Εικαστικα

«Σώμα/Οθόνη: Γυναικείες Ταυτότητες και Νέα Μέσα»

Εγκαίνια την Παρασκευή στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων…

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
25288-58946.jpg

Την Παρασκευή 31 Αυγούστου είναι η δεύτερη πανσέληνοε του Αυγούστου. Ας πούμε πώς βρίσκεσαι στα Χανιά. Ξέρουμε πολύ καλά τι θα κάνεις περιμένοντας να γεμίσει το φεγγάρι…

Στις 20.30 το βράδυ στην αυλή της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων εγκαινιάζεται μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση με τίτλο «ΣΩΜΑ/ΟΘΟΝΗ: Γυναικείες ταυτότητες και νέα μέσα». 9 καλλιτέχνιδες από τα Χανιά (Στέλλα Ατζέμη, Μαρίκα Κωνσταντινίδου, Ελένη Μπαγάκη, Αικατερίνη Ντινοπούλου, Αλίκη Χιωτάκη, Ευαγγελία Χρηστάκου, Myrina Tunberg) υπό την επιμέλεια της εικαστικού Μαρίκας Κωνσταντινίδου, εξετάζουν την οθόνη ως μέσο μεσολάβησης. Και διερευνούν την πολύπλοκη σ΄χεση του σώματος με την οθόνη μέσα από προβολές βίντεο, ηχητικές εγκαταστάσεις, εννοιολογικά έργα, ψηφιακή τέχνη, μπλογκ, αλλά και εγκαταστάσεις βίντεο.

Τα έργα τους θα εκτίθενται στον υπόγειο χώρο της Πινακοθήκης και τη βραδιά των εγκαινίων θα παρουσιαστεί στο κήπο της Πινακοθήκης η performance της Mary στις 20.30 και στη συνέχεια στις 21.00 η διαδραστική ζωντανή εγκατάσταση βίντεο και ήχου ‘Breathing Space’ (Χορογράφος, Ερμηνεύτρια & Καλλιτέχνης Διαδραστικού Βίντεο: Αικατερίνη Ντινοπούλου, Καλλιτέχνης Ψηφιακής Μουσικής & Ηχοτοπίων: Μαρία Παπαδομανωλάκη aka Dalot).

Η έκθεση θα διαρκέσει μια εβδομάδα (από 31-08 έως 07-09-2012).

* Φωτό: Ελένη Μπαγάκη - Untitled I - (Random series, found picture, 2012)

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ