- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Βόλτα στις χριστουγεννιάτικες γκαλερί. Γιατί είτε σε φάση μοναξιάς, είτε σε φάση παρέα, παντού η Αθήνα τέτοιες μέρες χαρίζει εικόνες και τέχνη πολυποίκιλης ομορφιάς. Μικρός οδηγός, επομένως, για να βγείτε στα καλύτερα εικαστικά των ημερών, τρία, δυο, ένα, ακολούθησε.
Στην Γκαλερί Σκουφά, στο Κολωνάκι, μια all star αρμάδα από 50 καλλιτέχνες ειδικού ζωγραφικού βάρους και συναισθήματος μεγατόνων, εμπνέονται από την εποχή. Γιατί τα Χριστούγεννα, πάνω από όλα είναι συναίσθημα. Κυριτσόπουλος, Μαντζαβίνος, Χαδούλης, Χάρος, Τζινούδης, Κοντέλλης, σε καλούν να δεις τις δικές τους εκδοχές στο θέμα Χριστουγεννιάτικη Ιστορία. Έως και τις 12/1.
Πινακοθήκη Βογιατζόγλου, Νέα Ιωνία, αποκέντρωση οέο, γιατί δεν είναι μόνο το αθηναϊκό downtown που σπαρταράει, είναι και οι τρεις συλλέκτες, Βογιαζόγλου, Φέλιος και Χριστοφής, που παρουσιάζουν 70 από τα καμάρια τους, χωρίς ανταγωνισμό, χωρίς κομπασμούς, μόνο αγάπη και ισχύς εν τη ζωγραφική ενώσει: «Τρεις συλλέκτες - τρεις εποχές» θα πει πως από Κεσανλή, Ρόρη, Παύλο, Μπιτσάκη, Σελιμά, Σακαγιάν, Γαΐτη, Ακριθάκη, και άλλους τόσους σε τρελό χρονικό random play, θα απολαύσεις ένα πανόραμα ελληνικής μεταπολεμικής ζωγραφικής.
Αχ, Ρεβέκκα! Στην γκαλερί Καμχή, στο Μεταξουργείο, συναισθήματα, φιγούρες και όνειρα, εφιάλτες με μάτια που κοιτούν και πρόσωπα που κάτι θέλουν να σου εξομολογηθούν, καθηλώνουν. Ζωγραφική και φωτογραφία όπου παίζουν υπογραφές παγκόσμιας κλάσης: Ρίτα Άκερμαν, Νομπουγιόζι Αράκι, Ναν Γκόλντιν, κι από «ελληνάκια» οι πολυαγαπημένοι Μωρίς Γκανής και Μανταλίνα Ψωμά. Εντάξει, έχεις χρόνο ως και τις 28 Φεβρουαρίου, αλλά το ξαναλέω: κάτι τέτοιες μέρες, ειδικά για τους μοναχικούς, οι γκαλερί και οι βόλτες εντός τους είναι το καλύτερο αντικαταθλιπτικό για τη μοναξιά και τις μαυρίλες!
Γλυφάδα, στην Blender, για τις ζωγραφιές του Γεράσιμου (Μεμά) Τουλιάτου, που, όταν ζούσε και μεγαλουργούσε, τα τεράστια έργα του κοσμούσαν τις εισόδους των κινηματογράφων. Αλέν Ντελόν και Μπρους Γουίλις, «Το χάραμα» του Μπίστικα, κι άλλα πόσα κινηματογραφικά ενσταντανέ, όπως τα επιμελήθηκαν οι κόρες του, θα τα βρεις χάρτινα και γιγάντια στον όγκο, να σε ξαναγυρνούν σε κάποια παλιά Χριστούγεννα στη Σταδίου, που έψαχνε να βρει πού παίζει η «Μελωδία της ευτυχίας».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μιλήσαμε με την εικαστικό με αφορμή τη νέα της έκθεση στην Γκαλερί Contemporary Athens
Στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε ευρωπαϊκές χώρες, με διαφορετικό περιεχόμενο σε κάθε στάση
Ο γνωστός εικαστικός μας μίλησε για τη ζωή του, με αφορμή τη νέα ατομική έκθεσή του «Οροπέδια»
Ο δραματικότερος ζωγράφος του αμερικανικού ρεαλισμού, στην πλήρη ακμή του - Η ιστορία του εμβληματικού έργου
Μια εικονογράφος που τα σπάει
Αναδρομή στη ζωή και το έργο του κορυφαίου Γάλλου ζωγράφου
Τι θα δούμε στη Σκουφά, την Genesis, την Crux αλλά και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Προτείνει τη δημιουργία «απολύτως πιστού αντιγράφου»
Μιλήσαμε με τον γνωστό εικαστικό για την αλήθεια της τέχνης, το ήθος του δημιουργού και τη βιωμένη εμπειρία που αφήνει ίχνος στο έργο
Oι δημιουργίες κοσμούν πλέον την επίσημη κατοικία της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Το αριστούργημα του Γιοχάνες Βερμέερ θα φιλοξενηθεί προσωρινά στο Μουσείο Τέχνης Nakanoshima στην Οσάκα
Το έργο απεικονίζει έναν ηλικιωμένο, φαλακρό άνδρα με πλούσια γενειάδα και έντονο βλέμμα
Τα έργα προσφέρθηκαν από τη Μπαρμπαρά Ντοφέν Ντυτιύ, σύζυγο του εγγονού του
Όταν ο γύρω κόσμος αναφέρεται στους «νέους» αναφέρονται ακόμα σε εμάς;
Ατομικές ή συλλογικές, καλλιτέχνες που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ή μή, σε μεγάλα μουσεία και ιδρύματα ή σε μικρότερους χώρους, δείτε τις εκθέσεις που θα θυμόμαστε
Ένας οδηγός για τις εκθέσεις που αξίζει να δεις σε μουσεία, γκαλερί, ιδρύματα και χώρους τέχνης
Τι είδαμε στη μεγάλη αναδρομική έκθεση του σπουδαίου καλλιτέχνη στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων
Ένα σπίτι του αθηναϊκού Μεσοπολέμου μετατρέπεται σε εφαλτήριο πολιτισμού
Πρόσωπα, σώματα και μορφές, συνθέσεις και γεωμετρικές φόρμες, φυτά και ζώα γίνονται εφαλτήρια της αιώνιας αναζήτησης του ανθρώπινου ψυχισμού
Από το μεγάλο πρότζεκτ στο Γουλανδρή μέχρι την αναδρομική του Σπύρου Πώρου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.