Εικαστικα

Ο Φάνης Παρασκευουδάκης σχεδίασε το εξώφυλλό μας

Ο γνωστός καλλιτέχνης μας ζωγραφίζει την Αθήνα και μιλάει στην A.V.

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
127897-288103.jpg

Πώς και πότε αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη ζωγραφική;

Όταν ήμουν πολύ μικρός νόμιζα ότι θα γίνω μουσικός. Δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα γιατί ακριβώς έγινα ζωγράφος, ήταν πιστεύω και λίγο τυχαίο. Πάντως πάντα ζωγράφιζα.

Θυμάστε το πρώτο σας έργο;

Νομίζω ότι θυμάμαι όλα μου τα έργα. Θυμάμαι ακόμη και τις πρώτες μου παιδικές ζωγραφιές και ποσό πολύ ήθελα να καταφέρω να ζωγραφίσω αυτό που ήθελα. Δεν τα κατάφερνα.

image

image

Από πού αντλείτε έμπνευση για όσα σχεδιάζετε;

Συνήθως αυτό που δίνει όρεξη για δημιουργία πλέον είναι έργα που ζηλεύω απο καλλιτέχνες που αγαπώ. Πιστευω ότι είμαι κλέφτης και όχι απλά αντιγραφέας των πραγμάτων που μου αρέσουν. Η τέχνη το ένα πόδι το έχει στην παράδοση και το άλλο στην αντίληψη του δημιουργού.

Το πιο περίεργο υλικό που έχετε χρησιμοποιήσει σε έργο;

Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν περίεργα υλικά στην Τέχνη.Αυτό τον καιρό φτιάχνω κάποια μικρά γλυπτά απο σιλικόνη και φυσική τρίχα.

image

image

Σε ποια γειτονιά της Αθήνας ζείτε και ποια είναι τα τρία πράγματα που αγαπάτε σε αυτήν;

Ζω στο κέντρο, στην πλατεία Αμερικής. Αγαπώ το γεγονός ότι είναι μια πολύ ζωντανή γειτονιά η οποία δεν σε αφήνει να βαρεθείς σχεδόν ποτέ. Αγαπώ το ότι όταν χρειαστώ το οτιδήποτε μπορώ να το βρω δίπλα μου, και τέλος, ότι είμαι κοντά στα πάντα και τους φίλους μου.

image

Πείτε μας δυο λόγια για το έργο που φιλοξενήσαμε στο εξώφυλλο της Athens Voice.

Το ξενοδοχείο «Sans rival» είναι ένα εξαιρετικό κτήριο, ακόμα και έτσι όπως είναι τώρα. Δεν ξέρω αν θα το προτιμούσα ανακαινισμένο. Καμιά φορά αυτά τα κτήρια χάνουν ένα κομμάτι από την γοητεία τους όταν τα ανακαινίζουν. Για το έργο θα προτιμούσα να μην μιλήσω, γιατί δεν νομίζω ότι είναι πρέπον να μιλάει κάποιος για το έργο του.

image

image

image

image

image


Ο Φάνης Παρασκευουδάκης γεννήθηκε το 1981 στα Χανιά. Αποφοίτησε αριστούχος από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή τον Χρόνη Μπότσογλου. Έχει κάνει τρεις ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα και Κύπρο. Ζει στην Αθήνα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ