- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
«Η Σφαγή των Νηπίων» του Ippolito Scarsella ζωντανεύει σε 3D Printing
Ένα εκπληκτικό video τέχνης και τεχνολογίας
Ο Mat Collishaw, γεννημένος το 1966, είναι ένας βρετανός καλλιτέχνης που ανήκει στη γενιά των YBA (Young British Artist) που ξεπήδησαν από το κολέγιο Goldsmith στα τέλη της δεκαετίας του ’80.
Ο Collishaw είχε λάβει μέρος στην θρυλική έκθεση Freeze που έγινε τον Ιούλιο του 1988 σε ένα άδειο κτήριο του Λιμεναρχείου του Λονδίνου στην προβλήτα του Surrey και είχε την υπογραφή και την καλλιτεχνική επίβλεψη του Damien Hirst.
Σήμερα, έργα του Collishaw υπάρχουν σε πολλές δημόσιες συλλογές όπως του Κέντρου Georges Pompidou στο Παρίσι, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Σαν Ντιέγκο, στην Tate του Λονδίνου και αλλού.

Η Factum Arte, με τη σειρά της, είναι μία εταιρία με έδρα στη Μαδρίτη, στο Μιλάνο και στο Λονδίνο που ερευνά και πειραματίζεται επάνω στη σχέση νέων τεχνολογιών με τη δημιουργική ικανότητα και το καλλιτεχνικό έργο, δημιουργώντας έργα σύγχρονης τέχνης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εκπληκτικά αποτελέσματα.
Η συνεργασία του Mat Collishaw με την Factum Arte το 2014, είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός zoetrope (το «ζωοτρόπιο» είναι μία συσκευή στην οποία βασίστηκε η μετέπειτα κινηματογραφική μηχανή προβολής και δημιουργεί την ψευδαίσθηση της κίνησης καθώς πολλές εικόνες εναλλάσσονται με ταχύτητα μπροστά στο θεατή).
«Η σφαγή των νηπίων από τον βασιλιά Ηρώδη» του Ippolito Scarsella.
Το έργο έχει τον τίτλο "All things Fall" και βασίζεται στον πίνακα «Η σφαγή των νηπίων από τον βασιλιά Ηρώδη» του Ιταλού ζωγράφου των αρχών του 17ου αιώνα, Ippolito Scarsella. Ο Sebastian Burdon συνεργάστηκε στο 3D modeling και στο animation. Οι φιγούρες των γλυπτών δημιουργήθηκαν με 3D printing και «πολλαπλασιάστηκαν» επάνω σε ένα καρουζέλ με τέτοια σειρά ώστε να καταγράφεται η κίνησή τους. Μία σειρά στατικών μικρών γλυπτών τα οποία, μόλις αρχίζει να περιστρέφεται το έργο, ζωντανεύουν τη βίαιη φρενίτιδα του γεγονότος, το μεγαλείο και τη φρίκη σε ένα μοντέρνο έργο μικρογλυπτικής.

Το "All things Fall" χρειάστηκε 6 μήνες για να κατασκευαστεί και χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από 350 κομμάτια: φιγούρες και στοιχεία περιβαλλοντικά και αρχιτεκτονικής. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι αλουμίνιο, φώτα LED, μηχανική κίνηση, γύψος, ρητίνη και ατσάλι.
Πρώτη του παρουσίαση έγινε το 2015 στην ατομική έκθεση "Black Mirror" του Mat Collishaw στην Galleria Borghese στη Ρώμη.
Το video δείχνει την πραγματική διάσταση του έργου, τη σύλληψη, τη δεξιοτεχνία αλλά και την τέχνη του να χρησιμοποιείς την τεχνολογία σαν καλλιτέχνης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Κ. ΒΗΤΑ μιλά για τον χρόνο, τη ζωγραφική και τη νέα του έκθεση
Το έργο του καλλιτέχνη εκτίθεται για πρώτη φορά σε εξωτερικό χώρο
Το σπίτι ως συνθήκη προσωρινότητας και τόπο μεταμόρφωσης
Το «Πορτρέτο του κόμη-δούκα του Ολιβάρες» χρονολογείται περίπου στο 1626
Στην Παλαιά Βουλή, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο ξετυλίγει τα 110 χρόνια που γέννησαν τη σύγχρονη πρωτεύουσα
Ο Θανάσης Χονδρός, η Αλεξάνδρα Κατσιάνη, η θεωρία «1 + 1 = 1» και ένας αποχαιρετισμός
Ο Έλληνας street artist τιμά την αεροδιαστημική κληρονομιά της πόλης του Τέξας
Η Upper Ankyle παρουσιάζει μια ομαδική έκθεση για τη μνήμη, τη μετάβαση και τον ασταθή χρόνο του παρόντος
Η τέχνη βγαίνει από τα όρια μιας γκαλερί και κυκλοφορεί μέσα στην πόλη
«Κάθε αντικείμενο που δημιουργεί κάποιος έχει διττή χρηστικότητα: στην καθημερινότητα και στην ψυχή»
Η Φθινοπωρινή Δημοπρασία Νεοελληνικής Τέχνης της VERGOS Auctions πραγματοποιείται την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στις 18:00
Η μεγάλη, εντυπωσιακή και μαζί ποιητική έκθεση παρουσιάζεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
Δέκα χρόνια μετά την πρώτη του έκθεση στην γκαλερί Δυο Χωριά, ο κορυφαίος Έλληνας εικαστικός επιστρέφει με τη δεύτερη ατομική του έκθεση «Βαθιά δραματική τέχνη» για να μας παρουσιάσει τον κόσμο του.
Ο δημοφιλής καλλιτέχνης παρουσιάζει την έκθεση «Μόνο η ακτογραμμή μένει» στο πλαίσιο των 61ων Δημητρίων
Η Σοφία Αθανασούλια και η Ελένη Παλόγου διερευνούν τα όρια ανάμεσα στο σώμα, την τεχνολογία και το περιβάλλον
Η έκθεση στη Roma Gallery, που αποτελεί κάτι σαν αναδρομή στην πρόσφατη δουλειά του, συγκεντρώνει ζωγραφικά έργα από τρεις σειρές έργων του Issachar
Η ηχητική εγκατάσταση του Γάλλου καλλιτέχνη, που μετατρέπει το νερό σε μουσική, εκτίθεται για πρώτη φορά σε εξωτερικό χώρο, εγκαινιάζοντας το Onassis Mandra
Περισσότερα από 60 έργα παρουσιάζονται σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη
Ενισχύει τέσσερα μουσεία προωθώντας την ελληνική δημιουργία και τη διεθνή πολιτιστική συνεργασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.