- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Bebabebo zine στέλνει ραδιοσήματα στον αθηναϊκό ουρανό
To alien περιοδικό - φετίχ γιορτάζει το νέο του τεύχος με έκθεση και «Paranoia Paradise» πάρτι μέχρι όσο πάει
Το Σαββατόβραδο της 10ης Ιουνίου δεν θα είναι σαν όλα τα άλλα. Δεν θα βαρεθείς, δεν θα θες να πας για ύπνο. Χαλάρωσε και απόλαυσε το launch πάρτι του Bebabebo. All night long! «I have come here to chew bubblegum and kick ass… and I’m all out of bubblegum»: το δανεικό τσιτάτο από την κλασική ταινία του Κάρπεντερ και το εικαστικό της σελίδας εννέα με το μοτίβο του «They Live» δίνουν τον τόνο ενός τεύχους που πολεμά την μπαναλιτέ βγάζοντας εικαστικά κουνέλια από το καπέλο. Bebabebo zine, τεύχος όγδοο –θα κάνει τον κόσμο να τρέχει στη Σοφοκλέους για να μάθει τι είναι αυτό.

Όσες φορές και αν διαβάσουμε το top class περιοδικάκι, δεν είναι ποτέ αρκετές. Τουλάχιστον καλόγουστο, αναμφίβολα αλλοπαρμένο, το Bebabebo κάνει την κοινοτοπία στόχο για βελάκια αντιπροτείνοντας κάτι δικό του, γεμάτο ενθουσιασμό και συναίσθημα. Δημιούργημα της Μαρίνας Βελησιώτη, εικαστικού με έφεση στο ποπ αλλόκοτο η οποία παράλληλα καταγίνεται ως ιδρύτρια, εκδότρια, διευθύντρια, ερευνήτρια, σχεδιάστρια, καλλιτεχνική διευθύντρια, συντάκτρια, συχνά διανομέας και πάντοτε «γκουρού και παράξενο άτομο» του fanzine, το Bebabebo φτιάχνεται και ενασχολείται με: «σίριαλ κίλερ, περίεργους τύπους, νέους νευρωτικούς τηλεορασάκηδες, σατανικούς και ευγενικούς νεκροθάφτες, φυσικούς κοκκινομάλληδες με μαύρες φακίδες, ζευγάρια από το μακρινό διάστημα».

photo © Αθηνά Λιάσκου, SOUL magazine
Το συλλεκτικό νέο τεύχος γιορτάζει την κυκλοφορία των 150 αριθμημένων αντιτύπων του το Σάββατο 10 Ιουνίου, με έκθεση και Paranoia Paradise πάρτι στη στοά του Κasseta records, στο νούμερο 5 της οδού Σοφοκλέους, απέναντι από το παλιό Χρηματιστήριο. Θα φιλοξενηθούν έργα των καλλιτεχνών που συνεισέφεραν (Stella Atzemi, Ioanna Hatzipanigyri, Lakis & Aris Ionas / The Callas, Aimilia Liontou, Maria Markou, Xanthi Skarla, George Tourlas, Marina Velisioti), ενώ τα d.j. set θα πιλοτάρουν οι Metal disco ( Kŷ + Jacques Yves Cousteau) και η She Came From Outer Space. Εκεί θα είμαστε, ready for take off.

Επισκεφθείτε την έκθεση του Bebabebo, διώξτε τις έγνοιες σας χορεύοντας, συναθροιστείτε με τους weirdos που αγαπούν το περιοδικό, ξεφυλλίστε το ολόφρεσκο τεύχος και χαρίστε μια συνδρομή στον αναμφίβολα εκλεπτυσμένο, φανζινοφιλικό εαυτό σας.
Tο Bebabebo στο Facebook
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο καλλιτέχνης φέρεται να πραγματοποιεί πλέον ιδιωτικές πωλήσεις σε επιλεγμένους συλλέκτες
Η μεγάλη αναδρομική έκθεση «Μια γραμμή κύμα» αποκαλύπτει τον ποιητικό κόσμο του ζωγράφου
Από το μεγάλο αφιέρωμα στον Στίβεν Αντωνάκος και τη μεγάλη έκθεση «Είσαι ό,τι φοράς» στο Μουσείο Μπενάκη μέχρι την ατομική έκθεση του Μιχάλη Κιούση στην Γκαλερί Άλμα
Ταξίδι στον πόνο, τον έρωτα και τη δημιουργικότητά της μέσα από μια βιωματική έκθεση
130 χρόνια ζωγραφικής, από τον ιμπρεσιονισμό έως την ποπ αρτ
Ο Σταύρος Δίτσιος δεν ζωγραφίζει τοπία. Και καλά κάνει.
Η έκθεση με τον τίτλο«Stephen Antonakos: Υστερόγραφα Χρόνου και Χώρου» εγκαινιάζεται στις 18 Μαρτίου- το εξώφυλλο του καλλιτέχνη στην Athens Voice το 2008
Ένας νέος εικαστικός χώρος στην πλατεία Μαβίλη φιλοξενεί ταλέντα και ιδέες που σπαρταράνε
Από την πρώτη μεγάλη φωτογραφική έκθεση του Γιώργου Λάνθιμου μέχρι τη σύμπραξη έξι γκαλερί σε ένα μεγάλο πρότζεκτ
Πίνακες, γιγαντοοθόνες, VR γυαλιά. H διαδραστική έκθεση του Βίνσεντ Βαν Γκογκ στο Ολυμπιακό κέντρο Γουδί, τα είχε όλα
Τα σπουδαία έργα μίας σπάνιας καλλιτεχνικής προσωπικότητας
Οι ημερομηνίες, οι χώροι και οι σταθμοί της μεγάλης εικαστικής γιορτής στην «πόλη που αλλάζει»
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη εγκαινιάζει την έκθεση «The end- Μια σπουδή στο άπειρο», σε επιμέλεια του Χριστόφορου Μαρίνου
Από το Καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείου μέχρι την Kourd, τη Roma Gallery και το Αγγέλων Βήμα
Μια έκθεση ζωγραφικής με τον άνθρωπο στον πυρήνα της, στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
Η κόρη του μεγάλου καλλιτέχνη αποκαλύπτει το πιο επίμονο σύμβολο στο έργο του πατέρα της
Δέκα ξένες ζωγράφοι που ζουν και δημιουργούν στο νησί συναντιούνται στη Lumiere Gallery σε μια έκθεση αφιερωμένη στη δύναμη του χρώματος και της ταυτότητας.
Ο επιμελητής μιλά για τον εικαστικό και την έκθεση στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη
Από το μεγάλο αφιέρωμα στην Έξοδο του Μεσολογγίου μέχρι τις πέτρινες κατασκευές του Τάκη Καβαλλιεράτου
«Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας συνάντησα «το Κυκλαδικό» και, για πρώτη φορά, έκλαψα δημόσια. Σε όσους με ρώτησαν γιατί κλαίω, απάντησα: βρήκα τον δρόμο για το σπίτι»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.