Design & Αρχιτεκτονικη

Πώς θα ανανεώσεις εύκολα το σπίτι σου

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
ΤΕΥΧΟΣ 850
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανανέωση σπιτιού

Πώς θα ανανεώσεις εύκολα και γρήγορα κάθε δωμάτιο του σπιτιού 

Το σπίτι μας είναι πολλά παραπάνω από ένας χώρος. Είναι το μέρος όπου περνάμε τις περισσότερες ώρες μας, είναι εδώ που μπορούμε να είμαστε ελεύθερα ο εαυτός μας. Είναι σημαντικό να συμβαδίζει με το προσωπικό μας στιλ, αλλά και να παίρνει από πάνω μας την ένταση της μέρας. Για να το πετύχουμε αυτό, δεν είναι ανάγκη να ξοδέψουμε μία μικρή περιουσία. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη φαντασία.

Σαλόνι

Σαλόνι


Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να ανανεώσεις το σαλόνι σου είναι να αλλάξεις τη διάταξη των επίπλων. Μετακίνησε τον καναπέ στην άλλη πλευρά, βάλε την πολυθρόνα στη γωνία και άλλαξε θέση στο φωτιστικό του δαπέδου. Έτσι, έχεις ήδη μεταμορφώσει ολόκληρο το δωμάτιο, χωρίς κανένα απολύτως έξοδο. Από εκεί και πέρα μένουν μόνο οι μικρές πινελιές: άλλαξε το χρώμα στις κουρτίνες σου (επίλεξε λευκές αν το σαλόνι είναι πολύ «φορτωμένο» και χρωματιστές αν είναι minimal), τοποθέτησε εσωτερικά φυτά στις γωνίες, και προτίμησε πολλά φωτιστικά με απαλό φως, αντί για ένα κεντρικό με δυνατό φως, ώστε να δημιουργήσεις μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα. Μπορείς ακόμη να φτιάξεις ένα gallery wall, δηλαδή έναν τοίχο γεμάτο με φωτογραφίες ή πίνακες. Στο internet θα βρεις πολλές οδηγίες για το πώς να το πετύχεις.

Υπνοδωμάτιο

Υπνοδωμάτιο

Αυτό το δωμάτιο είναι η πρώτη εικόνα που βλέπεις κάθε πρωί, και η τελευταία πριν κοιμηθείς. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να είναι χαλαρωτικό, χωρίς πολλή «πληροφορία» για να σε βοηθάει να ηρεμήσεις. Εδώ το χρώμα είναι σημαντικό. Βάψε έναν τοίχο σε μία απόχρωση του μπλε ή του πράσινου ή επίλεξε μία ταπετσαρία στις ίδιες αποχρώσεις. Αν δεν θες να βάψεις έναν ολόκληρο τοίχο, μπορείς απλά να βάψεις το κομοδίνο σου. Επίσης οι καινούργιες παπλωματοθήκες και τα αναπαυτικά μαξιλάρια θα μεταμορφώσουν το δωμάτιο αυτό από τη μια στιγμή στην άλλη.

Κουζίνα

Κουζίνα IKEA

Αν ένα δωμάτιο αξίζει μία γερή ανακαίνιση, τότε χωρίς αμφιβολία αυτό είναι η κουζίνα. Είναι το δωμάτιο του σπιτιού που περνάμε την περισσότερη ώρα με την οικογένειά μας, που εκφράζουμε τη δημιουργικότητά μας και ερχόμαστε πιο κοντά. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τις οικογένειάς μας και να εκπέμπει την προσωπικότητά μας. Σε αυτό μπορεί να μας βοηθήσει η ΙΚΕΑ με τις εντυπωσιακές κουζίνες της σε μοντέρνο ή κλασικό στιλ. Πρόκειται για σχέδια εξαιρετικά οικονομικά με μεγάλη αντοχή στον χρόνο (σ.σ. οι κουζίνες και οι πάγκοι εργασίας ΙΚΕΑ συνοδεύονται με 25 χρόνια δωρεάν εγγύηση). Επιπλέον, εάν χρειάζεσαι συμβουλές για να σχεδιάσεις την κουζίνα των ονείρων σου, οι εξειδικευμένοι σχεδιαστές της ΙΚΕΑ σε περιμένουν στο κατάστημα για να σε εξυπηρετήσουν δωρεάν. Κλείσε σήμερα ένα ραντεβού online και δημιούργησε την τέλεια κουζίνα για εσένα.

Μπάνιο

Μπάνιο

Κρέμασε πίνακες, τοποθέτησε κεριά, γέμισε μερικά βάζα με φρέσκα λουλούδια. Δεν θα το πιστεύεις ότι μέχρι πρότινος αυτό ήταν το άχαρο μπάνιο σου. Αν θέλεις να προχωρήσεις τα πράγματα ακόμη παραπέρα, κρέμασε ένα ανοιχτό ντουλάπι και γέμισέ το με κομψά κουτιά για να οργανώσεις τα πράγματα που χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση. Τα τεχνητά φυτά είναι επίσης μία εξαιρετική λύση για το μπάνιο, καθώς είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στην υγρασία.

Μπαλκόνι

Μπαλκόνι

Συχνά, αντιμετωπίζουμε το μπαλκόνι σαν να μην ανήκει στο σπίτι μας, περισσότερο το χρησιμοποιούμε ως αποθήκη. Έτσι, καταλήγουμε με έναν ανεκμετάλλευτο χώρο που αντί να μας δημιουργεί χαρά, μας προκαλεί άγχος. Δεν έχει σημασία πόσο μικρό ή μεγάλο είναι το μπαλκόνι σου, μπορείς πάντα να δημιουργήσεις έναν όμορφο χώρο. Γέμισέ το με φυτά (το αυτόματο πότισμα ή το να βάλεις φυτά που δεν χρειάζονται πολύ νερό θα σε βοηθήσουν αν δεν έχεις τον χρόνο να τα φροντίζεις). Με λίγα λόγια, αντιμετώπισε το μπαλκόνι σαν ένα ακόμα δωμάτιο του σπιτιού. Πώς θα το διακοσμούσες; Στρώσε ένα ανθεκτικό χαλί, κρέμασε κάδρα και στόλισέ το με αντικείμενα που αγαπάς. Ύστερα φτιάξε μια κούπα ζεστό καφέ και απόλαυσε το καινούργιο σου δωμάτιο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ