Εικαστικα

Η «Μπλε παλέτα» της Λίτσας Κασούμη

Η νέα έκθεση της ζωγράφου παρουσιάζεται στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
355970-737742.jpg

Η Λίτσα Κασούμη παρουσιάζει τη νέα της δουλειά «Μπλε παλέτα» στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Στα 56 έργα που παρουσιάζει η ζωγράφος στη δωδέκατη ατομική της έκθεση, το μπλε χρώμα κυριαρχεί με όλες του τις αποχρώσεις και παρέα με άλλα χρώματα μας ταξιδεύει σε αγαπημένες στιγμές δημιουργίας, που αφορούν τον άνθρωπο, το ταξίδι, τη θάλασσα.

Λίτσα Κασούμη, Μπλε παλέτα - «Το καραβάκι με τα λαμπιόνια»

«Με ακολουθεί χρόνια τώρα το Μπλε... Από τα πρώτα χρόνια...  Κυριαρχούσε σε όλους τους τόνους – ήταν εκεί σαν σημείο εκκίνησης για εμένα. Με το ψυχρό του! Με το θερμό του! Για να με κάνει να ηρεμώ... Αλλά και να τολμάω για να δημιουργώ. Τίποτα δεν ξεκινάει από τη δική μου παλέτα αν δεν υπάρχει το μπλε στην έμπνευσή μου. Το συνδέω με αναμνήσεις, πρόσωπα, πράγματα, τοπία, ταξίδια, αρώματα, επιθυμίες, έρωτα. Σαν να μου ανοίγει ένα παράθυρο στα συναισθήματα ! Δεν είναι μόνο ο Ουρανός και η Θάλασσα... Το μπλε είναι το φόντο της ψυχής μου» θα πει η Λίτσα Κασούμη.

Λίτσα Κασούμη, Μπλε παλέτα - «Πόρος (Νεώριο)»

Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις Ημέρες Θάλασσας. Την έκθεση συνοδεύει συλλεκτικό λεύκωμα με τα έργα από την «Μπλε Παλέτα» καθώς και ανθολόγιο κειμένων - ποιημάτων της Λίτσας Κασούμη, για τη θάλασσα, τον άνθρωπο, το ταξίδι, με τίτλο «Παράθυρο στην θάλασσα». Τα έσοδα από τη διάθεση του λευκώματος θα ενισχύσουν τους σκοπούς της Κοινωφελούς Οργάνωσης «Κιβωτός Του Κόσμου».

Λίτσα Κασούμη, Μπλε παλέτα - «Με ρυθμό»

Η ζωγράφος Λίτσα Κασούμη

Πληροφορίες στο Guide της Athens Voice

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ