Εικαστικα

Ρωμαίος αγάπησε Ιουλιέττα

Μπορεί η ιστορία τους να μην είχε happy end

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
ΤΕΥΧΟΣ 429
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
37537-84363.jpg

Μπορεί η ιστορία τους να μην είχε happy end, το μπαλέτο όμως «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» σε μουσική Σεργκέι Προκόφιεφ και χορογραφία Ρενάτο Τζανέλλα που ανεβαίνει από την ΕΛΣ στο Μέγαρο Μουσικής είναι μια ευτυχισμένη στιγμή για το χορό. Πέρυσι την άνοιξη καταχειροκροτήθηκε το συγκεκριμένο μπαλέτο, και νομίζουμε πως ήταν από τις καλύτερες κινήσεις της Εθνική Λυρικής Σκηνής να το ανεβάσει και πάλι για όσους το έχασαν. Με τα κοστούμια της Σήλιας Κριθαριώτη να κάνουν τη διαφορά, δίνοντας στίγμα εποχής μέσα από μοντέρνα ματιά, και το χορογράφο –ενθουσιασμένο ίσως και από το γεγονός πως ο έρωτας των δύο παιδιών άνθισε (και πέθανε) στη γενέθλια πατρίδα του Βερόνα– να στήνει μια εμπνευσμένη χορογραφία που ανατρέπει πολλές φορές τη φόρμα του κλασικού μπαλέτου.

«Είναι τόσο ισχυρός ο έρωτας ώστε να οδηγήσει δύο νέους σε πράξεις τέτοιας απόγνωσης προκειμένου να υπερασπιστούν ό,τι έχουν πιο σημαντικό; Πιστεύω πως ναι!» λέει ο Ρενάτο Τζανέλλα και στέλνει στη σκηνή τα ζευγάρια Ευρυδίκη Ισαακίδου - Ντανίλο Ζέκα (5, 7/4) και Μαρία Κουσουνή - Βαγγέλη Μπίκο (6/4) να χορέψουν τους ομώνυμους ρόλους μέχρι το τέλος –άλλη μια ανατροπή–, καθώς ξεψυχούν μαζί. Την Ορχήστρα της ΕΛΣ διευθύνει ο αρχιμουσικός Λουκάς Καρυτινός. Με την Ορχήστρα και το Corps de ballet της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Info: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 5, 6, 7/4, 20.00. € 15, 30, 40, 60. Από τα ταμεία του ΜΜΑ και του Θεάτρου Ολύμπια. Τηλ. αγορά εισιτηρίων:  210 7282.333

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ