Εικαστικα

Ηρώ Νικολοπούλου: Δωμάτια - Ένοικοι – Αινίγματα

Αν ο δρόμος σου σε βγάλει στη Σύρο κατά την περίοδο των γιορτών, μην παραλείψεις να περάσεις

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
11121-35520.gif

Αν ο δρόμος σου σε βγάλει στη Σύρο κατά την περίοδο των γιορτών, μην παραλείψεις να περάσεις από την αίθουσα Τέχνης Ερμούπολη για να δεις την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ηρώς Νικολοπούλου, με τίτλο «δωμάτια - ένοικοι – αινίγματα».

Η Ηρώ Νικολοπούλου αποφάσισε, στη συγκεκριμένη ενότητα έργων, να επικεντρωθεί στην παιδική ηλικία και στην παραβιασμένη και καταπιεσμένη παιδικότητα. Η σοβαρότητα, η αυστηρότητα, αλλά συχνά και ένα γλυκόπικρο μειδίαμα ενσαρκώνονται στα έργα της, ενώ ο ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιεί το φως, μετατρέπει την ανθρώπινη μορφή σε ημιδιάφανο είδωλο. Είδωλα τα οποία εγκλωβίζονται σε κλειστοφοβικούς χώρους, αντανακλώντας τον εγκλωβισμό που τα ίδια έχουν υποστεί και προκαλώντας ταυτόχρονα μια επιθυμία απόδρασης.

Μη φοβηθείς την πειραματική διάθεση και τη διαισθητική προσέγγιση της ζωγράφου: αυτά τα στοιχεία είναι που κάνουν το έργο της πρωτότυπο, ενδοσκοπικό και αυθεντικό και αυτά είναι που θα σε κερδίσουν!

Info

Από 20/12 έως 7-1-2011, αίθουσα Τέχνης «Ερμούπολη» (Δημαρχιακό μέγαρο,πλατεία Μιαούλη Ερμούπολης, Σύρος), Εγκαίνια: Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου και ώρα 20:30. Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά 11:00 -13:30 και 17:30 -20:30.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ