την κινητικότητα ομάδων και καλλιτεχνών.
• Να αναθεωρηθεί ο τρόπος αντιμετώπισης των καλλιτεχνών με αναπηρία από το χώρο του πολιτισμού. Προς την κατεύθυνση αυτή, το πρόγραμμα θα διερευνήσει όχι τόσο τα δικαιώματα των καλλιτεχνών αυτών όσο τη συχνά ανατρεπτική αξία των έργων που δημιουργούν, προσφέροντας μια μοναδική προοπτική και εμπειρία του κόσμου.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Στέγη, σε συνεργασία με το British Council και τους άλλους εταίρους, θα προτείνει μια εκτεταμένη σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εργαστηρίων σύγχρονου χορού, με την εμπλοκή ανθρώπων με αναπηρία και μη, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ένα μάλιστα από τα προγράμματα αυτά θα έχει ως στόχο τη σύσταση μιας μεικτής ομάδας που θα συνεργαστεί με νέους χορογράφους για την παραγωγή νέων έργων. Το Unlimited Access προβλέπει επίσης τη διεξαγωγή επιμέρους φεστιβάλ παραστατικών τεχνών ανά χώρα που θα καταλήξουν σε ένα διεθνές Φεστιβάλ το Φεβρουάριο του 2015.
Ιανουάριος 2014 - Φεβρουάριος 2015
Την Τετάρτη 11/12 η Στέγη σάς προσκαλεί σε μια ανοιχτή εκδήλωση με παρουσίαση του συνολικού προγράμματος και παράλληλα βιωματικά εργαστήρια με επίκεντρο το σύγχρονο χορό, ανοιχτά σε όλους.
11/12, 17:30, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, 210 9005800

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μιλήσαμε με την εικαστικό με αφορμή τη νέα της έκθεση στην Γκαλερί Contemporary Athens
Στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε ευρωπαϊκές χώρες, με διαφορετικό περιεχόμενο σε κάθε στάση
Ο γνωστός εικαστικός μας μίλησε για τη ζωή του, με αφορμή τη νέα ατομική έκθεσή του «Οροπέδια»
Ο δραματικότερος ζωγράφος του αμερικανικού ρεαλισμού, στην πλήρη ακμή του - Η ιστορία του εμβληματικού έργου
Μια εικονογράφος που τα σπάει
Αναδρομή στη ζωή και το έργο του κορυφαίου Γάλλου ζωγράφου
Τι θα δούμε στη Σκουφά, την Genesis, την Crux αλλά και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Προτείνει τη δημιουργία «απολύτως πιστού αντιγράφου»
Μιλήσαμε με τον γνωστό εικαστικό για την αλήθεια της τέχνης, το ήθος του δημιουργού και τη βιωμένη εμπειρία που αφήνει ίχνος στο έργο
Oι δημιουργίες κοσμούν πλέον την επίσημη κατοικία της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Το αριστούργημα του Γιοχάνες Βερμέερ θα φιλοξενηθεί προσωρινά στο Μουσείο Τέχνης Nakanoshima στην Οσάκα
Το έργο απεικονίζει έναν ηλικιωμένο, φαλακρό άνδρα με πλούσια γενειάδα και έντονο βλέμμα
Τα έργα προσφέρθηκαν από τη Μπαρμπαρά Ντοφέν Ντυτιύ, σύζυγο του εγγονού του
Όταν ο γύρω κόσμος αναφέρεται στους «νέους» αναφέρονται ακόμα σε εμάς;
Ατομικές ή συλλογικές, καλλιτέχνες που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ή μή, σε μεγάλα μουσεία και ιδρύματα ή σε μικρότερους χώρους, δείτε τις εκθέσεις που θα θυμόμαστε
Ένας οδηγός για τις εκθέσεις που αξίζει να δεις σε μουσεία, γκαλερί, ιδρύματα και χώρους τέχνης
Τι είδαμε στη μεγάλη αναδρομική έκθεση του σπουδαίου καλλιτέχνη στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων
Ένα σπίτι του αθηναϊκού Μεσοπολέμου μετατρέπεται σε εφαλτήριο πολιτισμού
Πρόσωπα, σώματα και μορφές, συνθέσεις και γεωμετρικές φόρμες, φυτά και ζώα γίνονται εφαλτήρια της αιώνιας αναζήτησης του ανθρώπινου ψυχισμού
Από το μεγάλο πρότζεκτ στο Γουλανδρή μέχρι την αναδρομική του Σπύρου Πώρου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.